ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την ίδρυση Θεολογικής Ακαδημίας ανακοίνωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

την-ίδρυση-θεολογικής-ακαδημίας-ανακ-136495

Την έναρξη λειτουργίας Θεολογικής Ακαδημίας «ο Απόστολος Μάρκος» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της οποίας τα μαθήματα θα μπορούν να παρακολουθούν διαδικτυακά (μέσω email και socialmedia) και από κάθε γωνιά του πλανήτη, νέοι που επιθυμούν να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Θεολογία, ανακοίνωσε επίσημα μέσα στο ελληνικό σχολείο Σαχέτι, στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Στην Ακαδημία θα διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα, με την επίβλεψη και εποπτεία έμπειρων καθηγητών, Εκκλησιαστική Ιστορία, Δογματική, Ορθόδοξη Πνευματικότητα, Λειτουργική, Χριστιανική Ηθική, Ποιμαντική, Οικουμενική Κίνηση, με έμφαση στις μορφές σύγχρονης Θεολογίας (Αφρικανική Θεολογία, Θεολογία της απελευθέρωσης), και Ιεραποστολική.

Με το πέρας των τριετών σπουδών τους και την εκπόνηση της απαραίτητης διδακτορικής διατριβής, οι φοιτητές θα λαμβάνουν αναγνωρισμένο δίπλωμα Ορθόδοξης Θεολογίας από το υπουργείο Παιδείας της Νοτίου Αφρικής, Τμήμα Ανώτερης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιμανδρίτη π. Πέτρο Παργινό, καθηγητή της Σχολής, για την καθοριστική συμβολή του στη σύσταση της Ακαδημίας, καθώς και προς τον πρόεδρο του ιδρύματος «Σαχέτι», Ανδρέα Στεφάνου, για τη φιλοξενία της Θεολογικής Ακαδημίας στον χώρο του Ιδρύματος.

Επιπλέον, κοινοποίησε την πρωτοβουλία του για τη διοργάνωση από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, του Α΄ Φεστιβάλ Ορθόδοξης Νεολαίας της χώρας, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν νέοι και νέες από τη Νότια Αφρική. Ακολούθως, ο κ. Θεόδωρος Β΄ τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς του Ιδρύματος «Σαχέτι», παρουσία όλων των μαθητών και των καθηγητών, ευχόμενος δύναμη, πρόοδο, υπομονή και επιμονή στις σπουδές τους. Αμέσως μετά, έκοψε τη βασιλόπιτα.

Μετά την εκδήλωση ο Πατριάρχης μετέβη στην Πρετόρια, όπου στην κατοικία του Έλληνα πρέσβη, Ελευθέριου Κουβαριτάκη, είχε την ευκαιρία να συναντήσει όλους τους πρέσβεις των Ορθοδόξων χωρών, Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Λευκορωσίας στη Νότια Αφρική, τον Αιγύπτιο πρέσβη Sherif Issa, την επιτετραμμένη της Ουκρανίας, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ, Ιωάννη Χατζαντωνάκη, καθώς και σύσσωμο το Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητος Πρετόριας, υπό τον πρόεδρό της Γρηγόρη Πατσαλοσαββή.
Το βράδυ ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος αναχώρησε για το Κάιρο.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου