Ισόβια για τη δολοφονία του μετανάστη Αντώνη Χριστοφάκη. Καταδικάστηκε και η γυναίκα του

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-13, 10:16:04
Ισόβια για τη δολοφονία του μετανάστη Αντώνη Χριστοφάκη. Καταδικάστηκε και η γυναίκα του

Ολοκληρώθηκε χθες στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσπρουγκ, η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 32χρονου Αντώνη Χριστοφάκη από το Σίβα της Μεσαράς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Νικόλαο Δαφνομίλη, ο δολοφόνος του αείμνηστου Αντώνη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Η σύζυγός του σε κάθειρξη 15χρόνων για συμμετοχή στην οργάνωση της δολοφονίας. Οι ένορκοι έκριναν ομόφωνα ένοχο τον φονιά, ενώ τη «σύζυγο» την έκριναν ένοχη με ψήφους 7 προς 1.

Θυμίζουμε ότι τη δίωξη έχει ασκήσει η Εισαγγελία της Αυστριακής πόλης Τιρόλο και συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας Hansjörg Mayr. Ο Αντώνης Χριστοφάκης ήταν γεννημένος στο Σίβα του Δήμου Φαιστού και είχε παντρευτεί Γερμανίδα. Το 2013 εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης είχε πάει στη Γερμανία για μια καλύτερη τύχη της οικογένειάς του. Βρέθηκε δολοφονημένος στις 7 Νοεμβρίου στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας, έχοντας δεχτεί πολλές σφαίρες σε όλο του το σώμα.

Στο δικαστήριο, η οικογένεια παρίστατο πολιτική αγωγή με δικηγόρο τον Νικόλαο Δαφνομήλη, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν και ο αδελφός του θύματος Αλέξανδρος Χριστοφάκης. Μετά την καταδίκη της συζύγου του θύματος, η οικογένειά του θα προχωρήσει στη διεκδίκηση της επιμέλειας της μικρής κόρης του Αντώνη, Μαρίας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογενείας Νικόλαος Δαφνομήλης, δικηγόρος Ηρακλείου και Γερμανίας που παραστάθηκε ως Ευρωπαίος δικηγόρος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσπρουγκ, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την έκβαση της δικής. Η απόφαση αυτή, όπως είπε, ανοίγει το δρόμο ώστε η οικογένεια Χριστοφάκη, να αναλάβει την επιμέλεια της ανήλικης Μαρίας, αφού και μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμοδίους φορείς στο Μοναχό, αυτοί συνηγορούν στην ανάθεση της επιμελείας στην οικογένεια.

Πηγή: e-mesara.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=