ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πενήντα οικογένειες ομογενών στο Πήλιο

πενήντα-οικογένειες-ομογενών-στο-πήλ-435625

Περισσότερες από 50 οικογένειες από την Αλβανία, την Αυστραλία, το Κατάρ, την Κύπρο, το Μπαχρέιν και την Τουρκία αναμένεται να βρεθούν στο Πήλιο το διάστημα από 20 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τις οικογένειες μαθητών της ομογένειας που θα πρωτεύσουν στις εξετάσεις των σχολείων τους και θα φιλοξενηθούν δωρεάν, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου με τίτλο «Δωρεάν Διακοπές για την Ελληνική Ομογένεια στο Πήλιο».

Το πρόγραμμα γίνεται με την συνεργασία των κατά τόπους ελληνικών πρεσβειών, προξενείων και των ορθοδόξων μητροπόλεων στις παρακάτω χώρες: Αλβανία, Αυστραλία, Κατάρ, Κύπρος, Μπαχρέιν και Τουρκία.

Η εγκύκλιος έχει κοινοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2017 στους ενδιαφερομένους. Το πρόγραμμα υλοποιεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου από το έτος 2013. Οι ομογενείς φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του Πηλίου για μια εβδομάδα και παρακολουθούν εκδηλώσεις και δρώμενα της περιοχής.

Εκτός από αυτό το πρόγραμμα, το Ινστιτούτο υλοποιεί και τα δύο προγράμματα «Βάρναλης» και «Λιόντας», που στόχο έχουν την προβολή του Πηλίου, τη γνωριμία των εκπαιδευόμενων με τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού. Για τη διάδοση των προγραμμάτων αυτών πρόσφατα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου επισκεύτηκε την Αυστραλία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, την Κύπρο και την Αλβανία.

«Είμαστε υπερήφανοι που χάρη στους εθελοντές και στους χορηγούς μας μπορούμε και υλοποιούμε τα παραπάνω προγράμματα χωρίς κρατικές ενισχύσεις, έτσι ώστε οι ομογενείς μας -και όχι μόνο- να γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του Πηλίου. Θα συνεχίσουμε με αγάπη και συνέπεια αυτά τα προγράμματα για τα επόμενα πέντε χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου