ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανοιγμα στους ομογενείς, δυναμική στήριξη της αεροπορικής γραμμής Αγχιάλου -Βρυξελλών

ανοιγμα-στους-ομογενείς-δυναμική-στή-573477

Με το βλέμμα στραμμένο στην κατεύθυνση της αεροπορικής σύνδεσης με Βρυξέλλες, σε συνάρτηση με τη νέα αεροπορική γραμμή της TUI Brussels, που ανοίγει στα τέλη Απριλίου στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, βρίσκονται ξενοδόχοι και φορείς της Μαγνησίας, διευρύνοντας το πλαίσιο των επαφών με τους ομογενείς που κατοικούν στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Η προώθηση και περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών δεσμών με την πολυπληθή Ελληνική Κοινότητα των Βρυξελλών, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι της περιοχής μας με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στις Βρυξέλλες. Η παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τιμώμενη περιοχή το Βόλο και το Πήλιο.

Η κοινή πορεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με τους δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και το Επιμελητήριο, συνεχίζεται με γνώμονα την ευρύτερη προβολή της περιοχής μας στο εξωτερικό. Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «στόχος μας είναι να αναπτύξουμε κοινές δράσεις με την Ελληνική Κοινότητα στις Βρυξέλλες για την προώθηση της νέας αεροπορικής γραμμής και της περιοχής μας, ταυτόχρονα, στους Έλληνες, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό».

Η Ελληνική Κοινότητα των Βρυξελλών αριθμεί περί τις 20.000 μέλη, η περιοχή της Μαγνησίας είναι γνωστή και αγαπητή, και το ζητούμενο είναι να διευρυνθούν οι δεσμοί μέσω της συγκεκριμένης αεροπορικής γραμμής που ανοίγει με πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένονται να υλοποιηθούν με επίκεντρο τη νέα απευθείας γραμμή που ανοίγει ταυτόχρονα από το Μόναχο. Οι δράσεις προώθησης της Μαγνησίας ως τουριστικού προορισμού, θα πραγματοποιηθούν από κοινού, με τη συμμετοχή των φορέων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, ενώ όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων: «Θα συμμετάσχουμε στη διεθνή έκθεση του Μονάχου και θα έχουμε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και δράσεις με την αεροπορική εταιρεία Condor, για να προωθήσουμε τη νέα απευθείας αεροπορική γραμμή».

Τα τουριστικά δεδομένα της φετινής σεζόν είναι ευοίωνα, ενώ ανάλογα είναι τα μηνύματα από το εξωτερικό για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, τα οποία μεταφράζονται σε αναμενόμενη αύξηση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου