ΔΙΕΘΝΗ

Έγκλημα πάθους ο φόνος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

έγκλημα-πάθους-ο-φόνος-του-έλληνα-πρέσ-612700

Τρεις έχουν ήδη συλληφθεί για το στυγερό έγκλημα – Πρώτα μαχαίρωσαν τον Κυριάκο Αμοιρίδη μέχρι θανάτου, μετά τον μετέφεραν σε ένα αυτοκίνητο, του έβαλαν φωτιά και το πέταξαν από μια γέφυρα

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, εκεί όπου είχε εξαφανιστεί. Οι αρχές από την πρώτη στιγμή διέταξαν τη σύλληψη της συζύγου του, Φρανσουάζ και του φερόμενου εραστή της, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία όλα έδειχναν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Tην ενοχή του για συμμετοχή στη δολοφονία του πρέσβη ομολόγησε το απόγευμα της Παρασκευής, ο φερόμενος ως εραστής της συντρόφου του θύματος, αξιωματικός της Αστυνομίας Στρατού, Sérgio Gomes Moreira Filho. Ο άντρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του πρέσβη όπου φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες έξω από το εξοχικό όπου ο πρέσβης έκανε διακοπές βοηθάει να συναρμολογηθεί το παζλ για την υπόθεση δολοφονίας.


Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι όπου ζούσε το ζευγάρι.Από τις κηλίδες αίματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρέσβης μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.

Ομολόγησε και η σύντροφος του Αμοιρίδη ότι συμμετείχε στη δολοφονία του πρέσβη

Η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύντροφος του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ομολόγησε τη συμμετοχή της στη δολοφονία του υψηλόβαθμου διπλωμάτη.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τη Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, τον στρατιωτικό αστυνομικό Sergio Gomes Moreira Filho που θεωρείται ως ο εραστής της συντρόφου του Αμοιρίδη και ένα ακόμη πρόσωπο, τον Eduardo Tedeschi, φίλο του στρατιωτικού αστυνομικού.

Πέρα από τους τρεις συλληφθέντες, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο εκτιμά ότι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του πρέσβη Αμοιρίδη εμπλέκεται και ένα τέταρτο πρόσωπο,εξάδελφος του Sergio Moreira.

Ο εραστής αστυνομικός που κρατείται από χθες το βράδυ αρχικά αρνούνταν κάθε συμμετοχή, όταν όμως του έδειξαν ότι έχουν καταγραφεί όλα σε κάμερα, έσπασε. Ένταλμα σύλληψης υπάρχει επίσης για τη Φρανσουάζ αλλά και άλλα δύο άτομα, των οποίων η εμπλοκή δεν έχει προς το παρόν διασαφηνιστεί.

Το Ρόιτερς αναφέρει στο τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.

Επίσης σημειώνει πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την εικόνα του Ρίο μόλις τέσσερις μήνες αφότου η πόλη αυτή φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρακτορείο προσθέτει πως η εγκληματικότητα στο Ρίο βρίσκεται σε άνοδο και πως η Πολιτεία έχει μεγάλα χρέη και συχνά δεν μπορεί να πληρώνει εγκαίρως -ακόμη και καθόλου- τους μισθούς των αστυνομικών και άλλων υπαλλήλων της.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Φρανσουάζ, Ροζάντζελα Ολιβέιρα που μόλις έμαθε την εμπλοκή της κόρης της κατέρρευσε. «Τον ήξερα τον αστυνομικό. Ερχόταν και στο σπίτι μας. Ήταν στην ασφάλεια ενός γνωστού μας δικηγόρου. Ο Αμοιρίδης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν το άξιζε αυτό», δήλωσε στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Kλιμάκιο της ΕΛΑΣ στη Βραζιλία

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.

Ο Αμοιρίδης δεν το άξιζε αυτό, δήλωσε η μητέρα της Φρανσουάζ

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Φρανσουάζ, Ροζάντζελα Ολιβέιρα που μόλις έμαθε την εμπλοκή της κόρης της κατέρρευσε. «Τον ήξερα τον αστυνομικό. Ερχόταν και στο σπίτι μας. Ηταν στην ασφάλεια ενός γνωστού μας δικηγόρου. Ο Αμοιρίδης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν το άξιζε αυτό» δήλωσε στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου