ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έλληνας ομογενής θύμα σπάνιου φαινομένου

έλληνας-ομογενής-θύμα-σπάνιου-φαινομ-645045

Αντιμέτωπες με μια απειλή -πρωτοφανούς κλίμακας- για την υγεία βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι Αρχές της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν θυελλώδεις άνεμοι μετέφεραν τεράστιες ποσότητες γύρης σε συνοικίες της πόλης​

Μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας ομογενής, έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή λόγω… κρίσης άσθματος η οποία προκλήθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, τουλάχιστον 30 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων και δύο παιδιών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν θυελλώδεις άνεμοι μετέφεραν τεράστιες ποσότητες γύρης σε συνοικίες της πόλης, προκαλώντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες.

To μήνυμα της υπηρεσίας ασθενοφόρων στο Twitter

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας έκαναν ακόμα πιο αποπνικτική την ατμόσφαιρα, με το τηλεφωνικό κέντρο νοσοκομείων της Μελβούρνης να παίρνει… φωτιά από τα απανωτά τηλεφωνήματα έντρομων ανθρώπων που ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια.

Τα θύματα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Ειδικότερα, νεκροί είναι:

Ο Απόλλων Παπαδόπουλος, 35 ετών (Έλληνας ομογενής).

Ο Clarence Leo, 40 ετών (πατέρας δύο παιδιών).

Η Hope Carnevali, 20 ετών (φοιτήτρια Νομικής).


O Omar Moujalled, 18 ετών (μαθητής).

Φονική γύρη

Εμπειρογνώμονες, που μίλησαν σε ΜΜΕ της Αυστραλίας, τόνισαν ότι οι ισχυροί άνεμοι αφαίρεσαν τη γύρη από χόρτα σίκαλης (εξαιρετικά αλλεργιογόνα), μεταφέροντάς τη στην ατμόσφαιρα, όπου και «έσπασε» -λόγω υγρασίας- σε άπειρα μικροσκοπικά κομμάτια, με αποτέλεσμα να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη κατά την επιστροφή της -μέσω της βροχής- στο έδαφος.

​Η τελευταία φορά που «καταιγίδα» τέτοιου είδους έπληξε τη Βικτώρια ήταν τον Μάιο του 2010Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία Βικτώρια, περισσότεροι από 8.500 άνθρωποι οδηγήθηκαν στα κατά τόπους νοσοκομεία. Ενδεικτικό της διαμορφωθείσας κατάστασης είναι ότι η αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων δέχτηκε περισσότερες από 1.900 κλήσεις μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ωρών (περίπου μία κλήση ανά 4-5 δευτερόλεπτα).

Βάσει στοιχείων της Εταιρείας Αλλεργιολογίας της Αυστραλίας, περίπου 1 στους 10 Αυστραλούς πάσχει από άσθμα σε μια χώρα όπου τα επίπεδα υγρασίας και ξηρασίας είναι παραδοσιακά υψηλά κάθε χρόνο ανάλογα με την εποχή. Εκτιμάται ότι σχεδόν 300 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από άσθμα στην Αυστραλία. Η τελευταία φορά που «καταιγίδα» τέτοιου είδους έπληξε τη Βικτώρια ήταν τον Μάιο του 2010.

(zougla.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου