ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ο Ελληνας Ρικ Πρίμπους

νέος-προσωπάρχης-του-λευκού-οίκου-ο-ελ-656492

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τον Ρέινς Πρίμπους, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αγαπητό στο κατεστημένο και εσωκομματικό στέλεχος ήπιων τόνων, ως προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Η επιλογή του Πρίμπους, πιστού συμμάχου του Τραμπ στον προεκλογικό του αγώνα, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, σηματοδοτεί την προθυμία του Τραμπ να συνεργαστεί με τον Ράιαν και το Κογκρέσο όπου επικρατούν οι ρεπουμπλικανοί για να περάσει το πρόγραμμά του.

Ο άλλος υποψήφιος για τη θέση ήταν ο Στίβεν Μπάνον, πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και πρώην διευθυντής του συντηρητικού ιστότοπου ειδήσεων Breitbart News. Ο Μπάνον θα αναλάβει ως επικεφαλής της στρατηγικής του Τραμπ και ανώτατος σύμβουλός του.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου και θα διαδεχθεί τον δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ασχολείται με τη μετάβασή του στον Λευκό Οίκο από την εκλογική του νίκη την Τρίτη επί της Χίλαρι Κλίντον των δημοκρατικών και μελετά τους υποψήφιους για τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησής του.

Η θέση του προσωπάρχη, που περιλαμβάνει καθήκοντα ελέγχου πρόσβασης στον πρόεδρο και συμβούλου για το πρόγραμμα του προέδρου, συνήθως αποτελεί μία από τις πιό σημαντικές πρώτες επιλογές αξιωματούχων ενός νέου προέδρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου