ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κατσιματίδης επικήρυξε τους κλέφτες… παγωτών στη Ν. Υόρκη

ο-ελληνοαμερικανός-τζον-κατσιματίδη-800989

Αγανακτισμένος με τις αλλεπάλληλες κλοπές… παγωτών στη Νέα Υόρκη, o δισεκατομμυριούχος Ελληνοαμερικανός Τζον Κατσιματίδης προσφέρει αμοιβή ύψους 5.000 δολαρίων σε όποιον καταφέρει να συλλάβει τους γλυκατζήδες κλέφτες και να βάλει ένα τέλος στη δράση τους.

«Οι κλέφτες των παγωτών ρημάζουν τα σουπερμάρκετ της Νέας Υόρκης», έγραψε στο Twitter ο Τζον Κατσιματίδης, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας παντοπωλείων Gristedes, αναπαράγοντας τον τίτλο ενός άρθρου της εφημερίδας New York Post. Στο επόμενο μήνυμά του, που είχε «τηλεγραφικό» στυλ, έγραψε ότι η εταιρεία του προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων για τη σύλληψη και την καταδίκη των δραστών, συνοδεύοντας την “επικήρυξη” με φωτογραφίες ανθρώπων που σπρώχνουν καροτσάκια του σουπερμάρκετ γεμάτα παγωτά.

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσαν ότι παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κλοπών αυτών. Από την αρχή του έτους έχουν γίνει 250 καταγγελίες και 130 συλλήψεις και η αστυνομία «συνεργάζεται στενά με τους πωλητές για να αντιμετωπίσει τις κλοπές των παγωτών».

Η αμοιβή που προσφέρει ο αυτοδημιούργητος Ελληνοαμερικανός, ο οποίος διαθέτει περίπου 30 καταστήματα στη Νέα Υόρκη, συμπίπτει και με το κύμα καύσωνα που πλήττει αυτήν την περίοδο την πόλη, με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Η περιουσία του 67χρονου Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη όταν ήταν ακόμη βρέφος, εκτιμάται από το περιοδικό Forbes ότι ανέρχεται σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου