ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στήριξη σε ΜΚΟ από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας

στήριξη-σε-μκο-από-την-ελληνική-πρωτοβ-200657

Δωρεά ύψους 60.000 δολαρίων Αυστραλίας για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα αποφάσισε η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (The Hellenic Initiative – THI Australia) προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «Μπορούμε» και «Δεσμός». «Είναι τιμή για την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας να στηρίζει το καινοτόμο και μακρόπνοο έργο που επιτελείται από τους οργανισμούς “Μπορούμε” και “Δεσμός” μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Nicholas Pappas, πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας.

Η δωρεά ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στα γραφεία των ΜΚΟ, στις 15 Νοεμβρίου 2015. Ο ίδιος επισκέφθηκε επίσης έναν χώρο διανομής συσσιτίων που υποστηρίζεται από το «Μπορούμε» και λειτουργεί από την Kάριτας Ελλάς (Caritas) στο κέντρο της Αθήνας, από το οποίο 350 άτομα καθημερινά, κυρίως μετανάστες και πρόσφυγες, προμηθεύονται φαγητό.

Ο οργανισμός «Μπορούμε» υποστηρίζει και οργανώνει την κατανομή περισσευούμενων τροφίμων, συνδέοντας δωρητές τροφίμων με δομές κοινωνικής πρόνοιας, όπως συσσίτια και δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Ο οργανισμός διανέμει κατά μέσο όρο 9.000 μερίδες φαγητό την ημέρα και εξασφαλίζει τροφή για 980 μη κυβερνητικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με τον ΜΚΟ «Δεσμό», από την ίδρυσή του το 2012 έχει διανείμει τρόφιμα, αγαθά και υπηρεσίες που προήλθαν από δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών, συνολικής αξίας άνω των 1.800.000 ευρώ, καλύπτοντας τις ανάγκες περισσοτέρων από 460 οργανισμών κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας θα προσφέρει 40.000 δολάρια Αυστραλίας στην ΜΚΟ «Μπορούμε» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Διάσωσης και Προσφοράς Τροφίμων και 20.000 δολάρια Αυστραλίας για την υποστήριξη της διαδικτυακής πλατφόρμας Desmos Direct, της ΜΚΟ «Δεσμός». «Οι Ελληνες της Αυστραλίας νοιάζονται για την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Οι πρώτες δωρεές της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας αντανακλούν το συναίσθημα αυτό και έχουν ως στόχο τη στήριξη οργανισμών οι οποίοι βοηθούν ανθρώπους σε ανάγκη» σημείωσε ο κ. Pappas.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα συναντήθηκε επίσης και με εκπροσώπους της πρώτης ομάδας ελλήνων αποφοίτων, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν στην Αυστραλία το 2016, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας. Το Πρόγραμμα, συνολικής αξίας 1.800.000 δολαρίων Αυστραλίας, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 και προσφέρει την ευκαιρία σε έλληνες αποφοίτους να πραγματοποιήσουν εξάμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση, εν μέσω μιας περιόδου που τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα είναι πρωτοφανή.

Οι πρώτοι οκτώ που έγιναν δεκτοί στο Πρόγραμμα αναμένεται να φτάσουν στην Αυστραλία τον Ιανουάριο του 2016 και να εργαστούν στον τομέα του Marketing, τον τραπεζικό τομέα, στον τομέα της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών. Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης περιλαμβάνονται οι τράπεζες ANZ και ΝΑΒ, η κατασκευαστική εταιρεία Hickory και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Lonsdale Institute, ενώ οι θέσεις εργασίας βρίσκονται στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ και στο Περθ.

Περισσότερες από 20 εταιρείες της Αυστραλίας έχουν προσφέρει θέσεις σε έλληνες αποφοίτους, ενώ η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας έχει συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια προκειμένου να καλυφθούν τα αεροπορικά ναύλα, η άδεια εισόδου και παραμονής στη χώρα, καθώς και τα διαχειριστικά κόστη του προγράμματος για όλους τους συμμετέχοντες. «Με μεγάλη μας χαρά προσφέρουμε τη μοναδική ευκαιρία σε έλληνες αποφοίτους να έρθουν στην Αυστραλία για να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, ικανότητες, να αποκτήσουν μια νέα νοοτροπία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα οπλισμένοι με νέα εφόδια που τους προσέφερε η εμπειρία αυτή. Ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στην Αυστραλία την ερχόμενη χρονιά» πρόσθεσε σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας. Το πρόγραμμα στην Αυστραλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό ReGeneration στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας ιδρύθηκε στις αρχές του έτους, στηρίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) για προσφορά βοήθειας στον λαό της Ελλάδας, μέσα από πρωτοβουλίες που προωθούν την ανάκαμψη της χώρας.

Helios Plus

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου