ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνοαμερικανός μεταξύ των θυμάτων στο μακελειό της Καλιφόρνια

ελληνοαμερικανός-μεταξύ-των-θυμάτων-205296

Ο Ελληνοαμερικανός Νικόλας Θαλασσινός, ετών 52, συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, την είδηση επιβεβαίωσε πρώτη η σύζυγος του, Τζένιφερ Θαλασσινού. Η Τζένιφερ, που είναι δασκάλα στο επάγγελμα είπε ότι γνώρισε τον άντρα της σε online chat rooms για τους οπαδούς της τηλεοπτικής εκπομπής «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

O σύζυγος της την δεκαετία του ’90 ζούσε στο Νιού Τζέρσει και ήταν ενεργό μέλος της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο North Wildwood πριν μετακομίσει στο Σαν Μπερναντίνο για να παντρευτούν.

Η ειρωνεία είναι ότι λίγες ημέρες πριν από το μακελειό, ο Θαλασσινός είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι. “Τι τύχη να έχει μόλις γίνει καλά από ένα πράγμα και να του συμβεί αυτό» δήλωσε ο Εντ Μπεκ, φίλος του Νικόλα Θαλασσινού.

Παραμονή της σφαγής στην Καλιφόρνια ο Θαλασσινός είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook απειλή που είχε λάβει στο λογαριασμό του από κάποιον “Med Αλί Zarouk” η οποία ανέγραφε : “θα πεθάνεις και δεν θα δεις ποτέ το Ισραήλ.” Ο Θαλλασινός είχε ασπαστεί τον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό και συχνά πόσταρε υπέρ του Ισραήλ κάνοντας πολιτικά σχόλια. Στις αναρτήσεις του συνέκρινε τους Ναζί με τους μουσουλμάνους.

Ο 52χρονος Ελληνοαμερικανός εργάστηκε ως ειδικός περιβαλλοντικής υγείας για το τμήμα δημόσιας υγείας, στον ίδιο οργανισμό που εργαζόταν και ο φερόμενος ως δράστης Σιέντ Ριζγουάν Φαρούκ. Mια φίλη του Θαλασσινού, η Kuuleme Stephens, είπε στους ΝΥΤ, ότι πριν από δύο εβδομάδες τον είχε ακούσει από το τηλέφωνο να διαφωνεί στο χώρο εργασίας του με τον φερόμενο ως δράστη σχετικά με το Ισραήλ.

Όπως ανέφερε η γυναίκα του στους New York Times ο άτυχος Ελληνοαμερικανός γνώριζε ότι ο Φαρούκ ήταν μουσουλμάνος, αλλά δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι ο συνάδελφος του είχε ακραίες απόψεις ’Αν είχε…ο σύζυγος μου θα έκανε κάτι”. Ο σύζυγος της,όπως δήλωσε, ήταν ειλικρινής με την ισλαμική τρομοκρατία και είχε συντηρητικές πολιτικές απόψεις. Οι συνάδελφοι τον περιγράφουν ως έναν εργατικό άνθρωπο που νοιαζόταν για οικογένειά του και μιλούσε συνέχεια για τους δύο ενήλικους γιους του.

Η σελίδα του στο Facebook είναι γεμάτη με συλληπητήρια μηνύματα φίλων και πολλοί εξ αυτών τον θυμούνται για τις αναρτήσεις που έκανε υπέρ του Ισραήλ και τις διασυνδέσεις του που είχε με το κίνημα του Μεσσιανικού Ιουδαϊσμού. Πρόκειται για ένα θρησκευτικό κίνημα που αποτελείται από Εβραίους που έχουν πιστέψει στον Ιησού Χριστό, τον οποίον ονομάζουν «Γιεσούα» (“Yeshua”, Ιησούς στα εβραϊκά) ,το οποίο ξεκίνησε την δεκαετία του 1960 στις ΗΠΑ και άρχισε να εξαπλώνεται μεταξύ των εκεί Εβραίων με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει στις ΗΠΑ ένας πληθυσμός Εβραίων – ο συντριπτικά μεγαλύτερος σε όλη τη Γη- που ομολογούν πίστη στον Χριστό. Η γυναίκα του είπε ότι ο Θαλασσινός ήταν ένας “πολύ θεοσεβούμενος” ανθρωπος που φορούσε ιουδαϊκά εμβλήματα, όπως το tzitzit, και το αστέρι του Δαυίδ.

Ο Θαλασσινός ήταν επίσης ενεργός σε ομάδα που τάσσεται κατά των αμβλώσεων, και αναφέρεται ως ένας «ProLife Warrier” και “μεγάλος πατριώτης.” Στο βιογραφικό του στο Facebook γράφει ότι σπούδασε συντηρητισμό στο «Limbaugh Institute for Advanced Conservartive Studies. Στο λογαριασμό του υπάρχουν πολλές θέσεις για τον Ομπάμα και την απειλή για το Ισραήλ, καθώς και για τις μουσουλμανικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των χριστιανών. Όπως αποκάλυψε ο διαχειριστής του συντηρητικού μπλογκ Big Dog μέχρι πέρσι ο Θαλασσινός έγραφε κείμενα για τον ιστότοπο με το ψευδώνυμο «Noahide».

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου