ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το στέκι ελλήνων υπουργών στην καρδιά του Μανχάταν

το-στέκι-ελλήνων-υπουργών-στην-καρδιά-278258

Ένα ελληνικό εστιατόριο στην καρδιά της ακριβότερης περιοχής στο Μανχάταν έχει γίνει πλέον “κοινό μυστικό” μεταξύ Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων που το τελευταίο διάστημα έχουν επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο ελληνικών αποστολών τόσο από την Αθήνα όσο και τις Βρυξέλλες.

Στους κύκλους της νυχτερινής ζωής στη Νέα Υόρκη, το Νεράι μέσα σε δύο χρόνια έχει βρεθεί στο Τop 10 των εστιατορίων και κάθε βράδυ κατακλύζεται από celebrities της κοσμικής ζωής στο Μανχάταν.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι που έχει προσελκύσει τόσους Έλληνες αξιωματούχους που επισκέπτονται κάθε φορά τη Νέα Υόρκη είναι η κουζίνα του που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως “sophisticated Greek cuisine” κάνοντας του Αμερικάνους να περιμένουν ακόμα και για μέρες για να κλείσουν ένα τραπέζι για δείπνο.

Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι στο τελευταίο πρωθυπουργικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΗΕ, υπήρξαν μέλη της ελληνικής αποστολής που επί δύο συνεχόμενα βράδια επέλεξαν το Νεράι για τις πολιτικές συζητήσεις τους μένοντας μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Ο ιδιοκτήτης του Νεράι, Σπύρος Μενεγάτος, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, αρνείται να αποκαλύψει πρόσωπα και πράγματα αφού ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους πελάτες του, όπως λέει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, είναι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια ότι όσοι έρχονται στο Νεράι μπορούν να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα.

Αυτό πάντως που γνωρίζουμε είναι ένας ειδικά ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση καλλιτεχνών από την Ελλάδα που οργανώνει ο ιδιοκτήτης του Νεράι στο μαγαζί του προσκαλώντας Έλληνες ζωγράφους και φωτογράφους από την χώρα μας να εκθέσουν τα έργα τους και να τα πουλήσουν στο αμερικανικό κοινό του Μανχάταν.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου