«Ελληνικές Ημέρες» στην Κύμη της Ιταλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-12, 13:02:31
«Ελληνικές Ημέρες» στην Κύμη της Ιταλίας
Η Κύμη (Κούμα) στην εύφορη περιοχή της Καμπανίας, στην Ιταλία που ιδρύθηκε από τους Ευβοείς πριν από 2.700 χρόνια, θεωρείται η πρώτη οργανωμένη ελληνική αποικία στη Δύση.

Την πόλη αυτή επέλεξαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων και η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας, ως πρώτο σταθμό των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού πολιτισμού που θα πραγματοποιηθούν στη γειτονική χώρα.

Στις «Ελληνικές Ημέρες στην Κύμη», 13 έως 15 Νοεμβρίου, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ομογενειακών φορέων θα αναπτύξουν τα θέματα «Κύμη, η πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση», «Η κληρονομιά της Κλασσικής Ελλάδας σήμερα», «Η ελληνική ποίηση του 20ου αιώνα», «Ελλάδα, Κύπρος: Ευρώπη!». 

Στις 14 Νοεμβρίου, στην παραλία Ποτσουόλι (αρχαία Δικαιαρχία) θα πραγματοποιηθεί η «Η ελληνική γιορτή των Ποσειδωνιατών».

Μεταξύ άλλων, στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, Μάρκο Γκάλντι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Ιωάννης Κορίνθιος.

Επόμενοι σταθμοί των εκδηλώσεων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι οι πόλεις της Σικελίας, Συρακούσες και Μεσσήνη.
 
zougla.gr
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=