AROUND THE WEB

Δες ποια ελληνική ταβέρνα στην Chinatown υμνούν οι New York Times!

δες-ποια-ελληνική-ταβέρνα-στην-chinatown-υμνο-412571

Στο Kiki’s Greek Tavern στην Chinatown της Νέας Υόρκης η απλότητα της ελληνικής κουζίνας συγκίνησε ακόμα και τους απαιτητικούς γευσιγνώστες των New York Times.

Πρόκειται για ένα μαγαζάκι που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσεις να διαβάσεις την κεντρική του επιγραφή (εκτός κι αν ξέρεις κινέζικα), αλλά όπως επισημαίνει και η δημοσιογράφος των New York Times, «δεν χρειάζεται μετάφραση» αφού ουσιαστικά ο λόγος για τον οποίο θα το επισκεφτείς είναι αυτός που έχει σημασία. Ιδιοκτήτες του είναι η Κική Καραμιντζά με ρίζες από την Αικατερίνη, ο Νίκος Σπανός που έζησε αρκετά χρόνια στην Αθήνα και ο Παύλος Σιέρρος που παλαιότερα είχε ένα Souvlaki truck, ενώ τώρα επιβλέπει μαζί με τη σύζυγό του το Forgtmenot, ένα εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας.


Η ποικιλία με τα κρεατικά του Kiki’s Greek Tavern

Το Kiki’s Greek Tavern είναι ένας σχετικά μικρός, αλλά φιλόξενος χώρος, που άνοιξε τον Απρίλιο και βασικό του μέλημα, εκτός από το να προσφέρει καλό και τίμιο ελληνικό φαγητό, είναι να κάνει τους θαμώνες να νιώσουν όμορφα στο ευχάριστο και φιλικό του περιβάλλον. Κάτι που όπως φαίνεται το πετυχαίνει μιας και οι κάτοικοι από τις γύρω γειτονιές το έχουν ήδη κάνει στέκι τους.


Η θεσπέσια γαριδομακαρονάδα με κρέμα ούζου

Το φαγητό είναι κλασικό, χωρίς ίχνος πολυπλοκότητας και σκοπός των ιδιοκτητών είναι να σου μεταφέρουν υποσυνείδητα το συναίσθημα που «κουβαλά» η ελληνική κουζίνα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τρεις Έλληνες παρέδωσαν την κουζίνα στα χέρια της κυρίας Ρίτας Ποδαρά, που κατάφερε να μεταφέρει στο εστιατόριο την «κουζίνα της μαμάς», όπως συνηθίζει να την αποκαλεί και ο Νίκος Σπανός.


Το Ιμάμ μπαϊλντί, ένα από τα αγαπημένα πιάτα των τακτικών θαμώνων του Kiki’s

Τα πιάτα και οι μεζέδες που θα απολαύσεις εδώ είναι πλούσια και καλομαγειρεμένα. Την παράσταση κλέβει ο μουσακάς με τις στρώσεις πατάτας, μοσχαρίσιου κιμά, μελιτζάνας και μια λεπτή κρούστα μπεσαμέλ, το ιμάμ μπαϊλντί, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αλλά και οι γαρίδες με κρέμα ούζου, που σερβίρονται σκέτες ή με μακαρόνια.

Ειδική μνεία γίνεται και στο σιγομαγειρεμένο χταποδάκι με το ελαφρύ κάπνισμα στη σχάρα που του δίνει ιδιαίτερη γεύση και χρώμα, το οποίο σερβίρεται όχι ως ένα «σινιαρισμένο πλοκάμι», αλλά κομμένο σε φέτες και ραντισμένο με μπόλικο λαδολέμονο.

Από την πληθώρα μεζέδων και πιάτων που εξυμνούνται δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζουμερά και «στρουμπουλά» μπιφτεκάκια με πληθώρα μυρωδικών και μπαχαρικών, αλλά και τα αρνίσια παϊδάκια, που σερβίρονται με μπόλικες καλοτηγανισμένες πατάτες πασπαλισμένες με ρίγανη.


Χταποδάκι ψητό με λαδολέμονο, η επιτομή της απλότητας

Από τις γλυκές προτάσεις ξεχωρίζει η εκδοχή του cheesecake που αποτελείται από μια στρώση από τραγανά μπισκότα digestive, αφράτη κρέμα από cream cheese και ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι από πρόβειο και αγελαδινό γάλα -δουλεμένο ώστε να αποκτήσει τον όγκο μιας αέρινης μαρέγκας- και μαύρα κεράσια.

Τέλος, μια θέση ανάμεσα στις πιο αξιομνημόνευτες γεύσεις κέρδισαν με το σπαθί τους η δροσερή μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φέτα, το ανθρακούχο νερό με μαστίχα Χίου και το φίνο Ασύρτικο.

info
130 Division Street (Orchard Street), Chinatown, New York, τηλ.: 646-882-7052.
Photo Credits: Christopher Lee, Paula Ho

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου