ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ομογενείς επενδύουν στη Μαγνησία, αγοράζοντας εξοχικές κατοικίες

ομογενείς-επενδύουν-στη-μαγνησία-αγο-418602

Παραθαλάσσια ακίνητα σε πρώτη ζήτηση από Ελληνες που ζουν σε Ευρώπη και Αμερική

Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώνεται από ομογενείς οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στην Ευρώπη και την Αμερική και επιθυμούν να αγοράσουν παραθαλάσσια ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Το ενδιαφέρον που άρχισε να εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια, λόγω της σταδιακής μείωσης της εμπορικής αξίας των ακινήτων λόγω της κρίσης, πάγωσε προς στιγμήν το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, αλλά όπως εκτιμούν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate, η αποκατάσταση της ομαλότητας έχει θετικό αντίκτυπο στη διαδικασία της αγοράς και πώλησης ακινήτων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Τα πρώτα θετικά δείγματα άρχισαν να διαφαίνονται από χθες και ευελπιστούμε ότι θα ανακάμψει η κίνηση και το ενδιαφέρον των επενδυτών» όπως αναφέρει η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη τοπικής επιχείρησης που επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ομογενείς από την Αμερική, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, έχουν εκδηλώσει σφοδρό ενδιαφέρον να αποκτήσουν εξοχικό στην περιοχή μας, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Σκούρτη «προσανατολίζονται σε παραθαλάσσια ακίνητα, σε διάφορα σημεία του Παγασητικού αλλά και μέσα στην πόλη του Βόλου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν θέα στη θάλασσα. Ακόμη και στην περίπτωση που πρόκειται για αστικό ακίνητο, ομογενείς το επιλέγουν ως εξοχικό, εφόσον έχει θέα στη θάλασσα». Οι πλέον δημοφιλείς περιοχές εντοπίζονται σε παραθαλάσσια σημεία της Μαγνησίας, όπως Αη Γιάννης, Καλά Νερά, Αφησσος και αλλού, ενώ τα ποσά που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι ομογενείς κυμαίνονται από 120.000 έως 250.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται κυρίως το τελευταίο διάστημα, οφείλεται στο γεγονός ότι «οι τιμές πλέον παγιοποιήθηκαν. Οι ομογενείς πάντα ήθελαν να αγοράσουν εξοχικό στην Ελλάδα αλλά οι τιμές ήταν απαγορευτικές. Θεωρούσαν ότι ήταν πολύ ακριβά τα ακίνητα, αλλά μετά την πτώση των πέντε τελευταίων ετών, οι τιμές έχουν πλέον σταθεροποιηθεί και γι’ αυτό το λόγο οι Ελληνες του εξωτερικού ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Ελλάδα» υπογραμμίζει η κ. Σκούρτη.

Παράλληλα η ομιλούσα εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση των τιμών, ενδεχομένως σε μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις, ενώ την ίδια στιγμή οι αγοραστές αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να αποκτήσουν το ακίνητο της επιλογής τους. Βασικό ζητούμενο, πάντως, είναι να επέλθει ηρεμία στην αγορά και να εκλείψει η ανασφάλεια που λειτουργεί ανασταλτικά σε κάθε περίπτωση.

Ανάλογη εικόνα σημειώνεται, εξάλλου, και στη νησιωτική Μαγνησία, με δεκάδες ξένους να εκδηλώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα που πωλούνται από 100.000 έως 200.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Αλλοδαποί από την Αμερική, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλίδα, ακόμη και το Ισραήλ ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιο ακίνητο, όπως αναφέρει η Δάφνη Χλιβερού – Γιέγκυ, εργαζόμενη σε γραφείο real estate της Σκοπέλου. Η ίδια επισημαίνει, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρξει η ανάλογη βοήθεια από το κράτος και τις υπηρεσίες του, προκειμένου να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες των επαγγελματιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου