ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνας θα διανύσει 152 χλμ με τα πόδια για να βοηθήσει τους άπορους

ελληνας-θα-διανύσει-152-χλμ-με-τα-πόδια-γι-470059

Βοήθεια σε άπορες ελληνικές οικογένειες …περπατώντας θα επιχειρήσει να δώσει ένας 39χρονος Θεσσαλονικιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

Στόχος του είναι να καλύψει μέσα σε 72 ώρες μια απόσταση 152 χιλιομέτρων με τα πόδια και να συγκεντρώσει χρήματα, τα οποία θα διατεθούν σε ανθρώπους που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Ο Αλέξανδρος Ουσταμπασίδης θα ξεκινήσει τον προσωπικό του μαραθώνιο στις 22 Ιουνίου από το Φορτ Γουίλιαμ της Σκωτίας, με στόχο να τερματίσει μέσα σε διάστημα τριών ημερών λίγο έξω από τη Γλασκόβη. Η διαδρομή που επιλέχτηκε είναι μέσα από μονοπάτια μικρών χωριών και ορεινές περιοχές της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 39χρονου, καθημερινά θα πρέπει να περπατάει γύρω στα 50 χλμ, ενώ όσα χρήματα συγκεντρωθούν από δωρεές εταιρειών ή ιδιωτών θα δοθούν στην «Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας και Ισότητας- Πνοή Ελπίδας» με έδρα το Τριάδι της Θεσσαλονίκης.

«Πέρα από την προσωπική μου ευχαρίστηση, που είναι η ολοκλήρωση της δοκιμασίας, είναι χαρά μου να στηρίξω και να αναδείξω τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ιδρύματος, όπως επίσης και τους εναλλακτικούς τρόπους προσφοράς μέσω προσκλήσεων, όπως είναι αυτή μέσα στο φυσικό περιβάλλον» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αθλητής Αλέξανδρος Ουσταμπασίδης.

Το όλο εγχείρημα, με τον τίτλο «152 χιλιόμετρα για καλό σκοπό», στηρίζει η εθελοντική ομάδα «PoWEr» που απαρτίζεται από 21 Έλληνες και Κύπριους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και έχει πάνω από 120 εθελοντές από διάφορες χώρες του κόσμου.

«Νιώθουμε χαρούμενοι κάθε φορά όταν μας καλούν να βοηθήσουμε, να διοργανώσουμε ή να στηρίξουμε μια φιλανθρωπική δράση και ειδικά για την Ελλάδα. Είμαστε και θα είμαστε εκεί για να προσπαθούμε για ότι καλύτερο όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε, από την πλευρά του, το μέλος της εθελοντικής κοινότητας «PoWEr» Κυριάκος Κυριακόπουλος.

Επιδίωξη είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από δωρεές, ώστε να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης και να προσφερθούν σε οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«Είμαστε περήφανοι που ένας Ελληνας επιχειρεί κάτι τόσο δύσκολο στηρίζοντας την ’’Πνοή Ελπίδας’’ και κατ’ επέκταση την προσπάθεια μας για κάλυψη των βιοτικών αναγκών κατοίκων της χώρας μας. Καλή επιτυχία και μακάρι να υπάρξουν και μιμητές αυτής της δράσης» συμπληρώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το ιδρυτικό μέλος του ιδρύματος Αλεξία Κοσμίδου.

Η «Πνοή Ελπίδας» είναι ένας αστικός, μη κερδοσκοπικός φορέας, με εθελοντική δράση που υποστηρίζει 65 οικογένειες της πόλης σε υλικά αγαθά και κυρίως είδη πρώτης ανάγκης. Ξεκίνησε δράση το 2010, εν μέσω εντεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου