ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Πούτιν βράβευσε Ελληνα ομογενή επιχειρηματία

ο-πούτιν-βράβευσε-ελληνα-ομογενή-επιχ-484261

«Δεν το περίμενα, ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα τιμήσει έμενα, έναν Έλληνα που μένει και εργάζεται στο Ταταρστάν». Με αυτή τη φράση ο ομογενής Γεώργιος Αναστάσοφ εξηγεί πώς ένιωσε, όταν πληροφορήθηκε ότι, με απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, θα του απονεμόταν το βραβείο-μετάλλιο του «εγκεκριμένου κατασκευαστή της Ρωσίας».

Ο 40χρονος ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας και επίσης πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας «Δήμος» στο μακρινό Ταρταρστάν, δηλώνει ενθουσιασμένος από αυτή την εξέλιξη.

«To μετάλλιο μου παρέδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταταρστάν Ρουστάμ Μιννιχάνωφ σε ειδική τελετή» εξηγεί ο κ. Αναστάσοφ, ο οποίος, σε νεαρή ηλικία, βρέθηκε στο Ταταρστάν για σπουδές στην Νομική σχολή του Κοινωνικού και Ανθρωπιστικού Ινστιτούτου της πόλης Καζάν.

«Πήρα το πτυχίο, αλλά μετά, μέσα μου, ’μίλησε’ το ελληνικό πνεύμα του ’κτίστη’ και άλλαξα την επαγγελματική μου πορεία» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεώργιος Αναστάσοφ, ο οποίος κατάγεται από την Τσάλκα της Γεωργίας. Ωστόσο, τόσο οι γονείς του όσο και όλοι του οι συγγενείς, εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

«Ομολογώ πως χαίρομαι που δεν έφυγα για την Ελλάδα πριν από 20 χρόνια» λέει και προσθέτει: «Δεν ξέρω πώς θα έστρωνε η ζωή μου, αλλά σήμερα έχω την δυνατότητα να κάνω πολλά και ως επαγγελματίας και ως Έλληνας. Ανοικοδομώ την πόλη Καζάν, έχω κτίσει πολλά δημόσια κτίρια και σχολεία, Πολιτιστικό Κέντρο κι επίσης αναστήλωσα τον ναό της Παναγίας της Καζάν, όπου βρίσκεται η θαυματουργική εικόνα της, γνωστή σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο. Βοηθάω ακόμη τους ανθρώπους μου στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με την κρίση και την κατάργηση των συντάξεων των παλιννοστούντων».

Ο Γεώργιος Αναστάσοφ είναι, επίσης, μέλος της Εθνικής Συνέλευσης του Ταταρστάν και με αυτή την ιδιότητα βρέθηκε στην εκδήλωση που έγινε στη Μόσχα, τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με ομογενείς της Ρωσίας.

«Δώρισα στον Έλληνα πρωθυπουργό το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Καζάν» λέει και συμπληρώνει: «Η γενιά μας, των σαραντάρηδων, είναι αυτή που φέρει σήμερα την ευθύνη για τις αλλαγές στον κόσμο, προς το καλύτερο για τον άνθρωπο. Ελπίζω, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και θα φροντίσει τους παλιννοστούντες, θα επαναφέρει τις συντάξεις τους. Και εμείς, οι Έλληνες της ομογένειας, πάντα θα είμαστε κοντά στην Ελλάδα, με την καρδιά μας αλλά και με τα έργα μας!».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου