ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διάλεξη για τον Ιωάννη Μεταξά

διάλεξη-για-τον-ιωάννη-μεταξά-149561

Διάλεξη για τον Ιωάννη Μεταξά πρόκειται να δώσει την Πέμπτη ο γνωστός λογοτέχνης και δικηγόρος Κωνσταντίνος Καλυμνιός, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που προσφέρει τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Όπως είναι γνωστό, ο Ιωάννης Μεταξάς εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως βασιλόφρονας πολιτικός κατά τη διάρκεια της ταραχώδους 2ης Ελληνικής Δημοκρατίας (1924-1935). Μετά την επαναφορά της μοναρχίας στην Ελλάδα, ο Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός τον Απρίλιο του 1936. Υποστηρίζοντας ότι ο νόμος και η τάξη έπρεπε να αποκατασταθούν, διέλυσε το Κοινοβούλιο με τη βοήθεια του βασιλιά Γεωργίου Β’ και καθιέρωσε ένα αυταρχικό καθεστώς με φασιστικές τάσεις στις 4 Αυγούστου του 1936.

Η διάλεξη θα ασχοληθεί με την προσωπικότητα και τα γνωρίσματα του χαρακτήρα αυτού του περίπλοκου ανθρώπου.

Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός είναι διευθυντής του δικηγορικού γραφείου «Toorak Law», ποιητής και διηγηματογράφος. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές: «Κήπος Εσώκλειστος» (2003), «Αλεξιπύρινα» (2004), «Απτέρου Νίκης» (2008), «Aνησυχασμός» (2010), «Πλεκτάνη και Κελυφοσπάστης» (2013). Διατηρεί εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος». Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα αυστραλιανά και ελληνικά περιοδικά, ενώ έχει μεταφράσει στα Ελληνικά έργα γνωστών Ελληνοαυστραλών συγγραφέων.

Η διάλεξη θα δοθεί την Πέμπτη στις 7.00 στην αίθουσα της Φιλανθρωπικής Αδελφότητας Ιθακήσιων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου