ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας στον Καναδά

λαμπρός-εορτασμός-της-παναγίας-στον-κ-162932

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Καναδά η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλες τις γωνιές όπου υπάρχουν ελληνικές εκκλησίες. Παρά τις φθινοπωρινές θερμοκρασίες και την ελαφρά βροχή στο Μόντρεαλ χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το μικροσκοπικό ναό της Παναγίτσας στο Παρκ Εξτένσιον για να προσκυνήσουν τη Θεομήτορα.

Ο αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καναδά κ. Σωτηρίου έφερε τους Ελληνες στην Εκκλησία της Παναγίτσας που ήταν στολισμένη με λουλούδια αντανακλώντας τη θέση της Παναγίας στην καρδιά των Αποδήμων. Ο αρχιερατικός προϊστάμενος του ναού π.Νικόλαος Παπαγεωργίου και το σεπτό Ελληνορθόδοξο ιερατείο του Μοντρεάλ ιερούργησαν στον εσπερινό, που είχε πολλές αρτοκλασίες.

Οι πιστοί κατά δεκάδες περνούσαν ευλαβικά να αποτίσουν το σεβασμό και τη λατρεία τους στην εικόνα της Παναγιάς,στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ανάβοντας κεριά στη Χάρη της.

Ένα τεράστιο πλήθος ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας, σε κλίμα κατάνυξης και ιερής συγκίνησης παρά το ασυνήθιστο για την εποχή κρύο.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νίκος Σιγάλας, ο βουλευτής του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνος, η δήμαρχος της περιοχής Ανί Σαμσόν, η δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Μόντρεαλ Μαίρη Ντέρος, η δημοτική σύμβουλος του Λαβάλ Αγλαϊα Ρεβελάκη, οι πρώην πρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας Δημήτρης Μανωλάκος και Βασίλης Μπαλαμπάνος, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΜΜ Αντυ Κρίλης και πλήθος μελών της Ελληνικής ομογένειας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου