Κατασκευάζεται «ελληνικό» νησί... από πολλές απόψεις

Τελευταία ενημέρωση: 2014-02-07, 19:52:47
Κατασκευάζεται «ελληνικό» νησί... από πολλές απόψεις

Ενας Καλύμνιος φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα τεχνητό νησί, δίπλα στο λιμάνι του Ντάργουϊν, στη Βόρεια Αυστραλία, αλλά η δράση του έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Η Halikos Group θεωρείται από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της Northern Territory και ο επικεφαλής της, ο Καλύμνιος Γιάννης Χαλίκος, στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την ομογένεια του Ντάργουϊν. Είναι μεταξύ άλλων χορηγός των Πανελλήνιων Αγώνων του ΣΑΕ και έχει προσφέρει πολλά στους κατοίκους της Καλύμνου, μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Northern Territory, Adam Giles, επαίνεσε την πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρείας, έκανε λόγο για «μεγάλο όραμα», αλλά πρόσθεσε πως «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την κατασκευή νέου νησιού».

Η κυβέρνησή του πάντως επικρίθηκε που έδωσε την έγκρισή της στην Halikos Group, να προχωρήσει με το έργο όταν αποκαλύφθηκε πως η εταιρεία επιχορήγησε με 100.000 δολάρια το κυβερνητικό κόμμα του CLP.

Όπως έγινε γνωστό, η ομογενειακή επιχείρηση επιχορήγησε με 90.000 δολάρια και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα, ενώ, ο ίδιος ο ο Γιάννης Χαλίκος πρόσφερε προσωπικά 50.000 στην τοπική κυβέρνηση.

Περιβαλλοντολόγοι και κάτοικοι της περιοχής έχουν ταχθεί εναντίον της κατασκευής του νησιού.

ΑΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=