ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Καταδίκη της διαδήλωσης υπέρ της ΧΑ στο Μπρίσμπεϊν

αυστραλία-καταδίκη-της-διαδήλωσης-υπ-335038

Ο υπουργός Πολυπολιτισμού του Κουίνσλαντ Glen Elmes καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το μικρό ακροδεξιό κόμμα της Αυστραλίας Australia First για τη διαδήλωση που επιχείρησε να οργανώσει χθες υπέρ της Χρυσής Αυγής έξω από το Ελληνικό Προξενείο του Μπρίσμπεϊν

«Ο ρατσισμός θα πρέπει να καταδικάζεται με κάθε ευκαιρία» είπε ο Glen Elmes και πρόσθεσε: «Καταδικάζω τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και καλώ όλους τους κατοίκους του Κουίνσλαντ να τις καταδικάσουν επίσης».

Ο υπουργός Πολυπολιτισμού του Κουίνσλαντ επέκρινε το μικρό ακροδεξιό αυστραλιανό κόμμα που εκφράζει την αλληλεγγύη του σε ένα «ξένο κόμμα» με ρατσιστικές και ναζιστικές θέσεις, όπως θεωρεί τη Χρυσή Αυγή.

Στο μεταξύ στο Μπρίσμπεϊν, πρωτεύουσα της πολιτείας του Κουίνσλαντ, σημειώθηκαν χθες και μικροδιαπληκτισμοί μεταξύ των λιγοστών οπαδών του κόμματος «Αυστραλία Πρώτα» και υπεράριθμης ομάδας αντιφασιστών.

Οι αντιφασίστες φώναζαν συνθήματα όπως «Οι Μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην Αυστραλία, όχι όμως και οι Ναζί».

Μάλιστα τα επεισόδια ίσως να έπαιρναν μεγάλες διαστάσεις αν δεν επενέβαινε μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Αν και διαφήμιζαν επί μέρες τη διαμαρτυρία τους, μόνο καμιά 20άρια μέλη του Australia First, ανάμεσά τους και ένας δύο ομογενείς οπαδοί της Χρυσής Αυγής του συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφεία του Ελληνικού Προξενείου για να δείξουν τη στήριξή τους στους φυλακισμένους πολιτικούς της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουν την απελευθέρωσή τους.

Στο ίδιο σημείο έγινε όμως και αντισυγκέντρωση από αντιφασίστες, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του ναζισμού. Τα μέλη των αντιφασιστικών ομάδων που παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση ήταν πολύ περισσότερα (γύρω στα 300) από αυτά του κόμματος «Αυστραλία Πρώτα». Στην πλειονότητά τους ήταν συνδικαλιστές που ανέλαβαν αυτοβούλως να υπερασπιστούν το Ελληνικό Προξενείο. Και τελικά η αστυνομία ήταν εκείνη που χώρισε τις δυο συγκεντρώσεις, οι οποίες έγιναν από Αυστραλούς πολίτες με αντικείμενο όμως τη Χρυσή Αυγή.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η χθεσινή διαδήλωση και η αντιδιαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Μπρίσμπεϊν για τη Χρυσή Αυγή έλαβε σημαντική κάλυψη και από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης της πολιτείας του Κουίνσλαντ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη διαδήλωση υπέρ της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία. Οι προηγούμενες δύο έγιναν έξω από το Ελληνικό Προξενείο του Σίδνεϊ. Η συμμετοχή σ’ αυτές ήταν επίσης μικρή.

Ομογενής του Σίδνεϊ που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί τη Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία και σαν τέτοιον τον αποδέχεται και το κόμμα Australia First δήλωσε ότι θα γίνει ακόμα μια διαδήλωση σύντομα έξω από το Ελληνικό Προξενείο του Σίδνεϊ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου