ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Έλληνας που άλλαξε τη «Χρυσή Ακτή» επιστρέφει

ο-έλληνας-που-άλλαξε-τη-χρυσή-ακτή-επ-530192

Ο Έλληνας που άλλαξε το πρόσωπο της πιο κοσμοπολίτικης περιοχής της Αυστραλίας, της «Χρυσής Ακτής» (Gold Coast), με τα εντυπωσιακά κτήρια και επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας, Δημήτρης Ράπτης, προχωρεί στην ανασυγκρότηση του κατασκευαστικού του κολοσσού, ο οποίος κατέρρευσε πριν από τέσσερα χρόνια λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

«Ο κ. Δημήτρης Ράπτης έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι ένας δεινός επιχειρηματίας και θα το αποδείξει και πάλι» γράφει η τοπική εφημερίδα «Bulletin».

Λόγω της οικονομικής κρίσης, η «Raptis Group», διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο ομογενής επιχειρηματίας Δημήτρης Ράπτης, έχασε πάνω από 1 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του ήταν από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές του Queensland, με τα έργα «Hilton Surfers Paradise Hotel» και «Residence & Southport Central» να είναι μερικά από αυτά που είχε αναλάβει να κατασκευάσει με μεγάλη επιτυχία.

Γεννημένος στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Ράπτης δεν άλλαξε μόνο το πρόσωπο της «Χρυσής Ακτής», της πιο κοσμοπολίτικης τουριστικής περιοχής της Αυστραλίας. Σχεδόν άλλαξε και το όνομά της. Πολλοί ήταν εκείνοι (ακόμα και τα ΜΜΕ), που χιουμοριστικά αποκαλούσαν την περιοχή «Ελληνική Χρυσή Ακτή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου