ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Τα όνειρα ξεκινούν από το ΕΑΚ»

τα-όνειρα-ξεκινούν-από-το-εακ-704899

Ενώ ο Ολυμπιακός περιμένει την επίσημη επιστροφή του στο ΕΑΚ που θα γίνει στο φιλικό με τον Τύρναβο στις 28 Αύγουστου και την Κυριακή στις 6.30 παίζει ένα ακόμη φιλικό εκτός έδρας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Καραγιάννης δήλωσε ότι το Πανθεσσαλικό Στάδιο τελείωσε για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση και στις αρχές της άλλης εβδομάδας μετακομίζει μόνιμα στο ΕΑΚ και για προπονήσεις, ενώ οι φιλικοί αγώνες του με τον Τύρναβο (28/8) και Λεβαδειακό (4/9) θα γίνουν στο ΕΑΚ και μόνο αυτός με τον Άρη (8/9) στο Πανθεσσαλικό.

Οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τόσο στις εξέδρες και στους εσωτερικούς χώρους όσο και στον χλοοτάπητα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων, το γήπεδο θα είναι έτοιμος προς χρήση το αργότερο μέχρι τις 25 Αυγούστου, ενώ ξεκίνησαν και έργα στο βοηθητικό που θα παραδοθεί λίγες μέρες αργότερα.

Ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Δ.Καραγιάννης με συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα volosfans αναφέρθηκε εκτενώς στο ΕΑΚ και το πλάνο που ακολουθεί η διοίκηση, ώστε η ομάδα να μη χρειαστεί να φύγει ποτέ από εκεί. Παράλληλα, δήλωσε ότι στόχος της διοίκησης είναι να αυξηθεί η χωρητικότητα του ΕΑΚ. Τέλος, μίλησε και για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού Βόλου, αφήνοντας ένα μικρό παραθυράκι για μεταγραφή, μόνο στην περίπτωση που χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις κατά το μοντάρισμα της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Καραγιάννη:

Τελικά πρόεδρε γιατί φύγαμε από το Πανθεσσαλικό; «Καταρχήν το Πανθεσσαλικό ποτέ δεν ήταν η έδρα του Ολυμπιακού. Ήταν μία προσωρινή αναγκαστική λύση, αφού η ιστορική μας έδρα, το ΕΑΚ είχε αφεθεί στην μοίρα του και δεν μπορούσε να πάρει άδεια για την Σούπερ Λίγκα. Με την πρώτη ευκαιρία θα γυρνούσαμε στο ΕΑΚ. Επιπλέον η συγκατοίκηση με άλλη ομάδα μας δημιούργησε πολλά προβλήματα πάσης φύσεως στα οποία δεν θέλω να επεκταθώ».

Να υποθέσουμε λοιπόν πως ακόμα και όταν ανεβούμε κατηγορία, στο Πανθεσσαλικό δεν θα επιστρέψουμε…«Σωστά! Το Πανθεσσαλικό έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα κάνουμε το ΕΑΚ τέτοιο γήπεδο που δε θα θέλουμε να φύγουμε ποτέ από αυτό».

Δηλαδή να υποθέσουμε πως ακόμα και όταν ξαναβγεί ο Ολυμπιακός Ευρώπη δεν θα χρειαστεί να… μετακομίζει;

«Ακριβώς! Το πλάνο της ΠΑΕ για το ΕΑΚ είναι να καταστεί ένα γήπεδο κατηγορίας UEFA 3.

Μπορείτε να μας διευκρινίσετε τι ακριβώς πρέπει να γίνει για και ποιο είναι το πλάνο των εργασιών που θα γίνουν στο ΕΑΚ;

«Οι εργασίες που κάνουμε στο ΕΑΚ για φέτος έχουν ήδη αλλάξει την εικόνα του, κι αυτό θα το δείτε στο πρώτο φιλικό της ομάδας στις 28 του μηνός.

Οι εργασίες οι οποίες θα αρχίσουν μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, τον Μάρτιο του 2014, είναι οι εξής: Α) Ολοκλήρωση της περιμετρικής εξωτερικής πρόσβασης. Με τον τρόπο αυτό θα λειτουργήσουν όλες οι υπάρχουσες θύρες (από 1 έως και 8 – και θα δημιουργηθούν και τέσσερις νέες στην βορειοανατολική κερκίδα) κι έτσι δεν θα χρειάζεται πια η εσωτερική περιμετρική πρόσβαση, με περαιτέρω όφελος την ανάπτυξη κερκίδων μέχρι το υπάρχον “κάγκελο” ,το οποίο θα απομακρυνθεί, ώστε οι θεατές να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Εξυπακούεται ότι η ολοκλήρωση της περιμετρικής εξωτερικής πρόσβασης θα δώσει και πολλές περαιτέρω δυνατότητες, όπως την πρόσβαση σε μελλοντικά διώροφα τμήματα κ.λπ.

Β) Ταυτόχρονα ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου θα αλλάξει ριζικά και θα δημιουργηθούν και χώροι στάθμευσης για τις θέσεις VVIP, VIP και EXECUTIVE των θυρών 3, 4 και 5.

Γ) Αποκατάσταση όλων των υπαρχουσών κερκίδων, και ειδικότερα αυτών των θυρών 6, 7 και 8 και της βορειοανατολικής.

Δ) Υπερύψωση της κερκίδας προς το γήπεδο τένις (πέταλο Αγ.Δημητρίου) , ώστε το γήπεδο αν αποκτήσει αισθητική ομοιομορφία».

Αν γίνουν όλα αυτά για τι χωρητικότητα μιλάμε πως θα έχει το ΕΑΚ;

«Η χωρητικότητα του γηπέδου θα αυξηθεί στους 15.000 θεατές».

Με τα συγκεκριμένα έργα το ΕΑΚ πραγματικά αλλάζει πρόσωπο. Τι άλλο χρειάζεται για να φτάσει στο UEFA 3;

«Ο, τι χρειάζεται θα γίνει αφού δεν έχω τελειώσει το πλάνο των εργασιών… συνεχίζω λοιπόν:

Ε) Κατασκευή θέσεων VVIP, VIP και EXECUTIVE, με αντίστοιχα μπαρ και αίθουσες αναψυχής στις θύρες 3 και 5.

ΣΤ) Μεταφορά αποδυτηρίων κ.λπ. χώρων (αιθουσών διδασκαλίας, διεξαγωγής συνεδρίων, αποδυτηρίων διαιτητών, γυμναστηρίου, ιατρείου, ντόπινγκ κοντρόλ, αίθουσας τύπου, τηλεοπτικού στούντιο κ.λπ.) κάτω από τη βορειοανατολική κερκίδα. Όφελος, εκτός όλων των άλλων, και η εύκολη πρόσβαση της ομάδας στο βοηθητικό.

Ζ) Κατασκευή διώροφου τμήματος πάνω από την βορειοανατολική κερκίδα, όπου θα φιλοξενηθούν σουίτες, θάλαμος ελέγχου και δημοσιογραφικά.

Η) Τοποθέτηση στεγάστρων στα ευθεία τμήματα με παράλληλη ενίσχυση του φωτισμού του γηπέδου (1400 EV [LX]) και ειδική πρόβλεψη για τις κάμερες των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Θ) Κατασκευή καταστημάτων κάτω από την κερκίδα προς το τένις(Αγ.Δημητρίου), όπου θα φιλοξενηθούν η μπουτίκ της ομάδας, οι λέσχες φίλων, καφετέριες, καταστήματα fastfood κ.λπ.

Ι) Κατασκευή κυλικείων εσωτερικά του γηπέδου, από ένα σε κάθε είσοδο, όπου και θα κατασκευαστούν και wc κοινού σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA».

Όλα αυτά είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ας φύγουμε όμως από το θέμα ΕΑΚ για το οποίο ήσασταν αναλυτικότατος. Με την μεταγραφή του Ντάγιαν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό του;

«Ο βασικός μεταγραφικός σχεδιασμός ολοκληρώθηκε με την απόκτηση του εξαιρετικού και χαρισματικού αυτού φορ. Απομένει να διαπιστώσουμε το δέσιμο της ομάδας. Δεν αποκλείω ποτέ τις διορθωτικές κινήσεις, αφού ποτέ κανένας μας στη διοίκηση και στο προπονητικό τιμ δεν διεκδίκησε το αλάθητο του Πάπα…».

Να υποθέσουμε πως η διοίκηση αισθάνεται πως εκπλήρωσε τις υποσχέσεις που έδωσε στον κόσμο της ομάδας.

«Ασφαλώς. Στην πρώτη συνέντευξη τύπου της χρονιάς είχα μιλήσει για 8 σουπερλιγκάτους ποδοσφαιριστές. Ήρθε λοιπόν ο Ρόκας από τον Πανιώνιο, ο Γιαλούσης από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Γκέσιος που έπαιξε σε Άρη και Κέρκυρα πέρσι, ο Κατσίκης από τον Απόλλωνα, ο Μελίσσης από τον Πανθρακικό, ο Ακόστα από τον Λεβαδειακό, ο Πόνσε που αγωνίστηκε σε Πανθρακικό στην Α’ Εθνική και Λάρισα. Ο νέος μας σέντερ φορ είναι ασφαλώς μεταγραφή επιπέδου πρώτης εθνικής και γι’ αυτό αποκτήθηκε με προοπτική.

Ακόμα και οι Δεινόπαπας και Ζέρης έχουν παραστάσεις από Σούπερ Λίγκα με Κέρκυρα και Παναιτωλικό. Νομίζω πως εκπληρώσαμε στο ακέραιο όσα είπαμε».

Και αν θυμάμαι καλά είχατε αναφερθεί σε 7 ξένους. Εγώ μετράω έξι…

«Οπως είπα δεν αποκλείονται οι διορθωτικές κινήσεις. Πάντως όπως διαπιστώνετε τα πάντα έγιναν με πλάνο και εξαιρετικό σχεδιασμό σε συνεργασία με τον προπονητή μας».

Ας πάμε ξανά στο γηπεδικό… Μάθαμε πως ο Ολυμπιακός θα επανέλθει για τις εγκαταστάσεις στο Σέσκλο. Τι προβλέπεται εκεί να γίνει;

«Ο Ολυμπιακός ασχολείται με 4 γηπεδικά μέτωπα για τη μελλοντική ανάπτυξή του (ανδρική ομάδα, Κ20, Κ17, Κ15 και ακαδημίες). Οι εγκαταστάσεις στο Σέσκλο είναι ένα από αυτά».

Ο τέως πρόεδρος του Ολυμπιακού κος Μπέος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για ανθρώπους του Δήμου Βόλου που βάζουν τρικλοποδιές στον Ολυμπιακό. Έχετε να σχολιάσετε κάτι επ’ αυτού;

«Να θυμίσω και σε εσάς και σε όλους τους φιλάθλους ότι ο στόχος μας για φέτος είναι ένας και μοναδικός, και όλοι μας πρέπει αν επικεντρωθούμε σε αυτόν. Η ώρα της κρίσης έρχεται αργά ή γρήγορα για όλους…».

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου