ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς ανησυχία

χωρίς-ανησυχία-708241

Μπορεί να προβλημάτισε κάποιους ο Ολυμπιακός, όταν ηττήθηκε 2 – 0 από τον Αιγινιακό, αλλά οι υπεύθυνοι της ομάδας δεν ανησυχούν περιμένοντας ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή, ενώ θα γίνει και πιο δυνατή με την προσθήκη του Ισραηλινού επιθετικού Ρόι Ντάγιαν, που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της βολιώτικης ομάδας.

Η ομάδα βαδίζει πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο σύμφωνα με τον προπονητή Γιώργο Βαζακα για τον οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό η όχι καλή παρουσία στο Αιγίνιο, αφού η κούραση είναι μεγάλη στους ποδοσφαιριστές από τις συνεχόμενες διπλές προπονήσεις…

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έδειξε καλή εικόνα στο ματς με τον Αιγινιακό και δικαίως ηττήθηκε (2 – 0) στο Αιγίνιο.

Στο τρίτο τους φιλικό (προηγήθηκαν η νίκη με 1 – 0 κόντρα στην Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς και η ήττα με 4 – 0 από τον Λεβαδειακό), οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ένα κακό πρόσωπο, χωρίς να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση. Γενικά, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ακίνδυνος επιθετικά και η εικόνα του προβλημάτισε. Ίσως φταίει η κούραση των ποδοσφαιριστών από τη σκληρή προετοιμασία, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες προπονούνται και τις ημέρες των φιλικών αγώνων.

Ο Αιγινιακός έκανε δύο ευκαιρίες, έβαλε ισάριθμα γκολ στα πρώτα λεπτά του κάθε ημιχρόνου. Με τον Μιτρόφ στο 6’ και τον Τσορλίνοφ στο 52’.

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα με 4 – 2 – 3 – 1. Ο Γεωργίου στην εστία των «ερυθρόλευκων», οι Καρράς και Κόμνος το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, οι Μελίσσης, Αρβανίτης στο κέντρο της άμυνας, οι Ολίσε και Καπετάνος στη μεσαία γραμμή, οι Μπρέσκα και Ακόστα στο δεξί και αριστερό άκρο της επίθεσης, και ο Κατσίκης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γιενγκά.

Πάντως ύπαρξε ενδεκάδα στο δεύτερο μέρος. Ο Γιώργος Βαζάκας επέλεξε να παρατάξει τους Βολιώτες και πάλι με 4 – 2 – 3 – 1 και με την εξής ενδεκάδα: Ο Σταυράκης κάτω από τα δοκάρια, οι Ζέρης, Κατσιαρός στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, οι Γιαλούσης και Κωστούλας στο κέντρο της άμυνας, οι Πινδώνης, Ρόκας στη μεσαία γραμμή, ο Δεινόπαπας και ο Χαλκιάς στο δεξί και αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Πόνσε πίσω από τον προωθημένο Ντινόπουλο.

Ο Γιώργος Βαζάκας παρά την ήττα τόνισε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρωτάθλημα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να πετύχει το στόχο της ανόδου, που είναι μονόδρομος. «Σιγά – σιγά θα γίνει και το φορμάρισμα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα και συστήματα και όσο κυλά ο χρόνος θα φτιάχνουμε την ενδεκάδα. Έχω τονίσει πως όλοι οι παίκτες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες. Οι φίλαθλοι δε χρειάζεται να ανησυχούν. Ο Ολυμπιακός που φτιάχνεται θα τους κάνει όλους υπερήφανους. Να είναι σίγουροι πως θα δουν φέτος πολύ καλό ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό και μια ομάδα που θα διαπρέπει μέσα στο γήπεδο», ανέφερε ο Γρεβενιώτης τεχνικός του Ολυμπιακού

Ενίσχυση με Ντάγιαν

Με τον Ισραηλινό φορ Ρόι Ντάγιαν, θα ενισχυθεί στην συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Ισραηλινός επιθετικός ήρθε και αφού πέρασε στην Αθήνα από εργομετρικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν καλά, βρίσκεται στο Βόλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του. Πλέον, απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις, αφού ο Ντάγιαν θα αποτελέσει τον φορ που περίμενε ο Γιώργος Βαζάκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος φορ ανήκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ από το 2003 έως το 2007 (τη σεζόν 2004 – 2005 δόθηκε δανεικός στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν). Έπειτα αγωνίσθηκε σε Χάποελ Τελ Αβίβ (2007 – 08), Χαποέλ Κφαρ Σάμπα (2008 – 09), Χαποέλ Ακρ (2009 – 2011) και Μπέερσοτ (2011-2013). Με την Χαποέλ Ακρ είχε 55 συμμετοχές και πέτυχε 18 γκολ, ενώ στο Βέλγιο με τη φανέλα της Μπέερσοτ έπαιξε σε 31 ματς και σημείωσε εννέα τέρματα.

Οσον αφόρα τη θέση του κεντρικού αμυντικού στον Ολυμπιακό Βόλου, θα καλυφθεί εκ των έσω, αφού ο Γιώργος Βαζάκας είχε ήδη βρει λύση και ακούει στο όνομα Λευτέρης Γιαλούσης. Ο Γρεβενιώτης τεχνικός έχει δει ότι ο δεξιοπόδαρος αμυντικός ανταποκρίνεται πολύ καλά στη θέση του κεντρικού αμυντικού στις προπονήσεις και στο φιλικό κόντρα στον Αιγινιακό στο Αιγίνιο, χρησιμοποίησε τον Γιαλούση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Θανάση Κωστούλα και δείχνει ότι θα το κάνει πράξη, αν χρειαστεί, και στα ματς του πρωταθλήματος.

Τα φιλικά

Ενώ την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Καρδίτσα, στο ΕΑΚ θα διεξαχθούν οι φιλικοί αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου με τον Τύρναβο (28/8) και Λεβαδειακό (4/9). Οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τόσο στις εξέδρες και στους εσωτερικούς χώρους όσο και στον χλοοτάπητα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων, το γήπεδο θα είναι έτοιμο προς χρήση το αργότερο μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Μετά την ήττα (2 – 0) από τον Αιγινιακό στο φιλικό στο Αιγίνιο, οι «ερυθρόλευκοι» χθες έκαναν χαλάρωμα το πρωί και το απόγευμα ο Γιώργος Βαζάκας τους έδωσε ρεπό. Στην προπόνηση συμμετείχαν κανονικά ο Θοδωρής Γκίτκος, που δεν ακολούθησε την αποστολή λόγω ενοχλήσεων στη μέση, και ο Γιάννης Γκέσιος, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση.

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου