ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός για την Αλλη Μεριά

ο-α-σ-ολυμπιακός-για-την-αλλη-μεριά-712509

Ανακοίνωση – απάντηση στον Α.Σ. Ιωλκό εξέδωσε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου για το γήπεδο της Αλλης Μεριάς…

Συγκεκριμένα: «Σε απάντηση ανακοίνωσης του Α.Σ. ΙΩΛΚΟΣ θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής. Εμείς δεν κάναμε ποτέ καμιά συμφωνία με παράγοντες του Α.Σ. Ιωλκός για να γίνει η προετοιμασία της ποδοσφαιρικής ομάδας του στις εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς.

Πράγματι μετά την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο Σύλλογό μας ενημερώσαμε τους παράγοντες της Ιωλκού ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις μέχρι 30 Αυγούστου γιατί ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να γίνει επανασπορά του γηπέδου και όχι πλήρης αντικατάσταση του χλοοτάπητα.

Οταν πληροφορηθήκαμε ότι η επανασπορά θα διαρκούσε αρκετό χρόνο και η χρήση του γηπέδου θα καθυστερούσε τουλάχιστον 4 μήνες, πράγμα που θα είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, αποφασίσαμε να προβούμε στην πλήρη αντικατάσταση του χλοοτάπητα ώστε να προλάβουμε την έναρξη των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου που θα γίνει 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Αποφασίσαμε την άμεση έναρξη των εργασιών και για έναν ακόμη λόγο.

Η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει και την επισκευή του χλοοτάπητα του ΕΑΚ Βόλου, έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία αυτή την περίοδο στο Βόλο και θα της ήταν αδύνατον να περιμένει μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου για να κατασκευάσει το γήπεδο.

Ο υπεύθυνος του γηπέδου ήταν ενήμερος από τον εργολάβο κατασκευής του έργου και πιστεύαμε ότι θα ενημερώσει έγκαιρα τους παράγοντες της Ιωλκού.

Τα περί αναξιοπιστίας, μη προσφοράς στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όσα άλλα υποτιμητικά αναφέρονται στην επιστολή, δεν τα σχολιάζουμε γιατί δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση.

Οι Αθλητικές εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς τα τελευταία χρονιά από έλλειψη πόρων βρίσκονται σε σημείο διάλυσης και έχουν καταντήσει βοσκότοπος και τόπος συνάθροισης περιθωριακών, ειδικά τη νύχτα.

Πήραμε την πρωτοβουλία παρά τις δυσκολίες και τη σημερινή οικονομική συγκυρία να ζητήσουμε να μας παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου τις εγκαταστάσεις, που όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν ιδιοκτησία του Συλλόγου μας, για να τις αναβαθμίσουμε με τη βοήθεια των μελών μας, των γονέων των μικρών αθλητών μας και πολλή προσωπική εργασία για να στεγάσουμε τα τμήματα υποδομής Ποδοσφαίρου.

Κάτι ανάλογο δεν είδαμε από κανέναν άλλο σύλλογο να κάνει, περιμένοντας ίσως τα πάντα από τον Δήμο ή το Κράτος που εκ των πραγμάτων έχει αποδειχθεί ότι αδυνατούν και να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων και έλλειψης προσωπικού.

Θα ήταν λοιπόν καλό και άλλοι σύλλογοι που διατηρούν ερασιτεχνικές ομάδες να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ζητήσουν να τους παραχωρηθούν από το Δήμο Βόλου αναξιοποίητοι χώροι που υπάρχουν στην περιοχή για να τους αξιοποιήσουν οι ίδιοι.

Για 9 μήνες αντιμετωπίσαμε δυσκολίες γραφειοκρατικού κυρίως χαρακτήρα, παρά την επιθυμία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου να μας παραχωρήσουν τη χρήση των εγκαταστάσεων, για να τις κάνουμε ανθρώπινες και δημιουργικές για να αναβαθμιστεί η περιοχή και να οφελειθεί η νεολαία της.

Αναγνωρίζουμε και την ιστορία και την προσφορά του Α.Σ. Ιωλκός στο τοπικό ποδόσφαιρο, κατανοούμε ότι πρόσκαιρα δημιουργήθηκε πρόβλημα στην προετοιμασία της ποδοσφαιρικής του ομάδας, κατανοούμε επίσης τον αγώνα που κάνουν όλοι οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων για να λειτουργήσουν τις ομάδες τους, πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι ένα τέτοιο έργο δε θα μπορούσε να καθυστερήσει, γιατί αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί ολόκληρη η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά για τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου.

Σα σύλλογος, τέλος, ποτέ δε δείξαμε ηγεμονική συμπεριφορά προς άλλα σωματεία, αντιθέτως συνεργαζόμαστε με όλους όσους θέλουν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου