ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνέχεια με Λεβαδειακό

συνέχεια-με-λεβαδειακό-717267

Την ερχόμενη Κυριακή το δεύτερο πιο δυνατό τεστ του Ολυμπιακού Βόλου

Το δεύτερο πιο δυνατό φιλικό μέχρι σήμερα θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου την ερχόμενη Κυριακή, αντιμετωπίζοντας στη Λιβαδειά την ομάδα του Λεβαδειακού. Οι ερυθρόλευκοι μετά τον πρώτο αγώνα με τους Νέους του Ολυμπιακού Πειραιώς, ανεβάζουν πλέον τους ρυθμούς.

Η πρώτη φιλική αναμέτρηση για τη φετινή σεζόν, στέφθηκε από επιτυχία με τον Ολυμπιακό Βόλου να κερδίζει μεν με 1-0 την Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς, αλλά και να ικανοποιεί σε μεγάλο διάστημα τους φιλάθλους του που ανηφόρισαν στα Χάνια.

Ο Γιώργος Βαζάκας περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να είναι σε καλύτερη κατάσταση την Κυριακή, αφού μετά από πολλές ώρες τρεξίματος είναι φυσιολογικό τα πόδια των ποδοσφαιριστών να είναι «δεμένα».

Ο Λεβαδειακός βέβαια είναι σαφέστατα μια πιο έτοιμη ομάδα από τους ερυθρόλευκους, μιας και σε λίγες μέρες ξεκινά τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Super League, κάνοντας την αποστολή των ερυθρόλευκων ακόμη πιο δύσκολη.

Τα όσα έχουν δουλέψει οι ερυθρόλευκοι από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, βγήκαν στο χορτάρι στο πρώτο φιλικό, όμως το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα και να βελτιωθεί στη συνέχεια σε όλους τους τομείς.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται μόλις στην τρίτη εβδομάδα της προετοιμασίας τους και έχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης στο παιχνίδι τους. Στόχος και τη φετινή σεζόν είναι η άνοδος και η επιστροφή στη Super League για τους Βολιώτες, που δεν κατάφεραν πέρυσι να πάρουν το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο που οδηγούσε στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία.

Ομως με τον ίδιο προπονητή και με πολλούς ποδοσφαιριστές από τον βασικό κορμό να παραμένουν, συνεχίζεται η δουλειά προκειμένου και οι νέοι ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να αποτελέσουν μια δυνατή αλυσίδα. Φιλοδοξία του Γιώργου Βαζάκα είναι η ομάδα να παίζει γρήγορο απλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και φέτος όμως να αποφευχθούν τα λάθη στην άμυνα που στοίχισαν πέρυσι σε κρίσιμα παιχνίδια.

Μετά το πρώτο φιλικό με την Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς και το δεύτερο με τον Λεβαδειακό στη Λειβαδιά την ερχόμενη Κυριακή, ακολουθεί το τρίτο, στο Αιγίνιο της Πιερίας στις 18 Αυγούστου και ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κόντρα στον τοπικό Αιγινιακό. Ακόμη ένα φιλικό για τον Αύγουστο έχει προγραμματιστεί με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα στις 25 Αυγούστου, για να ακολουθήσει η αναμέτρηση με τον Τύρναβο στις 28, στο Βόλο. Τέλος για τον Σεπτέμβρη έχει προγραμματιστεί το φιλικό με τον Άρη Θεσσαλονίκης επίσης στο Βόλο.

Βαζάκας: «Μονόδρομος η άνοδος»

Με δηλώσεις του μετά το τέλος του φιλικού με τον Ολυμπιακό Πειραιώς ο Γιώργος Βαζάκας σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός που φτιάχνετε είναι αυτός, ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει που πάμε και αυτό είναι η άνοδος, που είναι μονόδρομος. Οι παίκτες το έχουν καταλάβει και ανταποκρίνονται απόλυτα. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη ομάδα σιγά – σιγά θα παίζει το ίδιο. Όταν δουλεύεις και είσαι στην τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας είναι λογικό να έχεις φτάσει σε ένα επίπεδο, είμαστε σε καλό δρόμο αν και έχουμε πολλά ακόμα να φτιάξουμε και να διορθώσουμε. Η φιλοσοφία μας είναι όπου πηγαίνουμε να κερδίζουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου Δημήτρη Καραγιάννη, ο οποίος και τόνισε : «Νομίζω ότι η προετοιμασία αρχίζει και δείχνει τα αποτελέσματα που όλοι θέλαμε και δεν είχαμε πέρυσι εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων με τα γνωστά αποτελέσματα στο τέλος. Είμαι ευχαριστημένος γενικά και από την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου που δεν υστέρησε κανείς αλλά και με την δεύτερη 11άδα που ουσιαστικά έπνιξε την Κ-20 του Ολυμπιακού Πειραιώς». Πέρασε ο Τζέραρντ αλλά…

Ο Ισπανός επιθετικός Τζέραρντ Ολίβα, προερχόμενος από την Β’ ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, πάτησε χθες το πόδι του στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Ο ποδοσφαιριστής αναμένονταν να περάσει από εργομετρικές και λοιπές εξετάσεις κάτι που έγινε, αλλά δεν μετέβη χθες στο Πήλιο και την Πορταριά, όπου έχουν στρατοπεδεύσει οι ερυθρόλευκοι.

Αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, αλλά μπορεί να σημαίνει και πολλά, με την απόκτηση του Ισπανού να παγώνει, αφού στη λίστα των επιθετικών υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές.

Πάντως, είτε αποκτηθεί, είτε όχι ο υψηλόσωμος επιθετικός, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει, ο Μπούστο, αφού ανασταλτικό παράγοντα στη μεταγραφή του στους Βολιώτες, αποτελεί το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής ταλαιπωρείται συχνά από μικροτραυματισμούς, ενώ και χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου