ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκκίνηση με το δεξί

εκκίνηση-με-το-δεξί-717527

Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία και επικράτησε χθες με 1-0 της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Πειραιώς στα Χάνια του Πηλίου.

Οι Βολιώτες, πέραν από τη νίκη, έστω και σε φιλικό επίπεδο, κρατάνε την πολύ καλή εμφάνιση κατά διαστήματα, αφήνοντας παράλληλα ικανοποιημένους και τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας για ακόμη ένα παιχνίδι.

Ο Γιώργος Βαζάκας χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες -μία σε κάθε ημίχρονο- δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές να δείξουν τι αξίζουν.

Τα πρώτα συμπεράσματα ήταν θετικά για την τεχνική ηγεσία, ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησε από κοντά και η διοίκηση της ομάδας, όπως φυσικά και ο πρόεδρός της Δημήτρης Καραγιάννης.

Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε να σημειωθεί στο 48ο λεπτό με τον Κώστα Καπετάνο να χρίζεται σκόρερ, κάτι που θα μπορούσε να έχει κάνει επίσης και ο Γενκά, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Βολιώτες έδειξαν επηρεασμένοι από την κούραση των τελευταίων ημερών, σε αντίθεση όμως με την επανάληψη, όταν και είχαν καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι τους, ήταν περισσότερο κινητικοί και εκτός από το τέρμα που πέτυχαν, θα μπορούσαν να έχουν ανεβάσει ψηλότερα το δείκτη του σκορ.

Το πρώτο μέρος

Ο Γρεβενιώτης προπονητής παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-5-1, με τον Γκίτκο να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Ζέρη – Γιαλούση να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Το ρόλο των στόπερ είχαν οι Κωστούλας και Γκότοβος, ενώ στη μεσαία γραμμή ως αμυντικοί μέσοι τοποθετήθηκαν οι Πινδώνης και Κεσίδης. Στη δεξιά γραμμή έπαιξε ο Μουτέρο και στα αριστερά ο Δεινόπαππας, με τον Κατσίκη να έχει ρόλο οργανωτή πίσω από τον Ντινόπουλο, που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι προσπάθειες για γκολ των Γιαλούση στο 14’ και Μουτέρο στο 34’ δεν καρποφόρησαν, με τον πρώτο να επιχειρεί εκτέλεση φάουλ που κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα και το δεύτερο να προσπαθεί να σκοράρει με κεφαλιά, σε σέντρα του Ντινόπουλου από τα δεξιά.

Η επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος όμως οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, με το Σταυράκη αρχικά και το Γεωργίου στη συνέχεια, να υπερασπίζονται τα γκολποστ του Ολυμπιακού.

Καρράς και Κατσιαρός πέρασαν στα άκρα της άμυνας με τους Μελλίση και Αρβανίτη να έχουν ρόλο κεντρικών αμυντικών, ενώ ο Ολίσε έπαιξε ως αμυντικός μέσος, με τον Μπρέσκα στα δεξιά, το Γενκά στα αριστερά και τους Πόνσε – Καπετάνο στον άξονα, την ώρα που στην κορυφή της επίθεσης πέρασε ο Γκέσιος.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός Βόλου μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το χειροκρότημα των φίλων του, όταν από πάσα του Ολίσε, ο Καπετάνος έπιασε το ψηλοκρεμαστό σουτ για να κερδίσει την άμυνα των αντιπάλων και να γράψει το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό.

Πάντως, οι τυπικά γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλα τέρματα, με τον Πόνσε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση άουτ, τον Καπετάνο στο 69’ να υποχρεώνει σε απόκρουση τον αντίπαλο τερματοφύλακα έπειτα από κεφαλιά και τέλος από νέα κεφαλιά αυτή τη φορά από τον Αρβανίτη στο 76’, η μπάλα να φθάνει και πάλι στην αγκαλιά του αντίπαλου πορτιέρο.

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς

Βοηθοί: Καπέσιος, Τασσιόπουλος

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος (30’ Σταυράκης), Γιαλούσης, Ζέρης, Κωστούλας, Γκότοβος, Πινδώνης, Κεσίδης, Κατσίκης, Μουτέρο, Δεινόπαπας, Ντινόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος: Σταυράκης (63’ Γεωργίου), Αρβανίτης, Μελίσσης, Πόνσε, Μπρέσκα, Γιενγκά, Καρράς, Γκέσιος, Κατσιαρός, Ολίσε, Καπετάνος.

Ολυμπιακός Πειραιώς (Μπερντ Στόρκ): Στρέζος, Γκούτσιος, Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος, Νασιακόπουλος, Σιώπης (46’ Καναβέτας), Παπασάββας, Βέργος, Γιάνκοβιτς (65’ Ιγνατίδης), Πασσαλίδης.

Μπρέσκα: «Στόχος η άνοδος»

Για την ανωτερότητα του Ολυμπιακού Βόλου στο δεύτερο μέρος κόντρα στην Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς και το φετινό στόχο μίλησε ο Μάριο Μπρέσκα, με το Σλοβάκο επιθετικό να τονίζει σχετικά: «Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Στόχος μας είναι φέτος η άνοδος, κάτι που δεν καταφέραμε πέρυσι. Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν τώρα, χρειάζονται χρόνο και εμείς οι παλαιότεροι θα τους βοηθήσουμε».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου