ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ο Ολυμπιακός εκεί που ανήκει»

ο-ολυμπιακός-εκεί-που-ανήκει-718146

Μία από τις μεγαλύτερες φετινές μεταγραφές της Football League, ο Χρήστος Μελίσσης, από το Βουνό των Κενταύρων στο οποίο βρίσκεται με την υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη νέα του ομάδα, τους στόχους της, τον Γιώργο Βαζάκα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τοπικά ντέρμπι.

Ο έμπειρος αμυντικός έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Πανθρακικό, Λάρισα, ΠΑΟΚ και στην πορτογαλική Μαρίτιμο, ενώ έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του όταν, το καλοκαίρι του 2008, μετακόμισε στην Αθήνα και τον πολυμετοχικό -τότε- Παναθηναϊκό, από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, την ίδια χρονιά έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ανδρών, έχοντας μέχρι σήμερα δύο συμμετοχές.

«Η προετοιμασία θυμίζει… Σούπερ Λιγκ»

Παρά το γεγονός ότι ο έμπειρος αμυντικός δεν ανήκει σε ομάδα Σούπερ Λιγκ, εντοπίζει πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην προετοιμασία που κάνει ο Ολυμπιακός στην Πορταριά και στις αντίστοιχες των ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

«Δουλεύουμε σκληρά και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχει διάθεση και θέληση απ’ όλους. Δουλεύουμε επαγγελματικά σαν να αγωνιζόμασταν στην Σούπερ Λιγκ, παρά το γεγονός ότι παίζουμε στην Football League. Γίνεται πολύ καλή δουλειά για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Πείστηκα εύκολα»

Παράλληλα, ο 30χρονος άσος των ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να συμφωνήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και να μετακομίσει στο Βόλο, καθώς -όπως τόνισε- τον κέρδισε το πλάνο της ομάδας αλλά και ο τρόπος που τον προσέγγισαν οι ερυθρόλευκοι, ενώ ανέφερε πως ο Ολυμπιακός ανήκει στη Σούπερ Λιγκ και όλοι θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγόρια.

«Σίγουρα το ότι όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα πρωταγωνιστεί, ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο να πάρω την απόφαση να μετακομίσω στο Βόλο. Ο Ολυμπιακός ανήκει στη Σούπερ Λιγκ. Έπαιξε στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι της ομάδας και ο πρόεδρος με έπεισαν εύκολα γιατί έχουν ένα πολύ καλό πλάνο, προκειμένου να πετύχει η ομάδα την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της χώρας».

Ο 12ος παίκτης

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την προσπάθεια των παικτών για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, όπως τόνισε ο ίδιος: «Ο κόσμος της ομάδας είναι συγκινητικός, γεμίζει κάθε φορά το γήπεδο, ακολουθεί παντού την ομάδα και δίνει ώθηση για να πετυχαίνει τους στόχους της. Είναι ο ορισμός του 12ου πάικτη. Θα μας βοηθήσει πολύ».

«Να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια»

Ο Χρήστος Μελίσσης είναι από τους ελάχιστους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν ζήσει το κλίμα όλων των μεγάλων ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, όντας παίκτης του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Πανθρακικού, της Λάρισας και τώρα του Ολυμπιακού Βόλου.

Με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα σε Άρη, Ολυμπιακό και Ηρακλή, με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό -παρά το γεγονός ότι δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής- είχε την ευκαιρία να αισθανθεί το κλίμα που επικρατεί στα αθηναϊκά ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά και να γνωρίσει παίκτες επιπέδου Ζιλμπέρτο Σίλβα και Γιώργου Καραγκούνη.

Επιπλέον, πέρυσι πήρε μία… γεύση από το ντέρμπι της Θράκης κόντρα στην Ξάνθη. Τέλος, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της ΑΕΛ έγινε μέρος του μεγαλύτερου θεσσαλικού ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας διεθνής είχε παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στη νίκη των ερυθρολεύκων στη Σούπερ Λιγκ με 2-1 στο «AEL FC arena» τη σεζόν 2010 – 11, με δύο γκολ του σημερινού συμπαίκτη του, Μάριο Μπρέσκα.

Φέτος, ίσως έχει την ευκαιρία (ανάλογα με το αν οι δυο βολιώτικες ομάδες είναι στον ίδιο όμιλο) να αγωνιστεί και στο βολιώτικο ντέρμπι κόντρα στη Νίκη.

Αναφορικά με τα ντέρμπι, ο έμπειρος αμυντικός δήλωσε: «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε όλα τα ματς. Είτε αυτά είναι ντέρμπι είτε όχι. Τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια και για τον κόσμο των ομάδων αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που έχουν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι της ιστορίας των μεγάλων αγώνων και μακάρι να τα κερδίσουμε όλα εμείς».

Σχετικά με τους νέους παίκτες της ομάδας και την ενσωμάτωσή τους, ανέφερε: «Οι νέοι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα κάνουν τα πάντα προκειμένου να βρεθούν στο επιθυμητό επίπεδο και να διεκδικήσουν μια θέση στην ενδεκάδα, ενώ για το νέο του προπονητή, Γιώργο Βαζάκα, δήλωσε:

«Εχω πάρα πολύ καλή άποψη για τον προπονητή μας. Πρώτη φορά συνεργάζομαι μαζί του. Είναι πολύ καλός γνώστης του ποδοσφαίρου και από τους λίγους που ξέρουν τόσο καλά την Β’ Εθνική. Είναι πολύ έμπειρος και ξέρει κάθε στιγμή τι χρειάζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής του».

Η χρυσή… συνταγή και η Β’ Εθνική

Τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει μια ομάδα της Football League, προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδο ανέλυσε, παράλληλα, ο Χρήστος Μελίσσης, ενώ αναφέρθηκε και στη διοίκηση του Ολυμπιακού.

«Τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στη Β’ Εθνική είναι να υπάρχει το ομαδικό πνεύμα, να είναι μια οικογένεια και αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να βγάλουμε και στο παιχνίδι μας. Στόχος μας θα είναι πάντα η νίκη και θα πρέπει να έχουμε τη δύναμη που χρειάζεται για να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Όλα μέχρι στιγμής βαίνουν καλώς. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε και η διοίκηση κάνει τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχουμε προβλήματα δηλαδή που έχουν άλλες ομάδες της κατηγορίας».

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την κατάσταση στη νέα Football League, όπου ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν, αν θα υπάρξουν όμιλοι και σε ποιον απ’ αυτούς θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Σχετικά με το μεγάλο αυτό πρόβλημα, σημείωσε:

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αν δε βγει κάτι τελεσίδικο δεν μπορούμε να πούμε κάτι… Πρέπει να περιμένουμε. Περνούν οι μέρες και δεν έχει βρεθεί λύση. Αυτό μπορεί αν επηρεάσει τον σχεδιασμό πολλών ομάδων».

Συνέντευξη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΤΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου