ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεσηκωμός για ΕΑΚ

ξεσηκωμός-για-εακ-718899

Την αντίδραση των φιλάθλων αλλά και της ίδιας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προκάλεσαν τα νέα δεδομένα και οι όροι διακήρυξης για την εκμίσθωση του ακινήτου, που θα συζητηθούν σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, για την παραχώρηση του ΕΑΚ στον Ολυμπιακού Βόλου.

Σε μεγαλύτερο θέμα των τελευταίων ημερών έχει εξελιχθεί το ζήτημα της παραχώρησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρο Βόλου από την πολιτεία στους ερυθρολεύκους. Αρχικά, στο πρόβλημα αναφέρθηκαν οι μεγαλύτεροι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών της ομάδας, μέσω κοινής τους ανακοίνωσης που «ξεχειλίζει» αγανάκτηση, και εξαπολύουν επίθεση με στόχο τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π/ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, κ. Παύλο Μαβίδη, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την καθυστέρηση της παραχώρησης του ΕΑΚ στους ερυθρολεύκους. Παράλληλα, συνιστούν συναίνεση, φιλία και συνεργασία αλλιώς «θα έχετε την μετωπική μας σύγκρουση, το μίσος μας και την πολιτική και κοινωνική σας εξόντωση», όπως τονίζουν.

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση των συνδέσμων, αναφέρει:

«Εκπληκτοι και αγανακτισμένοι διαβάσαμε τους όρους προκήρυξης για την παραχώρηση του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου.

Καλούμε τον κ. Μαβίδη ως τον μοναδικό υπεύθυνο, να αναλάβει τις ευθύνες του διότι βάζει τροχοπέδη στη διάθεση και στους στόχους της ομάδας να παραλάβει το ΕΑΚ και να το κάνει στολίδι αντάξιο του κύρους της ομάδας.

Ενώ έχουμε ένα στάδιο παρατημένο, έτοιμο να καταρρεύσει στην ίδια και χειρότερη

κατάσταση από το 1965, και έρχονταν οι της ΠΑΕ του Ολυμπιακού να διαθέσουν πάνω από 150.000 ευρώ για την ανακαίνιση του κατοχικού ΕΑΚ, οι του Δήμου και ο κ. Μαβίδης αντί να βοηθήσουνε, να ενθαρρύνουνε και να επιβραβεύσουνε τα φιλόδοξα σχέδια της ΠΑΕ, λειτουργούνε με κριτήρια εξυπηρέτησης άλλων κέντρων και ομάδων. Θέλουνε το ΕΑΚ να είναι παρατημένο και όχι αξιοποιημένο;

Δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του Ολυμπιακού.

Οι αναφορές σας κ. Μαβίδη για νταβατζήδες και εκβιασμούς από άλλους, δεν ευσταθούνε διότι είσθε υπόλογος με το θέμα των Ξενώνων πριν δύο χρόνια και που η υπόθεση έφτασε και στην Εισαγγελία.

Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Βέρροιας να δίνει το Στάδιο με μίσθωμα 15.000 ευρώ ετησίως για 10 χρόνια και όταν υπάρχει ήδη άδεια για Super League. Δεν είναι δυνατόν ένα Πανθεσσαλικό με άδεια Τσάμπιονς Λιγκ να ζητάει μίσθωμα 30.000 ευρώ και εσείς κάτι λιγότερο και για 1 χρόνο μάλιστα.

Κύριοι,

Ο Ολυμπιακός μας πάλι θα μεγαλουργήσει και θα παίξει πάλι στα σαλόνια της Ευρώπης.

Θέλουμε συναίνεση, φιλία και συνεργασία. Αν δεν τα θέλετε θα έχετε την μετωπική μας σύγκρουση, το μίσος μας και την πολιτική και κοινωνική σας εξόντωση. Δεν ζητάμε χάρες, αλλά το αυτονόητο, το δίκιο, το σωστό, το νόμιμο.

Οι Διοικήσεις

1. Austrian Boys Club

2. ΣΦΟΒ

3. Vatos Locos

4. Red Eagles

5. Athens Fans

6. Αργοναύτες

7. Κόκκινη Ν. Ιωνία»

«Η πρόταση είναι κατάπτυστη».

Παράλληλα, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Αντώνης Ξηρός, μέσω δηλώσεών του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 εξέφρασε την άποψή του για το φλέγον… ζήτημα που απασχολεί την ερυθρόλευκη οικογένεια τις τελευταίες μέρες.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η ΠΑΕ πήρε την απόφαση να φύγει από το Πανθεσσαλικό και να γυρίσει στην ιστορική της έδρα. Πήραμε απόφαση να γυρίσουμε στο ΕΑΚ, γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτό το γήπεδο που ανδρωθήκαμε και νιώσαμε χαρές, να το βλέπουμε να καταρρέει.

Βλέποντας αυτό που ο κόσμος ήθελε, να γυρίσουμε στο γήπεδο, έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που υπάρχουν. Αν δεν γίνουν άμεσα έργα και δεν πέσουν χρήματα, το γήπεδο αυτό θα καταρρεύσει.

Η διοίκηση του Μαβίδη είναι αποτυχημένη για το θέμα της παραχώρησης του σταδίου. Αν δεν σπάσεις τα αυγά, δεν μπορείς να ασκήσεις διοίκηση. Δεν φοβάσαι τα μπλογκ και τις εφημερίδες.

Μετά την αρνητική απάντηση από την Περιφέρεια, ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε με επίσημο έγγραφο την Παρασκευή στο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τις προστάσεις για το γήπεδο.

Προτείναμε να το εκμισθώσουμε για 7 χρόνια με ελάχιστο μίσθωμα 12.000 ευρώ συν τα έσοδα από τις πινακίδες, αντικατάσταση χόρτου στο κύριο γήπεδο και στο βοηθητικό γήπεδο, να αναλάβουμε με δικές μας δαπάνες που σε πρώτη φάση φέτος 150.000 ευρώ. Να φτιάξουμε τις κερκίδες, χώρους, τουαλέτες, ιατρείο, αίθουσα VIP και να καταστεί λειτουργικό και να μπορέσει ο Ολυμπιακός Βόλου να παίξει Α΄ Εθνική. Αυτή ήταν πρότασή μας. Δεν αξίζουν στην ιστορία του Ολυμπιακού τέτοιες συμπεριφορές. Δεν γίνονται τέτοιες κινήσεις με το φόβο αντιπολίτευσης. Αν κατέβει η πρόταση είναι κατάπτυστη».

Συνεχίζεται το «χτίσιμο»

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε και χθες το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού στην Πορταριά, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι ερυθρόλευκοι, υπό τις οδηγίες του Γιώργο Βαζάκα, στην πρωινή προπόνηση ακολούθησαν ασκήσεις για την ενδυνάμωση της φυσικής τους κατάστασης, ενώ το απόγευμα οι ασκήσεις επικεντρωθήκαν κυρίως στην τακτική, με τον Έλληνα τεχνικό να κάνει τις πρώτες του δοκιμές για τα σχήματα και την ραχοκοκαλιά που θα στελεχώσει τη φετινή ομάδα.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου