ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς… τον δημιουργό του!

χωρίς-τον-δημιουργό-του-124759
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Χωρίς τον άνθρωπο που δημιούργησε την τωρινή ομάδα αλλά και συνέβαλε τα μέγιστα για τη δημιουργία της ομάδας της Ευρώπης φαίνεται ότι θα πορευτεί στη συνεχεία ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού μετά την απόλυση του Γιώργου Βαζάκα από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» παρελθόν αποτελεί και ο Τάκης Γιαννόπουλος που παραιτήθηκε!

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του νέου προπονητή Αναστάσιου (Σούλη) Παπαδόπουλου, μοιράστηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μία γραπτή δήλωση παραίτησης του Τάκη Γιαννόπουλου, αν και αμέσως μετά υπήρχε άλλη ανακοίνωση από τη διοίκηση πως δεν την κάνει αποδεκτή…
Στην επιστολή παραίτησης ο Τάκης Γιαννόπουλος, αν και αφήνει αιχμές τονίζοντας ότι «ανάμεσα σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, πάντοτε ακολουθούσα τη συνείδησή μου» και ευχαριστεί Βαζάκα και ποδοσφαιριστές γιατί στάθηκαν πλάι του και δέχθηκαν να πουν το «ναι», εύχεται και στον Σούλη Παπαδόπουλο, όπως και σε όλη την ομάδα, καλή συνέχεια.

Ο Τάκης Γιαννόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες εμμένει στην αρχική του θέση και απόφαση παραίτησης και η γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Είναι πολύ εύκολο να ξεκινάς κάτι στη ζωή σου, επειδή υπάρχει όραμα και όνειρα για να πετύχεις πολλά και σημαντικά πράγματα. Είναι όμως πολύ δύσκολο να έρχεται η στιγμή να κλείσεις ένα ωραίο και επιτυχημένο κεφάλαιο στην καριέρα σου.
Για τέσσερα χρόνια στάθηκα απέναντι σε όλους με εμπιστεύθηκαν, με ήθος και αξιοπρέπεια, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου και θεωρώντας ότι έκανα το σωστό για την ομάδα. Σκοπός μου ήταν, ερχόμενος το καλοκαίρι του 2008 στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, να βάλω ένα λιθαράκι σ’ αυτό το σπουδαίο που τελικά δημιουργήθηκε.
Στάθηκα όρθιος το καλοκαίρι του 2011, όταν οι περισσότεροι επαγγελματίες της ομάδας αναζήτησαν αλλού στέγη, μένοντας δεκατρείς μήνες άνεργος, αλλά πάντα ενεργός για την ομάδα. Αγνόησα επαγγελματικές προτάσεις, γιατί πίστεψα κι εγώ, όπως και οι χιλιάδες των πιστών οπαδών και φιλάθλων του Ολυμπιακού, πως άξιζε για την ιδέα αυτή να διεκδικήσουμε μαχητικά την αποκατάσταση και την νέα αρχή. Ήμουν στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια παρών, ανάμεσα στους αγνούς φιλάθλους της ομάδας.
Παρά την επαγγελματική μου ιδιότητα και τον τυπικό μου ρόλο, βλέποντας την ανοδική πορεία και την αλματώδη εξέλιξη του Ολυμπιακού Βόλου, ως άνθρωπος με αισθήματα, ήταν αδύνατον να μην νιώθω και να μην αισθάνομαι την ομάδα μας και δικό μου δημιούργημα και σπίτι μου και φυσικά σημαντικό κομμάτι, της ως τώρα διαδρομής μου στα γήπεδα και της πορείας μου στη ζωή.

Όμως δεν έρχονται πάντοτε όλα, όπως τα θέλουμε ή όπως τα σχεδιάζουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που εμφανίζονται μπροστά μας τεράστια διλήμματα. Ανάμεσα σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, πάντοτε ακολουθούσα τη συνείδησή μου. Βρίσκομαι λοιπόν, στην δύσκολη θέση, να κοινοποιώ την παραίτησή μου από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας επωμισθεί από τα μέσα του καλοκαιριού, λόγω των ειδικών συνθηκών, πρόσθετα βάρη και ευθύνες για τη συγκρότηση της ομάδας, κουράστηκα ψυχικά και σωματικά, πράγμα που με οδήγησε στην απόφαση της παραίτησής μου από την θέση του Γενικού Αρχηγού.
Η απόφαση δεν είναι της στιγμής. Πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη τις τελευταίες ημέρες και πιστεύω ότι ανακοινώνεται την κατάλληλη στιγμή, αφενός γιατί η ομάδα βρήκε πλέον το δρόμο της, αφετέρου γιατί μέχρι την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση, έχει τον απαραίτητο χρόνο να καλύψει τη θέση μου.
Τερματίζοντας την παρουσία μου στον Ολυμπιακό, έχω υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν και με στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας, έτσι ώστε να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ευχαριστώ τις διοικήσεις, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους φροντιστές, τους υπαλλήλους, μα πάνω απ’ όλα τον κόσμο του Ολυμπιακού, που με την εμπιστοσύνη του και την αναγνώριση στο πρόσωπό μου, μου έδινε τη δύναμη να συνεχίζω όλα αυτά τα χρόνια και στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα.
Ξεχωριστά και ιδιαίτερα, ευχαριστώ δημόσια έναν προς έναν, τους τωρινούς ποδοσφαιριστές και τον πρώην προπονητή κύριο Γιώργο Βαζάκα, γιατί στάθηκαν πλάι μου και δέχθηκαν να πουν το «ναι» στον Ολυμπιακό Βόλου, μέσα στην αβεβαιότητα του πιο κρίσιμου καλοκαιριού στην ιστορία της ομάδας. Εγώ κι αυτοί γνωρίζουμε τις συνθήκες και τις σκέψεις με τις οποίες ξεκινήσαμε.
Επίσης, εύχομαι στον φίλο μου Σούλη Παπαδόπουλο, όπως και σε όλη την ομάδα, καλή συνέχεια, εκπλήρωση των προσδοκιών και υλοποίηση των στόχων, που αξίζει η πόλη του Βόλου και ο Ολυμπιακός ελπίζοντας πως οι δρόμοι μας ίσως ξανασυναντηθούν.
Τέλος, ένα μήνυμα για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Πάντα να υποστηρίζουν την ΙΔΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, γιατί είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Πρόεδροι, προπονητές, ποδοσφαιριστές και γενικοί αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει είναι ο Ολυμπιακός Βόλου».

«Μη αποδεκτή η παραίτηση»

Σε ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κι ενώ ο πρόεδρος Παναγιώτης Μποτσιβάλης ανέφερε ότι Τάκης Γιαννόπουλος είναι στην Ισπανία (αν και βρίσκεται Αθήνα) τονίζονται τα εξής:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει πως η παραίτηση του τιμ μανατζερ της ομάδας Τάκη Γιαννόπουλου δεν γίνεται αποδεκτή. Ο Τάκης Γιαννόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό Βόλου και τις επιτυχίες του, ήταν παρών στις δύσκολες στιγμές του Συλλόγου και θα είναι πάντα μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας. Κατανοούμε τις δύσκολες καταστάσεις και τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο Τάκης Γιαννόπουλος για το χτίσιμο, για δεύτερη φορά, της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και το βαρύ φορτίο και την κόπωσή του που αντιμετώπισε πρόσφατα.
Για αυτούς τους λόγους η παραίτηση δεν γίνεται αποδεκτή και ευχόμαστε το διάστημα των επόμενων ημερών να λειτουργήσει ως περίοδος διακοπών για τον Τάκη Γιαννόπουλο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και το ποδοσφαιρικό τμήμα περιμένουν τον Τάκη Γιαννόπουλο να αναθεωρήσει την απόφασή του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Για μας ο Τάκης Γιαννόπουλος παραμένει ο γενικός αρχηγός μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου