ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και πάλι κάτι του έλειπε

και-πάλι-κάτι-του-έλειπε-144892
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός έδειξε ότι κάτι του λείπει, αφού για τέταρτο ματς δεν κέρδισε και ήρθε 1-1 με την Καλλιθέα, με το πρόβλημα της έλλειψης προετοιμασίας να γίνεται εντονότερο και η κούραση να επηρεάζει την ομάδα… που δείχνει ότι έχει δυνατότητες, αλλά δεν τις βγάζει…

Χθες σε ένα ματς που διακόπηκε τρεις φορές για ένα πανό ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καλλιθέα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην 5η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής.
Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο απέναντι στην αξιόμαχη Καλλιθέα, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν το γκολ του Κόλεφ (43’) με τον Φαρινόλα (74’). Στο ματς αυτό που κατάφερε να κλέψει την παράσταση ήταν ένα πανό που σήκωσαν οι Βολιώτες οπαδοί και αποτέλεσε την αφορμή για να υπάρξει διακοπή στο παιχνίδι κι όχι για μία ή δυο φορές, αλλά για τρεις και για συνολικά 18’, τα οποία ωστόσο παίχτηκαν ως καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Κάπου ανάμεσα στις διακοπές ωστόσο παίχτηκε και ποδόσφαιρο, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να σκοράρουν στο 43’ μετά από ωραίο συνδυασμό… Ο Ογιαρμπίντε έδωσε στον Παππά, αυτός έβγαλε την κάθετη πάσα στον Κόλεφ, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0.
Στο 17΄ των καθυστερήσεων ο Κόλεφ έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία, αλλά η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε εν τέλει να φτάσει στο 1-1, όταν στο 74’ ο Μαρουκάκης, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι σαν αλλαγή, πέρασε ωραία πάσα στον Φαρινόλα κι αυτός με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
Η ομάδα της Καλλιθέας έμεινε με δέκα παίκτες όταν στο 88’ ο Μαρουκάκης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα στα υπόλοιπα λεπτά και στις καθυστερήσεις, να διατηρηθεί το 1-1 στο Πανθεσσαλικό, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό. Κατά συνέπεια ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε τους 6 βαθμούς και τη 12η θέση, την ώρα που η Καλλιθέα ανέβηκε στους 7 και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Στην ελλιπή προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου, τα πολλά λάθη και τα συνεχή παιχνίδια οφείλεται σύμφωνα με τον Γιώργο Βαζάκα το ότι και χθες η βολιώτικη ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο… που αγνοεί από την πρεμιέρα.
Ο Γρεβενιώτης τεχνικός εμφανίστηκε, ωστόσο, ικανοποιημένος από τους παίκτες του: «Όσο είχαμε δυνάμεις, είδαμε στο γήπεδο τον Ολυμπιακό Βόλου που μας αντιπροσωπεύει. Μείναμε από δυνάμεις. Στο πρώτο μέρος είχαμε καλή κυκλοφορία, κίνηση, αποφασιστικότητα, ενώ στο δεύτερο είχαμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε το ματς.
Στο δεύτερο μέρος λόγω της κούρασης η ομάδα ήταν διαφορετική. Δεν είναι δικαιολογία. Νομίζω ότι οι πολλές αλλαγές παικτών σε σχέση με τα προηγούμενα ματς μας επηρέασαν και ήρθε κάποια στιγμή η κούραση. Κουράστηκε ο Κόλεφ, που έγινε υποχρεωτική αλλαγή. Η Καλλιθέα είναι πιο έτοιμη ομάδα από εμάς. Κουραστήκαμε. Αιτίες είναι η κακή προετοιμασία και τα συνεχή παιχνίδια. Τα μηνύματα που μπορώ να πω είναι ότι αν μπούμε σε κανονικό ρυθμό με τα παιχνίδια κάθε Κυριακή, η ομάδα θα είναι η καλύτερη της Κατηγορίας. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, οι οποίοι έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Τακτικά είχαμε πρόβλημα, όπως και στις προσωπικές μονομαχίες. Στο δεύτερο μέρος όταν η Καλλιθέα έβαλε και δεύτερο σέντερ φορ είχαμε πρόβλημα.

Κάναμε πολλά λάθη. Παίξαμε χωρίς τους δύο βασικούς μας στόπερ και επόμενο ήταν να έχουμε προβλήματα. Είπα στους παίκτες να μην απογοητεύονται, θα πάρουμε σε άλλα παιχνίδια τους βαθμούς. Πληρώνουμε την κακή προετοιμασία και το πρόγραμμα Τετάρτη – Κυριακή.

Δεν είναι θέμα ψυχολογίας. Δεν ανησυχώ. Έχουμε καλή ψυχολογία και μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο για να κερδίζουμε. Παρά τις τρεις διακοπές δεν επηρεαστήκαμε. Όταν μείναμε από καύσιμα, αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα. Φταίει και η ελλιπής προετοιμασία, όπως και το ότι παίζαμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, που μας πίεζε. Οι κακές σκέψεις, οι κακές επιλογές και τα πολλά λάθη μας στοίχισαν» τόνισε ο Βαζάκας.

*Το παιγνίδι έγινε υπό το βλέμμα του Αχιλλέα Μπέου, αλλά η επιστροφή του πρώην μεγαλομετόχου στο Πανθεσσαλικό δεν συνδυάστηκε με νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Πάντως ο ίδιος χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα…

5η αγωνιστική Football League

Ολυμπιακός –

Καλλιθέα 1-1

Σκόρερ: 43 Κόλεφ – 74’ Φαρινόλα

Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)

Αποβολές: 88’ Μαρουκάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Στογιάνοφ,

Γκότοβος, Πινδώνης, Τσιάτσιος, Παππάς (80’ Γαλάνης), Γενγκά, Ογιαρμπίντε (66’

Ναουμίδης), Κόλεφ (70’ Ανιέτε)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Αρβανίτης, Πίκολο, Σταύρου,

Μουσταφίδης, Ατματζίδης (95’ Πλάτανος), Καλτσάς, Ρουσάκης, Φαρινόλα (93’

Κατσικογιάννης), Ντακόλ, Ντα Σίλβα (63’ Μαρουκάκης)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου