ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατώτερος του αναμενομένου

κατώτερος-του-αναμενομένου-152986
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Κατώτερος του αναμενομένου παρουσιάσθηκε χθες στη Λάρισα ο Ολυμπιακός Βόλου, που μπορεί να έχει αρκετά ελαφρυντικά αλλά γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στην 4η αγωνιστική της Football League και, όταν χάνεις και από μια όχι καλή Λάρισα 3-0, σίγουρα ο προβληματισμός μεγαλώνει…

Μπορεί στα πρώτα τρία παιγνίδια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός να μην είχε δεχθεί γκολ, αλλά χθες δέχθηκε τρία και έτσι ήρθε και η πρώτη ήττα που τον αφήνει βαθμολογικά βήματα πίσω (που μπορεί βέβαια να καλύψει αλλά με διαφορετική αγωνιστική σκέψη).

Χθες στο «AEL FC Arena», εκεί που πριν δυο χρόνια είχε πετύχει μια μεγάλη νίκη, τώρα ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν κατώτερος των περιστάσεων, δίνοντας το δικαίωμα σε μια μέτρια αλλά ουσιαστική Λάρισα να επικρατήσει 3-0 στο παιχνίδι που έκλεισε την τέταρτη αγωνιστική της Football League.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Γκίτκο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα δεξιά τον Στουρνάρα, αριστερά τον Κατσιαρό και κεντρικοί αμυντικοί ήταν ο Γόγολος με τον Παλαιολόγο. Αμυντικό χαφ ήταν ο Πινδώνης με τον Μπολάτι, πιο μπροστά του και στο χώρο του κέντρου ήταν οι Ογιαρμπίντε δεξιά ο Γκενκά αριστερά και ο Ανιέτε ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Μπακαγιόκο.
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία με τον Γόγολο να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σέρεμετ να λέει «όχι» τη στιγμή που… σκίζονταν η φανέλα του Πινδώνη χωρίς ο διαιτητής να δει κάτι… όπως δεν είδε και στο 81’ πέναλτι σε χέρι αμυντικού κι ενώ το σκορ τότε ήταν
στο 1-0.
Μπορεί όμως ο Ολυμπιακούς να είχε και εχθρική διαιτησία, αλλά σαν ομάδα έδειξε ότι κάτι της λείπει… μένοντας στις λιγοστές ευκαιρίες.
Τρία γκολ και δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι και αυτό μάλλον τα λέει όλα… αφού ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύθηκε και τη χρονική στιγμή που η ΑΕΛ έπαιξε πίσω…
Η Λάρισα μετά τη βολιώτικη ευκαιρία με τον Γόγολο στο 17΄ απάντησε στο 24’, όταν ο Νεμπεγλέρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ζεκίνια έπιασε εξαιρετική κεφαλιά στο δοκάρι.
Όμως στο 36’ ήταν η ώρα της Λάρισας να ανοίξει το σκορ. Ο Τσίγκας τον οποίο οι Βολιώτες περίμεναν να σουτάρει έκανε πολύ «γλυκιά» σέντρα και ο Θανάσης Δεινόπαπας με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και τον κόσμο να μπαίνει και στο γήπεδο!!!
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και μόλις στο 48’ η Λάρισα είχε δεύτερο δοκάρι και πάλι με τον Ζεκίνια να μην μπορεί να «χαμογελάσει».
Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είχε κατοχή αλλά και άκαρπη υπεροχή τη στιγμή που οι προκλήσεις ήταν πολλές και για τον πάγκο του, ενώ αποσύρθηκε και υβριστικό πανό των βυσσινί.
Στο 63’ ένα καλό σουτ του Μπακαγιόκο έξω από την περιοχή έπεσε και μπλόκαρε ο Σέρεμετ αλλά στο 79’ οι Βολιώτες έμειναν σε ένα ακόμη ματς με δέκα παίκτες, καθώς ο Παλαιολόγος άδικα αντίκρισε την δεύτερη κάρτα! Ο Δεινόπαπας μπήκε στην περιοχή, έπεσε κάνοντας θέατρο… Ο διαιτητής έδειξε ’παίζετε’, ο Παλαιολόγος πήγε να σηκώσει τον Δεινόπαπα που χτύπησε τον αμυντικό του Ολυμπιακού… Ο ρέφερι όμως μοίρασε από μία κάρτα, αλλά για τον Παλαιολόγο ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε.
Ενώ στο 81΄ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι για τον Ολυμπιακό, στη συνέχεα ήρθε η κατάρρευση… και στο 88’ έγινε το 2-0 για την ΑΕΛ. Ο Ζεκίνια έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Νικος Καρανίκας στην πλάτη της άμυνας που αδράνησε με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Γκίτκο από κοντά.
Τελικά στις καθυστερήσεις έγινε και το 3-0 για την ΑΕΛ. Ο Χασομέρης έδωσε στον Ζεκίνια, ο οποίος με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον εξουδετερωμένο Γκίτκο…

Έτσι με το 3-0 η Λάρισα φαίνεται πως κέρδισε δίκαια. Η ήττα με 3-0 μπορεί μεν να αδικεί τη βολιώτικη ομάδα, αλλά σίγουρα και την προβληματίσει για τη συνέχεια, αφού στα ελαφρυντικά της εκτός της διαιτησίας είναι και η μικρότερης διάρκειας προετοιμασία, αλλά και το ότι είναι εντελώς μια νέα ομάδα. Πάντως υπάρχει χρόνος ο Ολυμπιακός να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να επιστρέψει στις νίκες τη Δευτέρα στο Πανθεσσαλικό με την Καλλιθέα…

4η αγωνιστική Football League

ΛΑΡΙΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0

Σκόρερ: 36’ Δεινόπαπας, 88’ Καρανίκας, 90+4’ Ζεκίνια

Αποβολές: 79 Παλαιολόγος

Κιτρινες: 28’ Γόγολος, 30΄ Κατσιαρός, 32΄Παλαιολόγος, 49’ Τσιάτσιος, 55’ Παγώνης

51’ Νεμπεγέρας, 54’ Μπολάτι, 79’ Δεινόπαπας

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Αστέριος Πατσιάς (Μακεδονίας), Δημήτριος Βαφειάδης (Καρδίτσας)

4ος διαιτητής: Νικόλαος Τεβεκέλης (Μακεδονίας

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (66’ Γιώτας), Δεινόπαπας (86’ Χασομέρης), Ζεκίνια, Τσιμπάμπα (60’ Καρανίκας), Τσίγκας.

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Πινδώνης, Μπολάτι (66’ Στογιάνοφ), Γενγκά (84’ Γαλάνης), Ογιαρμπίντε, Ανιέτε (46’ Τσιάτσιος), Μπακαγιόκο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου