ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανοδος για Βόλο και Αλμερία

ανοδος-για-βόλο-και-αλμερία-163921
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Πέρασε από τον Βόλο και τον Ολυμπιακό με όνειρα που έγιναν πραγματικότητα στην Ευρώπη, αλλά τη χρονιά των προβλημάτων της ομάδας ο Ισπανός προπονητής Χάβι Γκράθια -παρ’ ότι κοουτσάρισε την ομάδα χωρίς ήττα σε 4 ματς στο Europa League- δεν κάθισε στον πάγκο της στο πρωτάθλημα.
Ο Χάβι Γκράθια περίμενε στο Βόλο τη δικαίωση της ομάδας που ήρθε 14 μήνες μετά, ενώ μετά το Βόλο έδειξε το έργο του στην Κέρκυρα για να επιστρέψει στη συνέχεια στην Ισπανία.
Ο Ισπανός προπονητής αγαπήθηκε ιδιαίτερα στο Βόλο που τον αγάπησε κι αυτός και δεν τον ξεχνά αφήνοντας πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του, ενώ μαθαίνει τα νέα της ομάδας και τονίζει ότι φέτος θέλει να πανηγυρίσει άνοδο του Βόλου και της Αλμερία.
Ο Γκραθία πριν έρθει στο Βόλο ήταν προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ, το ντεμπούτο του στη Σεγκούντα Ντιβισιόν το έκανε στον πάγκο της Κάντιθ το 2010, ενώ σημαντική στιγμή ήταν ότι κατάφερε να οδηγήσει την Ποντεβέδρα (σύλλογος της Γ’ Κατηγορίας της Ισπανίας) σε δύο τελικούς μπαράζ για την άνοδο.
Ο Χάβι Γκράθια, που έχει γεννηθεί την 1η Μαΐου του 1970 στην Παμπλόνα ως προπονητής έχει συνεργαστεί με τους Μανουέλ Πελεγκρίνι, Χοακίν Καπαρός, ενώ ως παίκτης «βγήκε» από τις φημισμένες ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Επίσης, έχει αγωνιστεί για τρία χρόνια στη Βιγιαρεάλ (1999-2002) υπό τις οδηγίες του Βίκτορ Μουνιόθ, ενώ τώρα εργάζεται στην Αλμερία και αρκετές φορές ρωτά για τον Ολυμπιακό…
Με τη βοήθεια του συναδέλφου Alejandro Lozano που υπήρξε και διερμηνέας του στην Κέρκυρα ο «Ταχυδρόμος» μίλησε με τον Χαβι Γκράθια, που πάντα σκέφτεται και διατηρεί επαφές με το Βόλο:
– Οι αναμνήσεις από την εμπειρία στον Βόλο.
«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις απ’ όλη την εμπειρία μου στον Βόλο. Με τα προβλήματα που προέκυψαν δεν ήταν πολύ μεγάλη η διαμονή, αλλά όσο ήμασταν εκεί, νιώθαμε σαν στο σπίτι μας. Ο σύλλογος, καταπληκτικός σε όλους τους τομείς, παράγοντες, υπάλληλοι του συλλόγου, ποδοσφαιριστές, εγκαταστάσεις για δουλειά. Προσωπικά πολύ άνετοι σε μια όμορφη και φιλόξενη πόλη. Όλα αυτά διευκολυμένα και από την δουλειά του Κώστα Παναγιώτου, ενός σπουδαίου φίλου. Μας πόνεσε πολύ να αφήσουμε τον Βόλο και την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Ήταν ένα ελκυστικό επαγγελματικό πρότζεκτ για μας, με το οποίο δεθήκαμε αμέσως (σ.σ. ο γυμναστής και συνεργάτης μου, Χουάν Σόγια, και εγώ)».
– Πόση σημασία είχε ότι αποχώρησε όντας αήττητος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
«Για μας το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος του Βόλου να ήταν ευχαριστημένος με τη δουλειά μας και προσπαθήσαμε να ανταποδώσουμε όλη την αγάπη που δεχθήκαμε, με αφοσίωση και προσπάθεια μέχρι το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα στην προετοιμασία και στο Γιουρόπα Λιγκ ήταν πολύ καλά. Γι’ αυτό και λυπηθήκαμε πολύ το ότι τελείωσε με αυτόν τον τρόπο το πρότζεκτ που είχε σπουδαίο μέλλον».
– Αν διατηρεί επαφές με ποδοσφαιριστές και παράγοντες του συλλόγου.
«Ναι, έχω μιλήσει κατά καιρούς με παίκτες όπως ο Ρόκα, ο Ουμπίντες, ο Ακόστα, ο Σκέμπρι, ο Σαβιέρ Τομάς, ο Κάσιο… και επίσης με ανθρώπους που αποτελούσαν μέλη του συλλόγου όταν ήμουν εκεί. Ολοι καταπληκτικοί άνθρωποι».
– Αν τον βοήθησε στην Ισπανία η καλή του παρουσία στην Ελλάδα.
«Το να είσαι ενεργός πάντα είναι θετικό και σε αυτή την περίπτωση, επιστρέφοντας στην Ισπανία είχα κάποιες προτάσεις για να προπονήσω στην δεύτερη κατηγορία και μεταξύ αυτών προέκυψε η πιθανότητα δουλειάς στην Αλμερία. Ένας μεγάλος σύλλογος που πρόσφατα έπαιζε στην πρώτη κατηγορία και με τον οποίο θα παλέψουμε για να προσπαθήσουμε να ανέβουμε. Η εμπειρία μου σε άλλες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και το γεγονός ότι προπόνησα στην πρώτη κατηγορία στην Ελλάδα, θεωρώ ότι όλες οι εμπειρίες βοηθάνε να προσέξουν την δουλειά σου και να εμφανιστούν επιλογές για να εργαστείς».
Και ο Χάβι Γκράθια τελειώνοντας στέλνει το δικό του μήνυμα:
«Σε αυτές τις στιγμές θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα συμπαράστασης για την ομάδα και τον κόσμο της σε αυτή την σεζόν που ξεκινάει και να τους συγχαρώ για τα πρώτα τους αποτελέσματα.
Πανηγυρίσαμε τα δύο πρώτα τους γκολ στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος και περιμένουμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου και της Αλμερία στο τέλος της σεζόν.
Θα ήθελα να χαιρετήσω όλους τους φίλους από τον Βόλο, άνθρωποι που τόσο γενναιόδωρα φέρθηκαν μαζί μας όσο βρισκόμασταν εκεί. Σας ευχαριστούμε πολύ για ακόμα μια φορά.
Από την Αλμερία, και με όλη την αγάπη μας, ΒΟΛΑΡΑ!!!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου