ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ώρα της αποκατάστασης

η-ώρα-της-αποκατάστασης-200782
Το κυριότερο βήμα για τον Ολυμπιακό σήμερα που η Super League θα συζητήσει πρόταση για αναδιάρθρωση
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Η ώρα της αποκατάστασης είναι σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου που ετοιμάζεται να επανέλθει επίσημα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με την τοποθέτησή του στην Football League, αλλά ρόλο σε αυτό παίζει και η Super League, κατηγορία που αγωνιζόταν η βολιώτικη ομάδα πριν την μεγάλη αδικία εις βάρος της…
Ο Ολυμπιακός περιμένει σήμερα από την Super League το πιο σημαντικό βήμα για τη μερική αποκατάστασή του καθώς η τοποθέτησή του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας θα γίνει την Πέμπτη στη συνεδρίαση Football League.
Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Super League και θα συζητηθεί η πρόταση για αναδιάρθρωση. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει δεκτή η αύξηση των ομάδων σε 18 από τη σεζόν 2013-14, αλλά όχι με την άνοδο πέντε ομάδων και των υποβιβασμό τριών. Θα αντιπροταθεί να ανέβουν τέσσερις και να πέσουν δύο.
Σε αυτό συμφωνούν Πολιτεία και ΕΠΟ που θα πιέσουν τη Football League να συμφωνήσει και αυτή, ώστε το θέμα να λήξει με την ένταξη των Ολυμπιακού Β., Καβάλας και Ηρακλή στη Β’ Εθνική. Με τη σειρά της η Football League αναμένεται να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και μάλιστα άμεσα (πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/8) για να απαντήσει στην αντιπρόταση της Super League.
Έτσι με αυτή τη χρονική σειρά θα τελειώσει το θέμα αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου παρ’ ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες της Β’ Εθνικής που αντιδρούν, αν και σε γενικές συνελεύσεις της Football League δεν χρειάζεται ομοφωνία για να περάσει μία πρόταση, αλλά απλή πλειοψηφία, δηλαδή το 50%+1 των ψήφων.
Όλοι πλέον στον Ολυμπιακό περιμένουν να ακούσουν τα νέα από την συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, η οποία θα αποφασίσει αν κάνει μερικώς δεκτή την πρόταση της Football League να ανέβουν του χρόνου τέσσερις (αντί 5) ομάδες και να υποβιβαστούν δυο.
Αυτό θα σημάνει επιτέλους την τοποθέτηση του Ολυμπιακού στη Β’ Εθνική και η ΠΑΕ, είναι πλέον αποφασισμένη να ενισχύσει περαιτέρω το ρόστερ της ομάδας έτσι όπως έχουν συμφωνήσει οι Μποτσιβάλης, Γιαννόπουλος και Βαζάκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου