Ελπίδα για λύση… και νέοι αγώνες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-27, 19:11:15
Ελπίδα  για λύση… και νέοι  αγώνες

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ Ν Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Aν όχι σήμερα, τη Δευτέρα η υπόσχεση της πολιτείας - Σήμερα η νέα αντίδραση των φιλάθλων

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με  την ελπίδα να  μην  πιάσει ο Αύγουστος  και  τις  τελευταίες  μέρες  του Ιουλίου που  είχε  πολλές  αναβολές, ανατροπές, παλινωδίες, κοροϊδίες  και  συνέχειες  στο σίριαλ της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της επιστροφής της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες ζουν  όλοι  γύρω  από  την  βολιώτικη  ομάδα  με  τους  οργανωμένους  φιλάθλους,  και  όχι  μόνο,  μετά  την  ανακοίνωση  για  εξάντληση της  υπομονής  να  ξαναβγαίνουν  στο  δρόμο… μετά  τα  όσα  έγιναν  προχθές  στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, στο οποίο συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης – επί της ουσίας – του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και της αύξησης των ομάδων από 18 σε 21 με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. της ΕΠΟ προέκυψαν σοβαρά προβλήματα, προκειμένου να αγωνιστούν οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στη Β’ Εθνική κατηγορία, χωρίς όμως να παρθεί η απόφαση και να ζητείται συναπόφαση από πολιτεία, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League… φάνηκε πως αυτή θα έρθει με χρήμα και το ευχάριστο είναι πως αφού πολιτικά πρέπει να γίνει… βρέθηκε κι άλλο χρήμα!!!

Το πρόβλημα για να καμφθούν οι αντιδράσεις αφορά στα χρήματα που ζητεί η Football League- ως επιχορήγηση από την ΓΓΑ μέσω του ΟΠΑΠ, όταν μάλιστα, θα πρέπει το ποσό της επιχορήγησης να μοιραστεί σε περισσότερες ομάδες, ενώ το δεύτερο εμπόδιο έχει να κάνει με το αίτημα της Football League για άνοδο πέντε ομάδων στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία την επόμενη περίοδο, αίτημα που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δύσκολα θα αποδεχθεί η Σούπερ Λιγκ. Βέβαια, έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις τη Σούπερ Λιγκ να κάνει πίσω και να αποδέχεται αποφάσεις της ΕΠΟ που πάρθηκαν σε συνεργασία με την Πολιτεία. Τρανό παράδειγμα είναι το «έγκλημα» που συντελέστηκε πέρυσι στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας που όλα έγιναν κατ’ εντολή!!!

Τώρα μάλιστα εκτός από πολιτικά πολλά κρίνονται κι από το χρήμα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να δίνει στην αρχή 1,5 εκατ. ευρώ και μετά από πίεση! να υπόσχεται κι άλλο 1 εκ.!!!

Αυτό επιβεβαίωσε χθες και ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Θανάσης Νάκος μιλώντας στον Sport Fm Μαγνησίας. Μάλιστα ο Θ. Νάκος τόνισε πως έχει λάβει δέσμευση από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη ότι μέχρι τη Δευτέρα το θέμα θα έχει τελειώσει με την αύξηση της χορηγίας στις ομάδες της Football League με το επιπλέον ποσό του 1 εκ. ευρώ

Ο Βολιώτης αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι οι ομάδες βρήκαν αφορμή να ζητήσουν χρήματα λόγω της αύξησης των ομάδων, ενώ ανέφερε πως στον αγώνα δικαίωσης του Ολυμπιακού Βόλου προσπαθούν πολλοί και, εκτός από την ΠΑΕ, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Τάσος Μπατζιάκας αλλά και ο βουλευτής Καβάλας κ. Καλατζής.

«Υπάρχει λοιπόν υπόσχεση από τον ΟΠΑΠ, παρόλο που γνωρίζουμε όλοι ότι η οικονομική κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, ότι θα δοθεί διά του ΟΠΑΠ το 1 εκ. ευρώ, το οποίο ζητούν οι ομάδες και το αφήνω στην κρίση σας αν το δικαιούνται ή αν δεν το δικαιούνται.

Περιμένουμε να δοθεί το 1 εκ. ευρώ - δεν ξέρω με ποια μορφή και πώς κατοχυρώνονται αυτά τα χρήματα - ώστε να υπάρχει ψηφοφορία, στην οποία υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα αποφασιστεί η αύξηση των ομάδων από 18 σε 21» τόνισε ο κ. Νάκος, ενώ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς που ήταν παρών και προχθές στην ΕΠΟ ανέφερε πως είναι αισιόδοξος ώστε ο Ολυμπιακός να παίξει στο γήπεδο και η συναπόφαση να είναι άμεση.

Η δέσμευση του κ. Ιωαννίδη όπως αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι είναι ότι μέχρι τη Δευτέρα θα τελειώσουμε, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει αρχική συμφωνία και σήμερα!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη ζημιά που γίνεται στον Ολυμπιακό και στον σχεδιασμό της ομάδας, όταν τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και δεν υπάρχει απόφαση για την αποκατάστασή του.

Στο μεταξύ οι Austrian boys με νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν λύση τώρα και αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις από σήμερα, αφού στις 8 το βράδυ οργανώνουν συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της ΕΠΣΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣΜε τη χθεσινή μας ανακοίνωση δώσαμε το στίγμα των ενεργειών που θα ακολουθήσουν απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου, της πόλης και των χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας.

Αναφερθήκαμε σε όσους εντός και εκτός Μαγνησίας ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σταματήσουν επιτέλους αυτό το έγκλημα. Σήμερα θα αναφερθούμε στους … εντός:

Κύριε Νάκο, Αντιπρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Κυρία Μακρή, Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων του ΥΠ.ΕΣ.

Κύριε Μουτσινά, Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ που στηρίζει τη Κυβέρνηση

Κυρία Χρυσοβελώνη, Βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (του κόμματος, που μέσω του κυρίου Κουίκ και Δημαρά, υποστήριξε με δηλώσεις του τα δίκαια του Ολυμπιακού Βόλου)

Κύρε Μεϊκόπουλε, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ (αξιωματικής αντιπολίτευσης)

Κύριε Σκοτινιώτη , Δήμαρχε Βόλου

Κύριε Μπατζιάκα, Πρόεδρε της ΕΠΣΘ

Όλοι σας κατά καιρούς κάνατε δηλώσεις υποστήριξης του Ολυμπιακού Βόλου. Καταγγείλατε την προηγούμενη κυβέρνηση για μια πολιτική απόφαση με θύμα μια ομάδα, μια ολόκληρη πόλη, ένα ολόκληρο Νόμο. Ένα Νομό τον οποίο εκπροσωπείτε, γιατί οι κάτοικοί του σας εμπιστεύτηκαν.

Δηλώσατε ότι είστε αλληλέγγυοι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Άλλοι πριν τις εκλογές, άλλοι μετά, άλλοι σε όλη τη διάρκεια αυτού του μαρτυρικού χρόνου για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου.

Υποσχεθήκατε ότι θα βοηθήσετε να αποκατασταθεί η αδικία. Αυτό τελικά δεν έγινε εφικτό, μια και η ομάδα μας δε θα αγωνιστεί του χρόνου στη Super League, όπως θα έπρεπε.

ΟΜΩΣ, τώρα έχετε υποχρέωση τουλάχιστον να καταφέρετε με τις ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ να παραμείνει ο σύλλογος του Ολυμπιακού Βόλου ΖΩΝΤΑΝΟΣ και να αγωνιστεί του χρόνου τουλάχιστον στο πρωτάθλημα της Football League.

Από τη χθεσινή διαδικασία στην ΕΠΟ έγινε κάτι απολύτως σαφές: ότι η όποια απόφαση πρέπει να έχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

ΤΕΡΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ… ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ… ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

Παράλληλα καλούμε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου ξανά στους δρόμους.

Αρχίζουμε από ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή (27/7) στις 8 το βράδυ σε συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της ΕΠΣΘ στην οδό Ροζού 17 με Ερμού.

Οφείλουμε όλοι μας είναι είμαστε εκεί. Το οφείλουμε στους αγώνες όλου αυτού του χρόνου, στους εαυτούς μας, στην ομάδα μας, στην πόλη μας».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=