Η περιπέτεια συνεχίζεται

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-26, 18:53:56
Η περιπέτεια  συνεχίζεται

Νέα αναβολή για να υπάρξει συναπόφαση από πολιτεία, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League για τον Ολυμπιακό

Επιμέλεια:  ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ   

Η περιπέτεια του Ολυμπιακού συνεχίζεται, αφού χθες στην ΕΠΟ  υπήρξε  σοβαρή   εμπλοκή και  μη  απόφαση   στην υπόθεση Βόλου, Καβάλας Ηρακλή και  υπήρξε  νέα  αναβολή για  να  υπάρξει  συναπόφαση από πολιτεία, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League.

Χθες στο ΔΣ της ΕΠΟ υπήρξε αρχικά θετική εισήγηση του προέδρου για Ολυμπιακό Βόλου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί τρόπος ώστε οι τρεις ομάδες να αγωνιστούν στη Football League, ενώ παρά τη νέα καθυστέρηση ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ έδειξε πως δεν χάνει την αισιοδοξία του.

Πάντως προκύπτουν πολλά νομικά εμπόδια, για να περάσει η αύξηση των ομάδων και στη Β’ Εθνική και τα βασικά πρ0βλήματα είναι τα χρήματα που ζητά η Ένωση της Football League, το αίτημα της Football League για άνοδο πέντε ομάδων στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη περίοδο, αίτημα που δύσκολα θα αποδεχτεί η Superleague, ενώ το άλλο αφορά στη γνωμοδότηση του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, ο οποίος αν και έχει συνταξιοδοτηθεί απαίτησε συγκατάθεση όλων των ομάδων (των τριών επαγγελματικών κατηγοριών), προκειμένου να προχωρήσει η μίνι - αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Η αυξημένη χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ λόγω εποχής είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη, ενώ το να ανέβουν πέντε ομάδες την επόμενη σεζόν έχει ως αποτέλεσμα εκείνες της Σούπερ Λίγκας να φτάσουν τις 18 και είναι μάλλον αδύνατο (αν και γίνεται γιατί θα προβλέπεται για τον επόμενο χρόνο) να το δεχθεί η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας, που σίγουρα κι αυτή θα ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα.

Όπως και να έχει, το θέμα δεν προχώρησε ουσιαστικά στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΠΟ (όπου το παρών έδωσε για περισσότερη πολιτική πίεση και ο Βολιώτης βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς) και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι στον αέρα… Έτσι, αποφασίστηκε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League) να συναντηθούν με τον υφυπουργό Αθλητισμού και να συζητηθεί εκεί το κατά πόσο μπορεί να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης που παραμένει στην Αθήνα δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι ίσως και σήμερα γίνει η σύσκεψη μεταξύ πολιτείας, Γ.Γ.Α ,ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League και υπάρξει η συναπόφαση.

H εκτίμηση του κ. Μποτσιβάλη, είναι ότι ακόμη και αν ο κ. Ιωαννίδης φύγει για το Λονδίνο, έχει τη δυνατότητα να δώσει λύση, γιατί το θέμα είναι γνωστό και μπορεί να στείλει κάποιον άλλον να τον εκπροσωπήσει στη συνάντηση που προαναφέρθηκε.

Πάντως και η χθεσινή εξέλιξη αφήνει στον… αέρα τον Ολυμπιακό και τον προγραμματισμό του καθώς δεν θα μπορούν να υπογραφούν επαγγελματικά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές, να προχωρήσει το θέμα της πρόσληψης προπονητή και μια σειρά από άλλα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας.

Η καθυστέρηση έχει πάει πίσω την επίσημη έναρξη, αλλά ήδη είναι κατά πολύ έτοιμη η παρουσίαση, αφού στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχουν από καιρό αρχίσει και οργανώνονται.

«Εξαντλήθηκε η υπομονή μας» λένε οι Austrian boys

Για εξάντληση της υπομονής που σημαίνει ότι αν σε ελάχιστες ημέρες δεν οριστικοποιηθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί του χρόνου τουλάχιστον στη Football League, ο κόσμος αναλαμβάνει εκ νέου δράση, αναφέρουν σε

ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τα όσα έγιναν στο Δ.Σ της ΕΠΟ οι Austrian Boys. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα θα φταίει ο κόσμος;Όλο αυτό το διάστημα κάναμε υπομονή. Όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου επέλεξε να περιμένει τις εξελίξεις, πριν προβεί σε νέες δράσεις.

Παρασκηνιακά, τους τελευταίους μήνες μαθαίναμε για τις διαβουλεύσεις που γίνονταν, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το θέμα που ταλανίζει το σύλλογό μας εδώ και ένα χρόνο και ταυτόχρονα παρακολουθούσαμε πολιτικούς παράγοντες και τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και αρκετούς άλλους παράγοντες να εκφράζουν δημόσια την άποψη ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αδικήθηκε και πρέπει να αποκατασταθεί αυτή αδικία.

Φυσικά για εμάς, δικαιοσύνη και αποκατάσταση της αδικίας θα ήταν η ομάδα μας να αγωνιστεί στη Super League, να λάβει κάποια εκατομμύρια αποζημιώσεων και να τιμωρηθούν όσοι διέπραξαν αυτό το έγκλημα. Επειδή όμως σε αυτό το έγκλημα εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου συμμετείχαν όλοι τους (Κράτος - ΕΠΟ - Super League - Δικαστικοί Λειτουργοί - Δημοσιογραφικό Κατεστημένο), άλλοι εκβιαζόμενοι από τον ανύπαρκτο πλέον Γερουλάνο και άλλοι λόγω απωθημένων, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απίθανο να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, επειδή ο Ολυμπιακός Βόλου δεν εκπροσωπεί απλώς μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά είναι σύμβολο για όλη την πόλη και τους χιλιάδες οπαδούς του, πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια του και με περηφάνια και πάθος να πάρει πίσω όλα όσα του στέρησαν με άτιμο τρόπο.

Για μας λοιπόν ήταν αδιανόητο να μην αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου και την επόμενη περίοδο. Όπως αδιανόητο είναι να μην έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το αυτονόητο, το ελάχιστο δηλαδή που θα μπορούσε να γίνει, προκειμένου να υπάρξει απλώς μια αίσθηση ικανοποίησης στο κόσμο (και όχι δικαιοσύνης φυσικά ...), που θα ήταν η ομάδα να αγωνιστεί στην αμέσως επόμενη κατηγορία από αυτή που κανονικά ανήκει (Super League). Δηλαδή, έστω να αγωνιστεί στη Β’ εθνική (ή Football League όπως θέλουν να την ονομάζουν τώρα).

Από ότι όμως διαπιστώσαμε σήμερα, κάποιοι μέσα στο Δ.Σ της ΕΠΟ δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τι έχει συμβεί. Κάποιοι από την Πολιτεία, η οποία ευθύνεται κυρίως για το έγκλημα εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου, εκτός από δηλώσεις δεν τολμούν να πάρουν το θέμα πάνω τους και κάποιοι που εκπροσωπούν συμφέροντα άλλων ομάδων συνεχίζουν το πόλεμο εναντίον μας.

Ε, λοιπόν ως εδώ!!! Η υπομονή εξαντλήθηκε.

Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή κατάσταση. Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την αλητεία ορισμένων εναντίον της ομάδας μας. Δε θα ανεχτούμε άλλο την απάθεια όσων έχουν πλέον εξουσία, απέναντι σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα απέναντι σε μια ομάδα, σε μια πόλη, σε χιλιάδες κόσμο.

Αν σε ελάχιστες ημέρες δεν οριστικοποιηθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί του χρόνου τουλάχιστον στη Football League, ο κόσμος αναλαμβάνει εκ νέου δράση.

Και αυτή τη φορά καλά θα κάνουν κάποιοι να κρυφτούν. Στις προηγούμενες δράσεις και κινητοποιήσεις ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου απέδειξε ότι και δύναμη έχει... αλλά και ωριμότητα και υπομονή. Η υπομονή όμως αυτή πλέον εξαντλήθηκε και έχει δώσει τη θέση της στην οργή.

Το ποτάμι της οργής τους κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου θα τους πνίξει… και αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβουν πολλοί εντός και εκτός Μαγνησίας! Αν ορισμένοι εξέλαβαν την στάση μας το τελευταίο διάστημα ως σημάδι κόπωσης, θα καταλάβουν σύντομα ότι κάνουν τεράστιο λάθος…

Απλά… για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα, αν άμεσα δε δοθεί λύση στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, μην πείτε ότι φταίει ο κόσμος»!

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=