Φθάνει στο τέλος…

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-25, 18:09:23
Φθάνει  στο  τέλος…

Απόφαση για νέο  ξεκίνημα με αποκατάσταση περιμένουν σήμερα στον Ολυμπιακό Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά  από  πολλές  καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και  αναβολές,  μετά  από  ένα  χρόνο που  η  ομάδα  έπαιζε  στην Ευρώπη  και  μετά  κάποιοι  την  έσβησαν  προσωρινά  από  τον ποδοσφαιρικό χάρτη,  σήμερα  στον  Ολυμπιακό  περιμένουν  το πιο  σημαντικό  βήμα  αποκατάστασης  και  επιστροφής.

Σήμερα ο Βόλος περιμένει μια απόφαση που θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα του Ολυμπιακού Βόλου με τη βολιώτικη ομάδα να ετοιμάζεται για τη Β΄ Εθνική.

Εφόσον το Δ.Σ. της ΕΠΟ που συνεδριάζει επιτέλους σήμερα στις 11 το πρωί σε συνεργασία με την Football League θα ανάψουν το πράσινο φως ίσως για τις τρεις ομάδες, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή, προκειμένου τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά να συμμετάσχουν στη Β΄ Εθνική, αμέσως θα αρχίσει να παρουσιάζεται η αθόρυβη δουλειά που έχει γίνει με παίκτες και προπονητή κλεισμένους…

Σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου υπάρχει η τάση υπέρ της ανόδου του Ολυμπιακού Β. και της Καβάλας στην Football League. Ωστόσο επειδή υπάρχουν νομικά προβλήματα και θα χρειάζονταν αλλαγή σε καταστατικούς όρους η Ομοσπονδία δεν θέλει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την αποκατάσταση των ομάδων.

Έτσι η σκέψη είναι πως σήμερα η ΕΠΟ θα αποφασίσει να διαβιβάσει την απόφαση της ΕΕΑ της 7/6/2012 στην Ένωση Football League-Football League 2, με το ερώτημα αν δέχεται στη Football league τις δύο ομάδες, αφήνοντας την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής να αποφασίσει.

Η ΕΠΟ δεν δείχνει την ανάλογη πυγμή, αφήνοντας να διαιωνίζεται μια κατάσταση που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε δύο ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα και σε δύο πόλεις που υπέστησαν μεγάλη ζημία τον τελευταίο χρόνο.

Αν, όπως όλα δείχνουν, το θέμα φύγει από την ΕΠΟ και πάει στη Football League-Football League 2, αυτό θα σημάνει νέα καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον σχεδιασμό των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας εν όψει της νέας χρονιάς.

Γιατί θα πρέπει να συνεδριάσει πρώτα το Δ.Σ. της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, να πάρει απόφαση και στη συνέχεια η υπόθεση να επιστρέψει στην ΕΠΟ για την επικύρωση της απόφασης. Όλα αυτά θα πάρουν, όπως είναι φυσικό, κάποιες μέρες και από τη στιγμή που όλα θα είναι στον… αέρα, δεν θα μπορούν να υπογραφούν επαγγελματικά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές, να προχωρήσει το θέμα της πρόσληψης προπονητή και μια σειρά από άλλα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας.

Πάντως η ΕΠΟ θα ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο θα εκκρεμεί και η απόφαση της Football League.

Η Ένωση Football League προτίθεται να ζητήσει με τη σειρά της ανταλλάγματα, κυρίως οικονομικά, από τη στιγμή που οι ομάδες της Β’ Εθνικής αντιμετωπίζουν τεράστια αγωνιστικά προβλήματα και αναζητούν οικονομικούς πόρους.

Αν και το πρόβλημα είναι ο Ηρακλής, η αύξηση των ομάδων της Football League θεωρείται δεδομένη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές και οι αντιδράσεις των υπόλοιπων ομάδων θα καμφθούν από τη χορηγία που θα πάρουν οι ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων της ΕΤ3.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, περιμένοντας την ΕΠΟ και την Football League, είναι η μόνη ομάδα που δικαιούται να ζητεί την αποκατάστασή της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν έπαιξε πέρυσι σε κανένα πρωτάθλημα, αφού δεν αποδέχθηκε την απόφαση της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Θυμίζουμε πως η Καβάλα δεν έπραξε ότι και ο Ολυμπιακός Βόλου, δηλώνοντας συμμετοχή στην Δ’ Εθνική, ενώ ο Ηρακλής, ο οποίος και αυτός ζητεί την επιστροφή του σε πιο μεγάλη κατηγορία, αγωνίστηκε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σε δύο πρωταθλήματα. Αρχικά στην Δ’ Εθνική και στη συνέχεια στη Football League, μετά την αγορά του ΑΦΜ από την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης.

Πάντως η ΠΑΕ και ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν να μην υπάρξει άλλη παράταση κι αυτό καθώς αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές (Έλληνες και ξένοι) που έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου, χωρίς να μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο με την ομάδα, όσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει και δεν ανακοινώνεται η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί το βολιώτικο συγκρότημα τη νέα χρονιά.

Η καθυστέρηση έχει πάει πίσω την επίσημη έναρξη, αλλά ήδη είναι κατά πολύ έτοιμη η παρουσίαση, αφού στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχουν από καιρό αρχίσει και οργανώνονται. Είναι επίσης πιθανό κάποιοι ποδοσφαιριστές από το πρόσφατο παρελθόν να επιστρέψουν στην ομάδα, ενώ θα υπάρξουν και αφίξεις ξένων αμέσως μόλις η ΕΠΟ και η Football league ανακοινώσουν την επάνοδο των «ερυθρολεύκων» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία της ΠΑΕ.

Όλοι στο Βόλο ελπίζουν πως σήμερα η αγωνία θα φθάσεις στο τέλος, ενώ τη σιγουριά του για τη θετική απόφαση για τη Football League εξέφρασε προχθές και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=