Αναβολή αλλά και σιγουριά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-24, 18:39:41
Αναβολή   αλλά  και  σιγουριά

«100% στη Β’ Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου» δήλωσε ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων Παν Μποτσιβάλης

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αναβολή  μιας μέρας  πήρε  το  αρχικά προγραμματισμένο  για  σήμερα  Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο  θα  γίνει  αύριο   στις  11,  και  όλα  δείχνουν  πως   η  εβδομάδα  αυτή  θα  είναι  η  τελευταία  αναμονής  για  τον Ολυμπιακό  και την  αποκατάστασή  του, που  επιτέλους  θα  μάθει  ότι θα  αγωνισθεί  στο  επαγγελματικό πρωτάθλημα και στην Football League.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν με σιγουριά και έχουν ετοιμότητα για το νέο επίσημο ξεκίνημα, καθώς η βολιώτικη ομάδα να ετοιμάζεται εδώ και αρκετές μέρες για τη Β΄ Εθνική.

Την σιγουριά του για την θετική απόφαση για τη Football League εξέφρασε χθες και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης μιλώντας στο Sport Fm Μαγνησίας και στο Γ. Καρδαμάκη.

Εφόσον αύριο τελικα το Δ.Σ. της ΕΠΟ, σε συνεργασία με την Football League θα ανάψουν το πράσινο φως Ολυμπιακό Βόλου, προκειμένου τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά να συμμετάσχει στη Β΄ Εθνική, αμέσως θα αρχίσει να παρουσιάζεται η αθόρυβη δουλειά που έχει γίνει με παίκτες και προπονητή κλεισμένους…

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Π. Μποτσιβάλης στις χθεσινές του δηλώσεις στον Sport Fm και παρά τις τόσες αναβολές, όπως και τη σημερινή, δεν έδειξε να ανησυχεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ομάδα.

Αναλυτικά ο κ. Μποτσιβάλης μίλησε στον Sport Fm:

Για την αγωνία που νιώθουν όλοι για την τελική απόφαση αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου:

«Εάν η αγωνία των φιλάθλων έχει φτάσει στο κατακόρυφο, καταλαβαίνετε το δικό μου το άγχος, καθώς χρειάζεται να κρατήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους, με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει, δηλαδή με παίκτες, προπονητές και γυμναστές, γιατί δεν μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο, αν δε βγει οριστικά η απόφαση. Δεν μπορείς να τους λες σήμερα-αύριο και να τους κοροϊδεύεις κάθε μέρα. Εμείς βέβαια δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, αλλά ίσως έτσι να το θεωρούν.

Πλέον “σφίγγουν»” τα χρονικά περιθώρια, γιατί είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα και πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Όλοι οι παίκτες, βασικοί ή αναπληρωματικοί, είναι καινούργιοι, όλη η ομάδα στήνεται από την αρχή. Άρα λοιπόν πρέπει να προετοιμαστούμε γρήγορα και εντατικά και με πολύ πάθος, που θα το έχουμε, γιατί είμαστε τόσο καιρό εκτός γηπέδων».

Για τη διαλλακτική τακτική που ακολούθησε: «Κλείσαμε χρόνο και ακόμη να βγει δικαστική απόφαση. Η συνδιαλλαγή στην Ελλάδα είναι το καλύτερο πράγμα. Ακολουθήσαμε αυτόν τον δρόμο, γιατί αλλιώς θα περιμέναμε τον Νοέμβριο απόφαση δικαστηρίου. Δε θα έπαιζε ο Ολυμπιακός πουθενά και θα πηγαίναμε για το 2013-14. Θα ξεχνούσαμε ό ένας τον άλλον. Γι’ αυτό προτίμησα να παίξουμε στη Β’ Εθνική, όχι ότι απέκλεισα εγώ τη Σούπερ Λιγκ.

Αν υποθέσουμε ότι μας δέχονταν στη Σούπερ Λιγκ τώρα και γίνονταν 18 οι ομάδες, δε θα υπήρχαν ενστάσεις από ομάδες της Football league; Άρα δε θα μπορούσαμε να παίξουμε από την αρχή του πρωταθλήματος. Εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους.

Για το αν είναι σίγουρος για συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική: «Έχουμε διαβεβαιώσεις για τη Β’ Εθνική. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα και να λέμε τι θα πουν οι αρμόδιοι πριν απ’ αυτούς. Αυτό που θέλεις εσύ, μπορεί να το διεκδικεί και κάποιος άλλος. Άρα δε χρειάζεται να ξέρει τι θέλεις εσύ ακριβώς. Εγώ είμαι σίγουρος για τη δικαίωση, αλλά μας κυνηγάει ο χρόνος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη μας δεχθούν στη Football League. Τότε θα μιλάμε για πραξικόπημα και από την άλλη μεριά (σ. του Ολυμπιακού Βόλου) για επανάσταση.

Είναι κάτι όμως που δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί. Δε θα προχωρούσα τον σχεδιασμό, αν δεν μπορούσα να μιλήσω με σιγουριά για Β’ Εθνική. Για ποια κατηγορία να μιλάμε; Αν γίνει κάτι άλλο, τότε προτιμούμε τα δικαστήρια και οι κινητοποιήσεις δε θα είναι μόνο αυτές. Αλλά βγάλτε το από το μυαλό σας».

Για τον προγραμματισμό: «Είμαστε έτοιμοι, γιατί δε μένει χρόνος. Οι μέρες είναι μετρημένες στα δάχτυλα, για να γίνει η προετοιμασία και να δώσουμε και δύο-τρεις φιλικούς αγώνες. Τιμ-μάνατζερ θα είναι ο Τάκης Γιαννόπουλος. Έχουμε και πρώτη επιλογή για προπονητή, αλλά έχουμε και εναλλακτική λύση, όμως όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα δυσκολεύουν. Η ομάδα θα παίξει στο Πανθεσσαλικό, γιατί το ΕΑΚ δεν μπορεί να πάρει έγκριση.

Υπάρχει επικινδυνότητα με τις κερκίδες. Έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας για το οικονομικό κομμάτι του Πανθεσσαλικού. Θέλουμε να βγει η επίσημη απόφαση, για να ξεκινήσουμε προετοιμασία πιο νωρίς από τον 1η Αυγούστου. Θα περιμένουμε από την Ένωση Β’, Γ’ Εθνικής να μας στείλει αμέσως τα ηλεκτρονικά συμβόλαια. Θα υπάρχουν σίγουρα στο ρόστερ και ποδοσφαιριστές από την πρώην Β’ ΠΑΕ. Όλ’ αυτά θα τα ανακοινώσει ο Τάκης Γιαννόπουλος, που είναι υπεύθυνος και καθ’ ύλην αρμόδιος».

Για το νέο Δ.Σ: «Θα πρέπει να πάψει να υπάρχει διοίκηση Πρωτοδικείου, που είχε μικρότερες ευθύνες, ενώ το νέο Δ.Σ θα έχει άλλες οι ευθύνες. Θα υπάρχουν μέλη και από τα νυν αλλά και νέα. Θα προτιμήσουμε Βολιώτες επιχειρηματίες».

Για το ότι η ΕΠΟ δε θέλει να επιβάλει την απόφασή της για τοποθέτηση του Ολυμπιακού στη Β’ Εθνική και θα παραπέμψει το θέμα στη Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής: «Είναι νομικό το θέμα. Θα γίνουν κι άλλες τροποποιήσεις στο ποδόσφαιρο, τις οποίες δε θα τις ανακοινώσω εγώ. Θα γίνουν αλλαγές και στη Σούπερ Λιγκ και στη Football League, ίσως και παρακάτω».

Τέλος, ο κ. Μποτσιβάλης επιβεβαίωσε ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ εντύπωση προκάλεσε η υπόσχεση ότι όταν τελειώσει θετικά η υπόθεση της ομάδας του, τότε θα προβεί σε αποκαλύψεις:

«Όταν θα έρθει η τελική νίκη σ’ αυτήν την ιστορία, το παρελθόν θα το θυμόμαστε σαν ένα κακό όνειρο και τότε θα ‘ρθει η στιγμή που πρέπει να τα πούμε όλα και να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης»

Πάντως η ΠΑΕ και ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν να μάθουν επίσημα την κατηγορία που θα τοποθετηθεί η ερυθρόλευκη ομάδα και να ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία της ΠΑΕ.

Η καθυστέρηση έχει πάει πίσω την επίσημη νέα αρχή, αλλά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχουν από καιρό αρχίσει και οργανώνονται. Εκτός του προπονητή, με το όνομα του Γ. Βαζάκα να είναι επικρατέστερο, είναι επίσης πιθανό κάποιοι ποδοσφαιριστές από το πρόσφατο παρελθόν να επιστρέψουν στην ομάδα, ενώ θα υπάρξουν και αφίξεις 3 Ισπανών και 2 Λατινοαμερικανών με κοινοτικά διαβατήρια αμέσως μόλις η ΕΠΟ και η Football league ανακοινώσουν την επάνοδο των «ερυθρολεύκων» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αύριο Τετάρτη 25/7 οι εκλογές  στον Ερασιτέχνη  

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν αύριο  Τετάρτη 25 Ιουλίου από τις 18.30 έως τις 21.30 στα γραφεία του συλλόγου (Δημητριάδος και Εργατικού Κέντρου). Δηλώσεις ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων θα γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 25/7 από τις 10.00 έως τις 12.00 π.μ. στα τηλέφωνα 24210-23200, 6932872045 και 6947072464.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=