Δεν ανησυχεί… αλλά περιμένει

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-21, 13:33:29
Δεν  ανησυχεί… αλλά  περιμένει

Εως  την  Τρίτη  η αναμονή του Ολυμπιακού Βόλου για να επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ        

Δεν ανησυχεί αλλά περιμένει ο Ολυμπιακός, που δεν μπορεί να κινηθεί ως προς την συγκρότηση ομάδας αφού ξέρει σίγουρα πως θα παίξει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλά συνεχίζει να περιμένει οριστικές αποφάσεις στο θέμα της αποκατάστασής του και κυρίως της κατηγορίας που θα αγωνισθεί

Ο Ολυμπιακός Βόλου ευρισκόμενος σε υποχρεωτική αναμονή αλλά και έτοιμος για το νέο ξεκίνημα περιμένει την ΕΠΟ και την Football League και είναι η μόνη ομάδα που δικαιούται να ζητεί την αποκατάστασή της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν έπαιξε πέρυσι σε κανένα πρωτάθλημα.

Την εβδομάδα που έρχεται και συγκεκριμένα την Τρίτη 24 του μήνα η ΕΠΟ θα κάνει διοικητικό συμβούλιο και πιστεύεται πως όλα θα τελειώσουν καθώς αναμένεται μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τώρα όμως η ΕΠΟ θα κληθεί, έχοντας την έγκριση και της μετοχικής σύνθεσης της βολιώτικης ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναγνωρίσει ως επαγγελματική ομάδα τον Ολυμπιακό Βόλου και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει για την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα, ωστόσο, όπως έχει τονίσει στο παρελθόν ο κ. Πιλάβιος, αυτό θα γίνει και σε συνεννόηση με τις λίγκες. Τόσο Ολυμπιακός Βόλου, όσο Καβάλα, πέρασαν από την ΕΕΑ όπως τους είχε υποδειχθεί, και πλέον ευελπιστούν να παίζουν από τη νέα σεζόν B’αφού η Σούπερ Λίγκα έχει "κλείσει" την πόρτα της, καθώς δεν μπαίνει θέμα αναδιάρθρωσης, ενώ τα σωματεία της Ένωσης Football League, Football League 2 θα ζητήσουν να πάρουν κάποια ανταλλάγματα.

Πάντως και την Τρίτη 24 του μήνα η ΕΠΟ και μετά το διοικητικό συμβούλιο δεν θα αποφασίσει… κατάταξη ως αποκατάσταση! Αφού θα παραπέμψει την ομάδα στην Football League, για να πάρει αυτή την απόφαση να συμμετάσχει η βολιώτικη ομάδα στη Β΄ Εθνική και η ομοσπονδία να επικυρώσει την απόφαση.

Ο Βόλος σε σχέση με άλλες ομάδες πέρσι το καλοκαίρι δεν αποδέχθηκε την απόφαση της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν δήλωσε συμμετοχή στην Δ’ Εθνική κατηγορία, όπως έκανε η Καβάλα, ενώ ο Ηρακλής, ο οποίος και αυτός ζητεί την επιστροφή του σε πιο μεγάλη κατηγορία, αγωνίστηκε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σε δύο πρωταθλήματα. Αρχικά στην Δ’ Εθνική και στη συνέχεια στη Football League, μετά την αγορά του ΑΦΜ από την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης.

Oπως κι αν έχει πάντως, η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της απόφασης από την ΕΠΟ που έχει να κάνει με την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα παρατείνει την αγωνία των διοικούντων και των φιλάθλων της ομάδας και παράλληλα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σ’ ό,τι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η καθυστέρηση μπορεί δεν εμπόδισε τη βολιώτικη ΠΑΕ να αρχίσει συζητήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές, αλλά σίγουρα έχει μπλοκάρει ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού Β.

Κι αυτό, καθώς αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές (Έλληνες και ξένοι) που έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου, χωρίς να μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο με την ομάδα, όσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει και δεν ανακοινώνεται η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί το βολιώτικο συγκρότημα τη νέα χρονιά.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία βάση από παίκτες που έχουν συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, πάνω στην οποία θα «χτιστεί» η ομάδα ωστόσο υπάρχει πάντα ο φόβος κάποιοι απ’ αυτούς να κλείσουν σε άλλες ομάδες, καθώς βλέπουν οι μέρες να κυλούν, δίχως να δίνεται τέλος στην περιπέτεια που περνάει ο Ολυμπιακός Βόλου εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Οι εκλογές

στον Ερασιτέχνη

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Ιουλίου από τις 18.30 έως τις 21.30, στα γραφεία του συλλόγου (Δημητριάδος και Εργατικού Κέντρου). Δηλώσεις ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 23/7 έως και την Τετάρτη 25/7 από τις 10.00 έως τις 12.00 μ., στα τηλέφωνα 24210-23200, 6932872045 και 6947072464.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=