Δικαιούται την αποκατάσταση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-20, 13:04:28
Δικαιούται  την  αποκατάσταση

Σε υποχρεωτική  αναμονή βρίσκεται ο Ολυμπιακού Βόλου που είναι έτοιμος να επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ     

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να περιμένει οριστικές αποφάσεις στο θέμα της αποκατάστασής του αλλά και της κατηγορίας που θα αγωνισθεί… ευρισκόμενος  σε υποχρεωτική  αναμονή αλλά και έτοιμος για το νέο ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, περιμένοντας την ΕΠΟ και την Football League, είναι η μόνη ομάδα που δικαιούται να ζητεί την αποκατάστασή της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν έπαιξε πέρυσι σε κανένα πρωτάθλημα.

Δεν αποδέχθηκε την απόφαση της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν δήλωσε συμμετοχή στην Δ’ Εθνική κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν παραμονή στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Θυμίζουμε πως η Καβάλα δεν έπραξε ότι και ο Ολυμπιακός Βόλου, δηλώνοντας συμμετοχή στην Δ’ Εθνική, ενώ ο Ηρακλής, ο οποίος και αυτός ζητεί την επιστροφή του σε πιο μεγάλη κατηγορία, αγωνίστηκε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σε δύο πρωταθλήματα. Αρχικά στην Δ’ Εθνική και στη συνέχεια στη Football League, μετά την αγορά του ΑΦΜ από την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης.

Το ότι θα παίξει είναι σίγουρο και η ΠΑΕ και ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν να μάθουν και για την κατηγορία που θα τοποθετηθεί η ερυθρόλευκη ομάδα.

Η Ομοσπονδία θα κληθεί να αποφασίσει άμεσα την εβδομάδα που έρχεται αρχικά για την κατηγορία που θα τοποθετήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και στη συνέχεια το θέμα θα απασχολήσει τη Football League.

Την εβδομάδα που έρχεται πάντως όλα θα τελειώσουν καθώς αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τώρα όμως η ΕΠΟ θα κληθεί, έχοντας την έγκριση και της μετοχικής σύνθεσης της βολιώτικης ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναγνωρίσει ως επαγγελματική ομάδα τον Ολυμπιακό Βόλου και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει για την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα, ωστόσο, όπως έχει τονίσει στο παρελθόν ο κ. Πιλάβιος, αυτό θα γίνει και σε συνεννόηση με τις λίγκες. Τόσο Ολυμπιακός Βόλου, όσο Καβάλα πέρασαν από την ΕΕΑ όπως τους είχε υποδειχθεί, και πλέον ευελπιστούν να παίζουν από τη νέα σεζόν B’αφού η Σούπερ Λίγκα έχει "κλείσει" την πόρτα της, καθώς δεν μπαίνει θέμα αναδιάρθρωσης, ενώ τα σωματεία της Ένωσης Football League, Football League 2 θα ζητήσουν να πάρουν κάποια ανταλλάγματα.

Έτσι την Τρίτη 24 του μήνα η ΕΠΟ θα κάνει διοικητικό συμβούλιο και θα αποφασίσει… ως αποκατάσταση! να συμμετάσχει η βολιώτικη ομάδα στη Β΄ Εθνική και την Τετάρτη θα αρχίσει να παρουσιάζεται η αθόρυβη δουλειά που έχει γίνει με παίκτες και προπονητή.

Η καθυστέρηση δεν εμπόδισε τη βολιώτικη ΠΑΕ να αρχίσει και οργανώνονται και έχουν γίνει συζητήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Είναι επίσης πιθανό κάποιοι ποδοσφαιριστές από το πρόσφατο παρελθόν να επιστρέψουν στην ομάδα, ενώ θα υπάρξουν και αφίξεις 3 Ισπανών και 2 Λατινοαμερικανών με κοινοτικά διαβατήρια αμέσως μόλις η ΕΠΟ ανακοινώσει την επάνοδο των «ερυθρολεύκων» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η λειτουργία της ΠΑΕ θα ξεκινήσει επίσης επίσημα, μόλις η ΕΠΟ ανακοινώσει την απόφασή της για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=