Σκόπιμη η καθυστέρηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-18, 17:44:53
Σκόπιμη  η καθυστέρηση

Για την απόφαση τοποθέτησης του Ολυμπιακού Βόλου στην κατηγορία που θα αγωνισθεί

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σκόπιμη  είναι  η  καθυστέρηση  που  υπάρχει για  την απόφαση  τοποθέτησης  του  Ολυμπιακού Βόλου στην κατηγορία που θα αγωνισθεί, η οποία  λέγεται πως  θα  είναι η  Football League αλλά  οι  υπεύθυνοι  αναζητούν  ακόμη τον  τρόπο που  να  δείχνει   νόμιμος  στο θέμα  της  αποκατάστασης  του Ολυμπιακού Βόλου.

Η δυσκολία της επιστροφής και συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα υπήρχε ως τη Δευτέρα, που τελικά φάνηκε ότι είχε βάση αφού έγινε κλήρωση και η Β’ Εθνική φαίνεται πως θα είναι η μεσοβέζικη λύση για Βόλο - Καβάλα.

Η ΕΠΟ δεν θα συνεδριάσει αύριο αλλά την Τρίτη και μπορεί να θεωρείται σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει σε επαγγελματική κατηγορία μετά και την από προ μηνός απόφαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση της βολιώτικης ΠΑΕ, αλλά τόσο η ΠΑΕ όσο και ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν να μάθουν επίσημα και για την κατηγορία που θα τοποθετηθεί η ερυθρόλευκη ομάδα.

Όλα αυτά γίνονται από τη μη απόφαση… της ΕΠΟ, που εδώ κι ένα μήνα δεν έχει πάρει την απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πάντως ακόμη και στη Β’ Εθνική άρχισε ήδη να δημιουργείται ένα μπλοκ ομάδων, το οποίο δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να αγωνιστούν Ολυμπιακός Β., Καβάλα…

Η απόφαση όμως θα είναι για μικρότερη κατηγορία, καθώς εκεί φαίνεται να οδηγείται η ομάδα… γι’ αυτό στον Ολυμπιακό είναι σε ετοιμότητα και κάνουν σχέδια για κάθε ενδεχόμενο, ενώ στην ΕΠΟ αυτό που ζητείται τώρα είναι να παρθεί η απόφαση και να είναι νόμιμη.

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει λόγος για το σχέδιο που ετοιμάζουν ΕΠΟ και Πολιτεία, προκειμένου να κατατάξουν τις δύο παραπάνω ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League, με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, να προσπαθεί να βοηθήσει και τον Ηρακλή να κερδίσει μία κατηγορία.

Το να επιστρέψουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στη Σούπερ Λιγκ «κόπηκε» καθώς δεν υπήρξε η θέληση από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ, αλλά κυρίως η πολιτική βούληση. Πέρυσι οι δύο ομάδες με πολιτική απόφαση αποπέμφθηκαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και αν πραγματικά η Πολιτεία και η ΕΠΟ ήθελαν να αποδώσουν δικαιοσύνη και να αποκαταστήσουν την αδικία, θα έβρισκαν τον τρόπο (η νομική βάση άλλωστε υπάρχει) να επιστρέψουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Η Πολιτεία και η ΕΠΟ, πάντως, είχαν και έχουν τον τρόπο να πιέσουν, είτε τη Σούπερ Λιγκ, είτε τώρα την Football League να δεχθούν τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στο πρωτάθλημα.

Το σχέδιο προβλέπει, όπως προαναφέραμε, οι δυο αδικημένες ομάδες (μαζί με τον Ηρακλή) να παίξουν στη Football League. Οι διαπραγματεύσεις με την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής συνεχίζονται και από τη στιγμή που οι ομάδες της Β’ Εθνικής πάρουν τα ανταλλάγματα που επιθυμούν (οικονομικά και όχι μόνο) η αναδιάρθρωση θα περάσει. Μόνο που δεν θα την «βαφτίσουν» αναδιάρθρωση. Επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται (από το νόμο) να ισχύσει τη νέα χρονιά, έχει βρεθεί η νομική φόρμουλα για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και αντιρρήσεις υπάρχουν.

Η καθυστέρηση σε αποφάσεις και τα μαγειρέματα οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων .

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου λέγεται πως έχουν ήδη αρχίσει και οργανώνονται και έχουν γίνει συζητήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για παίκτες της περσινής ομάδας Νέων. Είναι επίσης πιθανό κάποιοι ποδοσφαιριστές από το πρόσφατο παρελθόν να επιστρέψουν στην ομάδα ,μόλις η ΕΠΟ ανακοινώσει την επάνοδο των «ερυθρολεύκων» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. . Η λειτουργία της ΠΑΕ θα ξεκινήσει και επίσημα, μόλις η ΕΠΟ ανακοινώσει την απόφασή της για τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί γνωστοί παίκτες φέρεται να έχουν ήδη συμφωνήσει και μόλις η ΕΠΟ ανάψει το πράσινο φως θα υπάρξουν και αφίξεις 3 Ισπανών και 2 Λατινοαμερικανών με κοινοτικά διαβατήρια, ενώ έχουν γίνει και προωθήσεις από παίκτες της ομάδας Νέων.

Ο Ολυμπιακός κινείται και για προπονητή που θα είναι Έλληνας.

Τα χρονικά περιθώρια, πάντως, για τον Ολυμπιακό Βόλου έχουν στενέψει επικίνδυνα και κάθε μέρα που περνά, χωρίς να έχει στα χέρια της η ΠΑΕ την απόφαση της ΕΠΟ, είναι εις βάρος της ομάδας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=