Στο τέλος της αναμονής

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-17, 17:25:53
Στο τέλος της αναμονής

Τις επόμενες μέρες περιμένει ο Ολυμπιακός Βόλου να μάθει επίσημα την απόφαση για να παίξει Β’ Εθνική

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο τέλος της αναμονής φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένοντας την οριστική απάντηση για την κατηγορία που θα αγωνισθεί, αν και πλέον όπως έχει διαρρεύσει θα «τοποθετηθεί» στην Football League και όχι στη Σούπερ Λίγκα που χθες έκανε την κλήρωσή της για τη νέα περίοδο χωρίς καμία συζήτηση για Βόλο και για περσινές αδικίες.

Ο Ολυμπιακός μπορεί δικαιωματικά να έπρεπε να επανέλθει στην Σούπερ Λίγκα, αλλά φαίνεται τελικά να έχει συμβιβαστεί με την οριστική απόφαση που πιθανόν θα γίνει γνωστή μετά την Πέμπτη 19 Ιουλίου -θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ- τη στιγμή και στη Football League αναζητούν τον τρόπο που να δείχνει νόμιμος στο θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς θα υπάρξει αύξηση των ομάδων.

Μάλιστα το σχέδιο από την ΕΠΟ και το υπουργείο Πολιτισμού είναι να αποκατασταθεί στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες μαζί με το Βόλο και την Καβάλα και ο Ηρακλής, αν και υπάρχει δυσκολία λόγω Α.Φ.Μ άλλης ομάδας.

Στον Ολυμπιακό λίγο πριν το τέλος της αναμονής οι κινήσεις συνεχίζονται στην Αθήνα για να υπάρξει τουλάχιστον η έστω μερική αποκατάσταση και, βέβαια, σε καμία περίπτωση οι διοικούντες τη βολιώτικη ομάδα δεν πρόκειται να μπουν εκ νέου σε έναν δικαστικό αγώνα που μπορεί να μην οδηγήσει πουθενά και να χαθεί μία ακόμη χρονιά, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες για την ομάδα… που ξαναφτιάχνεται!

Πάντως το σχέδιο της ΕΠΟ, σε συνεργασία με την Πολιτεία, μπορεί να έχει προχωρήσει και ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί στην Football League, ωστόσο επίσημη απόφαση δεν υπάρχει, ενώ ακόμη δεν έχουν καμφθεί οι αντιδράσεις αρκετών μελών της Football league, που δεν θέλουν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.

Στον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζουν πολύ καλά πως αν περιμένουν πρώτα να ανακοινωθεί η απόφαση της ΕΠΟ και στη συνέχεια να αρχίσουν να μιλούν με ποδοσφαιριστές, δεν θα προλάβουν να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Πόσο μάλιστα όταν το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (αν τελικά παίξει σ’ αυτό ο Ολυμπιακός Βόλου) θα είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων χρόνων.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ εδώ και αρκετές μέρες έχουν αρχίσει επαφές και συζητήσεις με διάφορους ποδοσφαιριστές, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί γνωστοί παίκτες φέρεται να έχουν ήδη συμφωνήσει και μόλις η ΕΠΟ ανάψει το πράσινο φως θα υπάρξουν και αφίξεις 3 Ισπανών και 2 Λατινοαμερικανών με κοινοτικά διαβατήρια, ενώ έχουν γίνει και προωθήσεις από παίκτες της ομάδας Νέων.

Ο Ολυμπιακός κινείται και για προπονητή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι Έλληνας, που θα γνωρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ενώ λέγεται πως έχει ξαναπεράσει με επιτυχία από το Βόλο!

Αυτό που πάντως καίει είναι να τελειώσει η αγωνία για το Βόλο με μια επίσημη ανακοίνωση, καθώς οι Γιάννης Ιωαννίδης και Σοφοκλής Πιλάβιος συμφώνησαν να αυξηθούν οι ομάδες της Β’ Εθνικής και το μόνο ζήτημα που απομένει είναι να διευθετηθεί η αύξηση της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ ώστε να μην αντιδράσουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από την ΕΠΟ για να παίξει ο Ολυμπιακός σε επαγγελματική κατηγορία μετά και την από προ μηνός (7/6) απόφαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση της βολιώτικης ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=