Ετοιμάζεται… να το αποδεχθεί

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-12, 13:54:46
Ετοιμάζεται… να το  αποδεχθεί

Αν και αντιδρούν κάποιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού… στο να παίζει η ομάδα τους στη Β’ Εθνική

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αποδεχθεί την ιδέα ότι θα παίξει στη Β’ Εθνική και ετοιμάζεται και σαν ομάδα και σαν ΠΑΕ, παρά τις αντιδράσεις κάποιων φιλάθλων, να λειτουργήσει και να προγραμματίσει ένα καλύτερο αύριο…

Ο Ολυμπιακός Βόλου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις γνωρίζει από την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταταγεί για να παίξει στη Β’ Εθνική και πλέον οι κινήσεις του είναι στο εμφανισθεί δυνατός έστω και σ΄ αυτή την κατηγορία και γρήγορα να αποδείξει με άνοδο την αδικία…

Όταν ο ίδιος υφυπουργός Αθλητισμού δηλώνει πως κακώς αφανίστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, η δικαίωση για το όνομα της ομάδας έχει επιτευχθεί!

Μπορεί ακόμη και χθες ο υπ. αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης να δήλωσε στη ΝΕΤ πως η ομάδα του Ολυμπιακού δεν ήταν υπαίτια για τα υποτιθέμενα στημένα και δεν έπρεπε να υποβιβαστεί, αλλά δήλωσε αδυναμία πλήρους αποκατάστασης και εμμέσως πλην σαφώς τοποθέτησε τους ερυθρολεύκους στην Β’ Εθνική. Ο κος Ιωαννίδης είπε αναλυτικά :«Όταν ρίχνεις μια ολόκληρη πόλη πρέπει να έχεις στοιχεία πως η ΠΑΕ που εκπροσωπεί έχει συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια. Όταν δεν έχεις στοιχεία και την ρίχνεις είναι αδικία. Δεν μπορεί επειδή ένας άνθρωπος έχει κάνει ο,τιδήποτε να ευθύνεται όλη η ομάδα. Ο πρόεδρος θα διωχθεί ποινικά. Η ομάδα όμως δεν πρέπει να την πληρώνει. Με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από ό,τι έμαθα. Στην Α΄ Εθνική δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε, αλλά πρέπει να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα...»

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε επίσης με έμφαση ότι είναι αντίθετος στην ύπαρξη της Γ’ Εθνικής επισημαίνοντας ότι μία χώρα με έναν πληθυσμό 10-11 εκατομμυρίων δεν μπορεί να έχει τρεις κατηγορίες. Πρέπει να έχει δύο κατηγορίες, όπου η Β’ Εθνική θα είναι δυνατή και καλύτερη.

Για τον Ολυμπιακό πάντως ακόμη και η λύση της Β΄ Εθνικής χωρίς απόφαση αναγκάζει σε αναμονή, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν καθώς ο Ολυμπιακός ουδέποτε υποβιβάστηκε με απόφαση αθλητικής αρχής, αλλά βεβαίως και κάποιοι που ετοιμάζονται… καθώς και εδώ θα απαιτηθούν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πέντε σύνδεσμοι φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου ξεσηκώθηκαν ήδη για το σενάριο που ακούγεται αυτές τις ημέρες και θέλει την ομάδα τους να παίζει στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Με σκληρή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει μόνο στη Σούπερ Λίγκα. Ζητούν επίσης την ενεργοποίηση των πέντε βουλευτών της Μαγνησίας, ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα το οποίο επιζητά ο Βόλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής: «Οι Διοικήσεις των πέντε οργανωμένων συστεγασμένων club τονίζουμε, προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Ολυμπιακός μας θα παίξει Super League και μόνο. Αυτό είναι το νόμιμο και το ηθικό. Ο Πιλάβιος δεν μπορεί να παρανομήσει για δεύτερη φορά. Θα ξέρει ότι θα τον κυνηγάμε νομικά και θα τρέχει μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι. Θα ξέρει ότι θα είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας και μόνο μεταμφιεσμένος θα έρχεται όπως ο Γερουλάνος. Θα ξέρει ότι θα τον ακολουθούνε οι κατάρες μας σ’ όλη του τη ζωή. Οι πολιτικοί μας έχουνε τον τελευταίο λόγο.

Παραδέχτηκαν την πολιτική δίωξη της ομάδας μας και δεσμεύτηκαν για την πολιτική αποκατάσταση. Να μην έχουνε την τύχη των Καρτάλη – Ζήση, γιατί θα είναι άδικο για αυτούς.

Η ΕΠΟ ως υπερκείμενη αρχή, η οποία εποπτεύει και ελέγχει το πρωτάθλημα της Super League (άρθρ. 3, παράγραφος 2 ΚΑΠ), να αποκαταστήσει την νομιμότητα. Να εφαρμοσθεί η τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της 10/8/11, όπως επιβάλει το καταστατικό της ΕΠΟ (αρθ. 41, παραγρ. ΣΤ, αρ. 5) αλλά και ο ΚΑΠ (αρθ. 5, παραγρ. 1) που απορρέει ρητά η υποχρέωση μιας διοργανώτριας αρχής, όπως η Super League, να διεξάγει το πρωτάθλημα σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της ΕΠΟ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τι κάνει; Πού βρίσκεται; Υπάρχει και η σύσταση - εντολή της FIFA της 6/10/11 προς την ΕΠΟ για την τήρηση του καταστατικού της FIFA για την περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου.

Τέλος στο άμεσο Δ.Σ. της ΕΠΟ, καλούμε τους πέντε βουλευτές μας να δώσουν το παρών. Επιτέλους κάποιος να αναποδογυρίσει μια καρέκλα και κάποιος να βάλει τις φωνές. Εμείς θα ναυλώσουμε δύο πούλμαν και θα είμαστε εκεί. Δεν θα βγει κανένας έξω, αν η απόφαση δεν είναι για τη Super League. Ο νέος Υπουργός Αθλητισμού να δείξει πολιτικό θάρρος και ήθος και να μην ταυτιστεί με τους Γερουλάνους και Μπιτσαξήδες.

Ο πρώην ηγέτης μας, Αχ. Μπέος, έτσι μας έμαθε, να είμαστε μαχητές, νικητές, να επιδιώκουμε το ανώτερο, να πολεμάμε το άδικο και το παράνομο και δε θα ησυχάσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Αφάνισαν την καλύτερη, την κορυφαία επαρχιακή ομάδα με τον περισσότερο λαό.

Αφανίσαμε το ΠΑΣΟΚ τοπικά και θα αφανίσουμε οποιονδήποτε άλλον που θα παρανομήσει και θα πληγώσει τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας.» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Διοικήσεις των ΣΦΟΒ, Lady’s Club, Κόκκινη Ν. Ιωνία, Αργοναύτες, Οικονομικός Όμιλος.

Ο χρόνος όμως είναι αυτός που πιέζει τη διοίκηση της ΠΑΕ, μια και θα πρέπει η ομάδα να «χτιστεί» στην κυριολεξία από την αρχή, ενώ υπάρχουν σενάρια που μιλούν για φτιαγμένη ομάδα… από ρόστερ.

Γ.Σ. και εκλογές στον Ερασιτέχνη

Η Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου, στις 19.00, στο ξενοδοχείο PARK.

Θέματα: 1.Οικονομικός Απολογισμός - Ισολογισμός

2. Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής

3. Διάφορα θέματα.

Επιτροπή στο μπάσκετ

Το διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση παρέλαβε γραπτό αίτημα τεσσάρων μελών του συλλόγου (των κ.κ. Έξαρχου Απ., Κουσιαρή , Καπότση και Τσουμάκη), οι οποίοι ζήτησαν να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ευθύνη λειτουργίας του γυναικείου μπάσκετ. Το αίτημα έγινε ασμένως δεκτό από τη διοίκηση, η οποία θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και διευκόλυνση προς την επιτροπή αυτή.

Κλείνει στην Παναχαϊκή ο Μπρέσκα! 

Σχεδόν… τελειωμένη πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Μάριο Μπρέσκα στην Παναχαϊκή. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και πιθανώς τις προσεχείς ώρες να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση για «γάμο» τριετίας!

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονη φημολογία για την απόκτηση του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού από τη Νίκη Βόλου, ωστόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε ξεκαθαρίσει μέσω facebook ότι δεν προτίθεται να αγωνιστεί στη «συμπολίτισσα» του Ολυμπιακού Βόλου, για λόγους αρχής.

Ο Μπρέσκα έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, και τώρα φαίνεται ότι ανοίγει νέος κύκλος στην καριέρα του, στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής. 

Ψάχνεται για Ακόστα

Την περίπτωση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου Νόε Ακόστα εξετάζουν στον Λεβαδειακό για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της μεσαίας γραμμής της ομάδας.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει κλείσει η μεταγραφή του 29χρονου χαφ, αφού το πρόβλημα έγκειται στη διαφορά που έχει παρατηρηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές για το οικονομικό.

Επίσης, οι Βοιωτοί δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Ισπανό, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα (Ολυμπιακός Βόλου και Άρης).

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=