Ετοιμάζεται… για κατάταξη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-11, 18:16:22
Ετοιμάζεται… για κατάταξη

Ο Ολυμπιακός που περιμένοντας κατηγορία ετοιμάζεται και σαν ομάδα και σαν ΠΑΕ

 Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ 

Ετοιμάζεται  επιτέλους να τον  κατατάξουν  σε   μια  από  τις  επαγγελματικές  κατηγορίες και  παράλληλα   ο  Ολυμπιακός  ετοιμάζεται και  σαν  ομάδα  και  σαν ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις γνωρίζει από την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταταγεί για να παίξει στη Β’ Εθνική και πλέον οι κινήσεις του είναι στο εμφανισθεί δυνατός έστω και σ΄ αυτή την κατηγορία και γρήγορα να αποδείξει με άνοδο την αδικία…

Όμως ακόμη και η λύση της Β΄ Εθνικής χωρίς απόφαση αναγκάζει σε αναμονή, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν καθώς ο Ολυμπιακός ουδέποτε υποβιβάστηκε με απόφαση αθλητικής Αρχής, αλλά βεβαίως και κάποιοι που ετοιμάζονται… καθώς και εδώ θα απαιτηθούν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο χρόνος άλλωστε πιέζει τη διοίκηση της ΠΑΕ, μια και θα πρέπει η ομάδα να «χτιστεί» στην κυριολεξία από την αρχή, ενώ υπάρχουν σενάρια που μιλούν για φτιαγμένη ομάδα… από ρόστερ.

Η Β’ Εθνική φαίνεται πως θα είναι η μεσοβέζικη λύση, εκτός κι αν γίνει πλέον θαύμα και η λύση για Ολυμπιακό είναι πολιτική, πράγμα δύσκολο αφού κάποιοι θα θυμηθούν πως υπάρχει αυτοδιοίκητο τη στιγμή που ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ απαιτήσουν αποκατάσταση με Σούπερ Λίγκα, αφού έχουν παραδεχθεί την αδικία.

Πάντως φαίνεται πως η ομάδα θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων και στο Βόλο γνωρίζουν πως τα μαγειρέματα τοποθετούν τον Ολυμπιακό και την Καβάλα στην Football League…

Μάλιστα χθες ακούστηκε και η φωνή της ΕΠΟ -μπορεί όχι από τον πρόεδρό της- αλλά μιλώντας ο κ. Σαρρής τόνισε πως πρέπει «να αποκατασταθούν οι αδικίες».

«Τα δικαιοδοτικά όργανα πήραν σωστές αποφάσεις. Εάν πήραν εξοντωτικές ποινές για κάποιες ομάδες ήταν μια μεγάλη αδικία. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποκατασταθούν τέτοιες αδικίες», τόνισε ο Γιώργος Σαρρής στον ΣΠΟΡ FM αναφερόμενος σε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου και επεσήμανε τη σημασία ύπαρξης -πλέον- ποινών… ποδοσφαιρικών.

«Τα δικαιοδοτικά όργανα πήραν σωστές αποφάσεις και πρέπει να εφαρμοστούν. Εάν όμως τώρα έλαβαν εξοντωτικές ποινές για κάποιες ομάδες ήταν μια μεγάλη αδικία, και πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποκατασταθούν οι αδικίες αυτές», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΚΕΔ και συνέχισε: «Η ΕΠΟ θα πάρει σωστή απόφαση. Θα πρέπει πλέον οι ποινές να είναι καθαρά ποδοσφαιρικές για τα σωματεία Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει και άμεσα… Μέσα στον μήνα», πρόσθεσε στεκούμενος στο γεγονός ότι αντίστοιχα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την

συγκρότηση των πρωταθλημάτων.

Ο γιατρός και φίλος του προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ. Αν. Μπατζιάκα, κ. Γιώργος Σαρρής, είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, πρόεδρος της ΚΕΔ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και όπως φημολογείται υποψήφιος για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Επίσης για τη λύση Β΄ Εθνικής λέγεται πως ο υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σ. Πιλάβιος συναντήθηκαν και συμφώνησαν η ΕΠΟ να κατατάξει στην Football League τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα… αλλά και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης!

Όμως με την κατάταξη του Ολυμπιακού, της Καβάλας και του Ηρακλή στη Β’ Εθνική, οι ομάδες γίνονται 21, αν δεν υπάρξει υποβιβασμός λόγω αδειοδότησης κάποιας εκ των ομάδων που θεωρούνται επίφοβες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η μόνη ομάδα που δικαιούται να ζητεί την αποκατάστασή της από τη στιγμή που δεν έπαιξε πέρυσι σε κανένα πρωτάθλημα, Δεν αποδέχθηκε την απόφαση της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν δήλωσε συμμετοχή στην Δ’ Εθνική κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν παραμονή στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Θυμίζουμε πως η Καβάλα δεν έπραξε ότι και ο Ολυμπιακός Βόλου, δηλώνοντας συμμετοχή στην Δ’ Εθνική, ενώ ο Ηρακλής, ο οποίος και αυτός ζητεί την επιστροφή του, αγωνίστηκε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε σε δύο πρωταθλήματα. Αρχικά στην Δ’ Εθνική και στη συνέχεια στη Football League, μετά την αγορά του ΑΦΜ από την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης.

Πάντως όλες οι καθυστερήσεις και κινήσεις φαίνεται να είναι μελετημένες από πλευράς ΕΠΟ και δείχνουν πως η απόφαση έχει ληφθεί για τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα και σε καμία περίπτωση οι δύο αυτές ομάδες δεν πρόκειται να παίξουν στη Σούπερ Λιγκ, στη θέση που νομικά δικαιούνται.

Η ΕΠΟ ίσως και επίτηδες καθυστερεί να συνεδριάσει και να βγάλει την απόφαση, προκειμένου να οδηγήσει τις δύο ομάδες προ τετελεσμένου γεγονότος. Στην καλύτερη περίπτωση η απόφαση θα ανακοινωθεί στο δεύτερο 15ημερο του Ιουλίου (19/7 θα γίνει Δ.Σ.), γεγονός που σημαίνει πως δεν θα είναι εκ των πραγμάτων εφικτό ο Ολυμπιακός και η Καβάλα να φτιάξουν μέσα σ’ ένα μήνα μια ομάδα από το μηδέν και να παίξουν στη Σούπερ Λιγκ (το πρωτάθλημα αρχίζει στις 25 Αυγούστου, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα γίνει η κλήρωση).

Μοιραία η ΕΠΟ θα κατατάξει τον Ολυμπιακό Βόλου σε μικρότερη κατηγορία και αυτή θα είναι η Β’ Εθνική (Football League). Οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν πάρει το μήνυμα και δείχνουν πως έχουν συμβιβαστεί ήδη με την ιδέα της Β’ Εθνικής. Δεν μπορούν, άλλωστε – εκ των πραγμάτων – να κάνουν και διαφορετικά.

Γνωρίζουν πως αν αντιδράσουν, διεκδικώντας μέσω της νομικής οδού να παίξει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, θα μπλέξουν και πάλι σε μεγάλες περιπέτειες και ο κίνδυνους να χαθεί άλλη μια χρονιά είναι ορατός.

Αμέσως μετά την επίσημη απόφαση της ΕΠΟ και κατόπιν της Football League, ο Ολυμπιακός Βόλου θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε επαφή με πολλούς ποδοσφαιριστές, μερικοί εξ αυτών ανήκουν στην προπέρσινη ομάδα, αλλά και την περσινή ομάδα Νέων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=