ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Κάναμε έργο, ζητείται συνέχεια»

κάναμε-έργο-ζητείται-συνέχεια-245822
Τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου
Γιώργος Μουλάς που δεν θα είναι στο νέο Δ.Σ.
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Mε αρκετές εκκρεμότητες σε τμήματα αλλά με το σύλλογο οργανωμένο…με αισιοδοξία ότι η απόφαση για την επάνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα είναι θετική, ο πρόεδρος Γιώργος Μουλάς έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στην παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, στο ότι ο ίδιος αισθάνεται ότι πρόσφερε και δεν θα συνεχίσει, ενώ άφησε ανοικτό άλλα μέλη του ΔΣ να είναι και στη νέα διοίκηση…
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιώργος Μουλάς ανακοίνωσε τους λόγους της παραίτησης, καθώς και την ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, ενώ μέχρι τότε θα καλύπτεται κάθε λειτουργία…
Στην εισήγησή του στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μουλάς μεταξύ άλλων είπε:
«Αναλάβαμε τον σύλλογο μετά από τις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν τον Νοέμβριο του 2011. Σας θυμίζουμε ότι ο ΑΣ Ολυμπιακός 1937 ήταν ακέφαλος από τον Αύγουστο του 2011, ενώ οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις ομάδες του, που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα για την περίοδο 2011-2012 είχαν ξεκινήσει και η οδύσσεια της ΠΑΕ ήταν στην χειρότερη στιγμή.
Ο σύλλογος βάδιζε για διοίκηση Πρωτοδικείου ή για διάλυση Πρωτοδικείου μετά την οδηγία που υπήρχε: «διαλύστε τα όλα» όπως έχει αναφερθεί στην τελευταία γενική συνέλευση.
Ταυτόχρονα η ΠΑΕ ήταν μόνη και έρημη, με τον πρόεδρο τελείως απομονωμένο και με κάποια επώνυμα μέλη να αποχωρούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, καταγγέλλοντας αντί να βοηθήσουν στην κρισιμότερη στιγμή.
Το πιθανότερο σενάριο εκείνη την στιγμή ήταν «να τα βροντούσε» και ο κ. Μποτσιβάλης αν εξακολουθούσε να έμενε μόνος, δεχόμενος βρώμικο πόλεμο εκ των έσω. Τι θα συνέβαινε τότε; Μάλλον θα διαλυόταν και η ΠΑΕ μαζί με τον Ερασιτέχνη και σήμερα θα αναζητούσαμε τρόπους επανίδρυσης.
Ευτυχώς, που ευρέθηκαν 15-18 Βολιώτες και δέχτηκαν να συμμετάσχουν στα διοικητικά του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου.
Δεν θα κάνουμε διοικητικό απολογισμό, αλλά οφείλουμε προς πληροφόρηση των δεκάδων χιλιάδων οπαδών να αναφέρομε σημαντικά γεγονότα, που επέδρασαν στην σωτηρία της ομάδας.
Πρώτη σημαντική απόφαση ήταν να μην αποδεχθούμε την λύση, που δρομολογούσε η ΕΠΟ της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Δ’ Εθνική. Τούτο θα σήμαινε την πλήρη διάλυση του συλλόγου, ο οποίος με την συμμετοχή του θα απεμπολούσε όλα τα νόμιμα δικαιώματά του για την επάνοδο του στην Super League. To χειρότερο που θα συνέβαινε θα ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν ικανός και έτοιμος να κρατηθεί στην Δ’ Εθνική. Έτσι τώρα θα παίζαμε στη Α΄ Τοπική της Ε.Π.Σ.Θ.
Να σας θυμίσω ότι για την λύση της Δ΄ Εθνικής, που βόλευε την ΕΠΟ, πρωτοστατούσαν σημαντικά ονόματα του βολιώτικου ποδοσφαίρου, που είχαν πείσει και μερίδα των φιλάθλων, που ήθελαν και θέλουν και σήμερα «ο Ολυμπιακός να παίξει και ας παίξει όπου να ’ναι».
Στη συνέχεια έπρεπε να κρατήσουμε το σύλλογο ενεργό. Να κάνουμε γνωστό, ότι «είμαστε ακόμα ζωντανοί». Το πετύχαμε με τις εκδηλώσεις μας, την συμμετοχή και την επιτυχή πορεία των ομάδων στα πρωταθλήματα.
Οργανώσαμε και δημιουργήσαμε γραφεία, που δεν υπήρχαν. Μπήκε ο σύλλογος σε σωστή λειτουργία και μακάρι να συνεχιστεί και να βελτιωθεί. Παρ’ όλο, που η διοίκηση ανέλαβε καθήκοντα από 1-12-2011 με ταμειακό υπόλοιπο 67 ευρώ, εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της και δεν έχει «αφήσει φέσι» σε κανένα, για την περίοδο, που άσκησε τα καθήκοντά της. Η νέα διοίκηση θα είναι πολύ τυχερή, διότι θα παραλάβει σύλλογο πλήρως οργανωμένο και τακτοποιημένο, με το κλειδί στο χέρι.
Το σημαντικότερο όμως έργο, που η διοίκηση έπρεπε να επιτελέσει και το πέτυχε στο μεγαλύτερο βαθμό, ήταν να μεταστρέψει το βαρύ κλίμα, που επικρατούσε για τον Βόλο πανελληνίως και να αλλάξει τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, τα οποία ήταν από εχθρικά, έως πολύ εχθρικά για εμάς.
Μόνο έτσι αλλά και διατηρώντας την διεκδίκηση αμείωτη για την αποκατάσταση της ομάδας μας, θα μπορούσε η ΠΑΕ να συνεχίσει τον δικό της δικαστικό και εξωδικαστικό αγώνα στα αρμόδια όργανα. Διαφορετικά, ο κ. Μποτσιβάλης μόνος και έρημος, αποκομμένος και με άσπονδους τοπικούς εχθρούς, μάλλον θα εγκατέλειπε τον αγώνα.
Ευτυχώς, που για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της πόλης, οι Βολιώτες βρέθηκαν όλοι ενωμένοι και με παλμό και πάθος ανταποκριθήκαν στα κελεύσματα του Ερασιτέχνη και των οργανωμένων φιλάθλων. Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της πλέον παγερής ημέρας του χειμώνα της 10ης Φεβρουαρίου 2012 αλλά και εκείνη της 4ης Μαΐου 2012 θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη όλων και στην ιστορία της πόλης.
Ο Ολυμπιακός έστειλε και πολλά πολιτικά μηνύματα. Στην τότε κυβέρνηση, στην ΕΠΟ, στο Δήμο Βόλου και στους πολιτικούς. Κανείς τους δεν περίμενε τέτοιες αντιδράσεις. Είχανε μάθει όλοι τους για δεκαετίες να έχουν τον λαό από κάτω και να τους ζητιανεύει. Ο Ολυμπιακός Βόλου και οι Βολιώτες στάθηκαν παλικάρια. Ο Ερασιτέχνης, με πολλές ενέργειες, έκανε πλήθος πολιτικών παρεμβάσεων σε πρόσωπα και κόμματα. Επισκέφθηκε την ΕΠΟ με όλους τους εκπροσώπους του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει. Την άνοιξη, όλοι πλέον σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στη Αθήνα, μιλούσαν για λύση του προβλήματος το οποίο προηγουμένως θεωρούσαν λήξαν προ πολλού.
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου αποκάλυψε και ένα άλλο πρόσωπο το ανθρώπινο… πρόσωπο με την επίσκεψη στις φυλακές Ναυπλίου.
Περιμέναμε λύση κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 6ης Μαΐου. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Οι Βολιώτες όμως, έστειλαν το μήνυμά τους καταποντίζοντας το ΠΑΣΟΚ. Μετά από τις εκλογές, τα πράγματα άλλαξαν ακόμα περισσότερο. Στην δεύτερη προεκλογική περίοδο των εκλογών της 17ης Ιουνίου, σχεδόν όλα τα κόμματα ήταν στο πλευρό μας, γεγονός, που δεν συνέβαινε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 2011, όταν κανείς δεν ήθελε να έχει σχέση με τον Ολυμπιακό Βόλου ακόμη και πρώην παράγοντες του.
Φτάσαμε να πάρουμε την έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, φεύγοντας οριστικά από το σενάριο Δ’ Εθνικής ή τοπικών κατηγοριών, που αναφέρανε γνωστοί τοπικοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Σήμερα, αναμένουμε την ένταξη του Ολυμπιακού στην Super League, εκεί που νομικά και δικαιωματικά ανήκει.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η διοίκηση αυτή, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τράβηξε «μεγάλο λούκι». Οργανωτικά, παρέλαβε σύλλογο σφραγίδα και τον οργάνωσε. Αγωνιστικά, ανέλαβε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, χωρίς χρήματα, με μύρια όσα προβλήματα και πέτυχε! Το κυριότερο όμως αθλητικο-πολιτικά, όπου δόθηκε ο μεγαλύτερος αγώνας, εκεί πραγματικά με τους ηρωικούς φιλάθλους έδωσε τον μεγαλειώδη και ευγενέστερο αγώνα μέχρι σήμερα.
Η διοίκηση αυτή, ήταν διοίκηση εθελοντών, που πραγματικά αγαπάνε τον Ολυμπιακό και την ιδιαίτερη πατρίδα τους τον Βόλο. Τα μέλη είναι άξια συγχαρητηρίων, πιστεύω δε ότι η πόλη πρέπει να τους το αναγνωρίσει. Προσωπικά, ανέλαβα για να μην διαλυθεί η ομάδα. Δεν ήμουν αθλητικός παράγοντας αλλά έγινα. Στην πορεία όμως λειτούργησα πολλές φορές περισσότερο σαν πολιτικός παράγων παρά σαν αθλητικός, αφού το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν πολιτικό και πολιτική ήταν επομένως η λύση του. Πάντως, τις συγκεντρώσεις της Δημητριάδος, ούτε τις είχα φανταστεί.
Σήμερα, αρχές Ιουλίου 2012, αναμένεται η τακτοποίηση της ΠΑΕ, ενώ πρέπει να αρχίσει ο προγραμματισμός για τις υποχρεώσεις των τμημάτων του Ερασιτέχνη για την νέα αγωνιστική χρονιά. Είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή να γίνουν αρχαιρεσίες, ώστε το νέο συμβούλιο να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς του. Σε καμία περίπτωση ο σύλλογος θα μείνει ακέφαλος. Η απερχόμενη διοίκηση θα παραμείνει στις επάλξεις, μέχρι να παραδώσει στην καινούργια.
Ζητώ από όλους τους φίλους του Ολυμπιακού στήριξη ηθική και οικονομική. Γνωρίζουμε την οικονομική στενότητα, που υπάρχει, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να επιτύχει σε όλους τους τομείς, στις αθλητικές υποδομές και ακαδημίες, στα εθνικά πρωταθλήματα που θα λάβει μέρος, όπως στην Α1 ΕΣΚΑΘ στο ανδρικό μπάσκετ, Α1 στο γυναικείο μπάσκετ και Α’ Εθνική στο γυναικείο Ποδόσφαιρο.
Ευχαριστώ όλους, τους φιλάθλους, τα ΜΜΕ και τα μέλη του ΔΣ που μας βοήθησαν.
Η θητεία μου, θα μου μείνει αλησμόνητη. Παρ’ όλες τις πίκρες που περάσαμε, θα έχω τις πιο γλυκές αναμνήσεις για τους αγώνες, που δώσαμε.
Εύχομαι καλή πορεία στον Α.Σ. Ολυμπιακό Βόλου και επάνοδο της ΠΑΕ στα μεγάλα σαλόνια της Super League και της Europa League» κατέληξε ο κ. Μουλάς που σε ερωτήσεις ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν συνεχίζει σε αντίθεση με άλλα μέλη του Δ.Σ., ενώ ο γ.γ. Ν. Τσεκούρας σε παρέμβασή του ανέφερε ότι λίγοι δούλεψαν στο Δ.Σ. και στο περιθώριο της συνέντευξης υπήρξε ακόμη και ένταση όταν έγινε γνωστό πως μέλος του Δ.Σ. ήταν έμμισθο και ότι χάθηκαν μπασκετμπολίστριες χωρίς γνώση του Δ.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου