Εκνευρίζει η καθυστέρηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-03, 17:40:15
Εκνευρίζει  η καθυστέρηση

Δεν υπάρχει Δ.Σ. της ΕΠΟ για το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ     

Εκνευριστική γίνεται  η καθυστέρηση αναφορικά με το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου, αφού  οι  τελικές αποφάσεις που  αναμένονται για την  επιστροφή  της  ομάδας  στα  επαγγελματικά  πρωταθλήματα… δεν θα  υπάρξουν  ούτε  αυτή  την  εβδομάδα,   καθώς  όπως  έγινε  γνωστό  από  την  ΕΠΟ  δεν  υπάρχει  συνεδρίαση  του  διοικητικού  της  Συμβουλίου.

Η Ομοσπονδία θα κληθεί να αποφασίσει αρχικά για την κατηγορία που θα τοποθετήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και στη συνέχεια το θέμα θα απασχολήσει τη Σούπερ Λιγκ που δεν προτίθεται να πάρει θέση πριν την ΕΠΟ…

Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι μετά το EURO η ΕΠΟ θα συνεδριάσει κάτι τέτοιο μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα (εκτός κι αν μια τέτοια απόφαση την πάρει η εκτελεστική γραμματεία που έχει το δικαίωμα να το κάνει χωρίς συνεδρίαση Δ.Σ.), κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Βολιώτες, που για μια ακόμη φορά βλέπουν να χάνεται χρόνος, ενώ συνάμα βλέπουν και συνεχιζόμενη κοροϊδία ανησυχώντας σοβαρά…

Χωρίς απόφαση ΕΠΟ δεν γίνεται επόμενο βήμα και γι’ αυτό οι φίλαθλοι έστειλαν σαφές μήνυμα άμεσης αποκατάστασης προς τους πολιτικούς του νομού, όσο και προς τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Οι οργανωμένοι ζήτησαν από τους βουλευτές και ιδιαίτερα από το κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για αποκατάσταση του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ.

Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν ζητούν να γίνει αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να παίξουν σ’ αυτό. Ζητούν να ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία είναι ομάδες της Σούπερ Λιγκ και κακώς δεν έπαιξαν πέρυσι στο πρωτάθλημα, λόγω της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (κρατικής επιτροπής) και όχι επειδή αυτό το αποφάσισε κάποιο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ με τη Σούπερ Λιγκ καλούνται να βρουν το νομικό πλαίσιο για να επιστρέψουν οι δύο αυτές ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε, ως γνωστόν, υπόμνημα στη Σούπερ Λιγκ με τις νομικές της θέσεις, υποστηρίζοντας πως το καταστατικό της ΕΠΟ επιβάλει την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό, καθώς η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που δικαίωσε την βολιώτικη ΠΑΕ τον περασμένο Αύγουστο είναι ακόμη σε ισχύ, διότι είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν έχει αντικατασταθεί από άλλη απόφαση αρμόδιας δικαιοδοτικής αρχής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης και ο νομικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, θα δώσουν το «παρών» στη γενική συνέλευση της Λίγκας.

Το θέμα είναι αν η ΕΠΟ επιθυμεί πραγματικά να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να επαναφέρει τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου, μπορεί να έρθει σε συνεννόηση με τη Σούπερ Λιγκ, έτσι ώστε να αποκαταστήσει το δίκαιο στην περίπτωση της βολιώτικης ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο ότι θα παίξει σε επαγγελματική κατηγορία τη νέα χρονιά.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου θα πρέπει να πιέσουν, έτσι ώστε σε πρώτο βαθμό να εξασφαλίσουν σίγουρα κατηγορία και στη συνέχεια να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις και με όσες ελπίδες υπάρχουν για τη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός παρά την παρατεταμένη καθυστέρηση συζητά και πιέζει προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκε αγωνιστικά, δηλαδή στη Σούπερ Λίγκα, αφού αυτό δεν είναι μόνο ηθικά σωστό, αλλά και νόμιμο, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ουδέποτε υποβιβάστηκε με απόφαση αθλητικής Αρχής.

Ο Ολυμπιακός απαιτεί και ελπίζει και σε πολιτική στήριξη καθώς ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, προεκλογικά είχε δηλώσει ότι «εφόσον οι μετοχές ανήκουν σε ανθρώπους υπεράνω υποψίας χωρίς να έχουν σχέση με άτομα που ευθύνονται για πράξεις του παρελθόντος, οι ομάδες θα καταταχθούν σε επαγγελματική κατηγορία, ανάλογα με τα τελικά πορίσματα της ΕΕΑ και της ΕΠΟ».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=