Αναγκασμένος να περιμένει

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-22, 17:53:54
Αναγκασμένος να περιμένει

Στον Ολυμπιακό Βόλου ελπίζουν στην αποκατάσταση και την επιστροφή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αναγκασμένος   να  περιμένει  είναι  ο  Ολυμπιακός, ελπίζοντας πάντως  βάσιμα  στην  αποκατάσταση και  την  επιστροφή  της  ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα  και όλοι  πλέον  περιμένουν οι κινήσεις  να  έχουν  αποτελέσματα   και  οι  υποσχέσεις  να  γίνουν πράξεις…

Ακόμη και η παρουσία της Εθνικής ομάδας στο EURO επηρέασε και καθυστέρησε… τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς από την ΠΑΕ περιμένουν την επιστροφή στην Ελλάδα του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ίσως, λοιπόν, η απόφαση για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, για να γίνουν πράξη οι όποιες δεσμεύσεις έχει λάβει η ΠΑΕ και ό,τι έχουν υποσχεθεί στις κατ’ ιδίαν επαφές του Παναγιώτη Μποτσιβάλη και με τις ελπίδες να έρχονται και μετά και τα λεγόμενα επίσημα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για αποκατάσταση της αδικίας του Ολυμπιακού.

Μπορεί να φάνταζε δύσκολο ως ακατόρθωτο ο Ολυμπιακός να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα, εκεί δηλαδή που ήταν πριν την αδικία σε βάρος του, αλλά όλοι όσοι προσπαθούν για την αποκατάστασή του αυτό έχουν ως πρώτο ζήτημα, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε πως «θα βρούμε λύση νόμιμη ή έστω νομότυπη»

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι πιέσεις και οι συζητήσεις από τη βολιώτικη ΠΑΕ για το θέμα της επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες και πολιτικά,

αφού από χθες είναι γνωστό ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού .

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο πρώην προπονητής μπάσκετ αναλαμβάνει το εν λόγω πόστο και ο κ. Ιωαννίδης που είχε διοριστεί υφυπουργός Αθλητισμού μετά από τις εκλογές το 2007, θέση που διατήρησε μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2009, πριν τις εκλογές είχε δεσμευθεί δημόσια μαζί με τον βουλευτή Θανάση Νάκο για αποκατάσταση της βολιώτικης ομάδας!

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι πρόκειται για… επιστροφή του υφυπουργού Αθλητισμού, καθώς μετά από τις εκλογές του 2009 στις οποίες είχε νικήσει το ΠΑΣΟΚ είχε καταργηθεί το πόστο με τις περισσότερες αρμοδιότητες να… μεταφέρονται στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού.

Για τον Ολυμπιακό πάντως παρά την καθυστέρηση το πρώτο θετικό βήμα επιστροφής έγινε όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε το νέο μετοχολόγιό του, με το «μπαλάκι» πηγαίνει στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι θετικό πως μετά το θέμα του πάει στη γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ όπου έχει βρει συμμάχους να τον υποστηρίξουν και για αύξηση ομάδων…

Ο Π. Μποτσιβάλης συναντήθηκε και με τον προεδρεύοντα της Σούπερ Λιγκ Γιώργο Μποροβήλο και με άλλους προέδρους της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και ανθρώπους της ΕΠΟ, αφού εκτός της Ομοσπονδίας θα πρέπει να συναινέσει και ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας για να τοποθετηθεί σε αυτή ο Ολυμπιακός.

Το Δ.Σ. της Λίγκας κατά την τελευταία του συνεδρίαση δεν έφτασε σε αποφάσεις με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του και επί της ουσίας παρέπεμψε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη γενική συνέλευση του σώματος όπου απαιτείται πλειοψηφία 50+1%.

Ο Εργοτέλης έχει προτείνει την αύξηση των ομάδων σε 19 με την παραμονή του στην κατηγορία, όπως επίσης του Παναιτωλικού και της Δόξας Δράμας. Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν να γίνουν 20 οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και αυτό που ψάχνουν είναι να αποφευχθούν οι προσφυγές στα αρμόδια δικαστικά όργανα για παραβίαση του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει να μπει αυτός ως «σφήνα» και το ίδιο ψάχνουν Καβάλα αλλά και Ηρακλής, ενώ είναι προφανές ότι στη Σούπερ Λίγκα αναζητούν μία λύση που να καλύπτει όλες τις πλευρές, η νομιμότητά της δεν θα προσβληθεί από καμία ομάδα Α΄ ή Β΄ Εθνικής και η οποία θα γίνει αποδεχτεί από το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Ο ΚΑΠ προβλέπει ότι οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν υποβιβάζονται στην παρακάτω κατηγορία, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Σούπερ Λίγκας που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ η εν λόγω ποινή καταργήθηκε και μετατράπηκε σε απαγόρευση μεταγραφών παικτών άνω των 22 ετών και ανανεώσεων συμβολαίων. Επίσης, ο αθλητικός νόμος και ο ΚΑΠ ορίζουν ότι ενδεχόμενη απόφαση διεύρυνσης του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα ισχύει από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο αθλητικός νόμος ορίζει επίσης ότι ομάδες που υποβιβάστηκαν δεν μπορούν να προαχθούν την ίδια αγωνιστική περίοδο και ότι σε περίπτωση που προκύψει κενή θέση αυτή συμπληρώνεται υποχρεωτικά από ομάδα της παρακάτω κατηγορίας. Και έτσι η απόφαση για αύξηση ομάδων ευνοεί το Βόλο…

Στο μεταξύ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που θα δοθεί την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 18.45 στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=