Περιμένοντας… την απόφαση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-19, 14:45:42
Περιμένοντας… την  απόφαση

Στη Σούπερ Λίγκα… το επόμενο βήμα για Ολυμπιακό Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε αναμονή της πιο κρίσιμης απόφασης είναι ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το βήμα επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες, που έγινε όταν επιτέλους η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε έκτακτη συνεδρίασή της ενέκρινε το νέο μετοχολόγιο του Ολυμπιακού.

Αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο από την ΕΠΟ ώστε εν συνεχεία να τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός σε επαγγελματική κατηγορία. Πλέον το «μπαλάκι» πηγαίνει στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου ο πρόεδρος της Σοφοκλής Πιλάβιος, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη τη θέση του έστω και 11 μήνες μετά, υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση για Ολυμπιακό και Καβάλα, αναγνωρίζοντας ότι οι δύο ομάδες έχουν αδικηθεί.

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο ο Ολυμπιακός να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα, εκεί δηλαδή που ήταν πριν την αδικία σε βάρος του, αλλά όλοι όσοι προσπαθούν για την αποκατάστασή του αυτό έχουν ως πρώτο ζήτημα και απαίτηση κι ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης είχε συνεχείς επαφές με φορείς του ποδοσφαίρου, προσπαθώντας να τους πείσει για το δίκαιο αίτημα της επιστροφής των «ερυθρολεύκων» στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Π. Μποτσιβάλης συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα της Σούπερ Λιγκ Γιώργο Μποροβήλο και με άλλους προέδρους της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και ανθρώπους της ΕΠΟ, αφού εκτός της Ομοσπονδίας θα πρέπει να συναινέσει και ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας για να τοποθετηθεί σε αυτή ο Ολυμπιακός.

Πάντως εκτιμάται ότι μέσα στην εβδομάδα σε έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα συγκληθεί από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας κ. Γιώργο Μποροβήλο θα αποφασιστεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα (αλλά και η μείωση των ποινών στις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ).

Το Δ.Σ. της Λίγκας κατά την τελευταία του συνεδρίαση δεν έφτασε σε αποφάσεις με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του και επί της ουσίας παρέπεμψε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη γενική συνέλευση του σώματος όπου απαιτείται πλειοψηφία 50+1%.

Ο Εργοτέλης έχει προτείνει την αύξηση των ομάδων σε 19 με την παραμονή του στην κατηγορία, όπως επίσης του Παναιτωλικού και της Δόξας Δράμας. Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν να γίνουν 20 οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας και αυτό που ψάχνουν είναι να αποφευχθούν οι προσφυγές στα αρμόδια δικαστικά όργανα για παραβίαση του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει να μπει αυτός ως «σφήνα» και το ίδιο ψάχνουν Καβάλα αλλά και Ηρακλής, ενώ είναι προφανές ότι στη Σούπερ Λίγκα αναζητούν μία λύση που να καλύπτει όλες τις πλευρές, η νομιμότητά της δεν θα προσβληθεί από καμία ομάδα Α΄ ή Β΄ Εθνικής και η οποία θα γίνει αποδεχτεί από το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Ο ΚΑΠ προβλέπει ότι οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν υποβιβάζονται στην παρακάτω κατηγορία, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Σούπερ Λίγκας που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ η εν λόγω ποινή καταργήθηκε και μετατράπηκε σε απαγόρευση μεταγραφών παικτών άνω των 22 ετών και ανανεώσεων συμβολαίων. Επίσης, ο αθλητικός νόμος και ο ΚΑΠ ορίζουν ότι ενδεχόμενη απόφαση διεύρυνσης του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα ισχύει από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο αθλητικός νόμος ορίζει επίσης ότι ομάδες που υποβιβάστηκαν δεν μπορούν να προαχθούν την ίδια αγωνιστική περίοδο και ότι σε περίπτωση που προκύψει κενή θέση αυτή συμπληρώνεται υποχρεωτικά από ομάδα της παρακάτω κατηγορίας. Και έτσι η απόφαση για αύξηση ομάδων ευνοεί το Βόλο…

Πάντως για τον Ολυμπιακό που δεν έχει ακόμη… απόφαση από ΕΠΟ τίποτα δεν είναι εύκολο, αφού δεν είναι σαν θέμα αλλά ούτε και σαν υπαρκτή ομάδα στην Σούπερ Λιγκ, περιμένοντας όμως υποστηρικτές στην Γενική Συνέλευση και ένας ισχυρός εξ αυτών να θέσει το θέμα…

Σε διαφορετική περίπτωση κι ενώ όλα είναι ρευστά και θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ θα επανέλθει… το πέρα για πέρα άδικο σενάριο ο Ολυμπιακός στη Β’ Εθνική… κάτι που επίσης θέλει κινήσεις και πιέσεις…

Έτσι σε εκκρεμότητα παραμένει και η συγκρότηση νέας ομάδας από την αρχή με τον Τάκη Γιαννόπουλο να παραμένει στο Βόλο, να έχει απορρίψει προτάσεις άλλων ΠΑΕ, να συζητά, να έχει πλάνα, αλλά να μην έχει πάρει από κανέναν και φυσικά από την βολιωτικη ΠΑΕ επίσημα… εντολή σχηματισμού ομάδας!

Ακόμη ο κόσμος είναι σε αναμονή στο Βόλο του Αχ. Μπέου που από την περασμένη εβδομάδα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αποφυλακίσθηκε και έτσι ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι ελεύθερος μετά από ένα περίπου χρόνο παράνομης κράτησης και βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Δυο από τους στενούς του συνεργάτες στον Ολυμπιακό Β. τον επισκεφθήκαν στην Αθήνα και όλοι πλέον στο Βόλο περιμένουν το πότε ο Αχ. Μπέος θα δώσει συνέντευξη την οποία είχε προαναγγείλει μέσα από τη φυλακή, προκειμένου να κάνει αναδρομή σε όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους 12 μήνες και που αφορούν τόσο στον ίδιο, όσο και τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=