Αρχισε η αποκατάσταση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-08, 19:11:34
Αρχισε  η αποκατάσταση

Πρώτο βήμα επιστροφής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα για Ολυμπιακό Βόλο

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ

Το πρώτο  βήμα  επιστροφής  του Ολυμπιακού  Βόλου  στις  επαγγελματικές  κατηγορίες  έγινε  χθες,  καθώς  η  Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην έκτακτη συνεδρίασή της ενέκρινε το νέο  μετοχολόγιο του Ολυμπιακού.

Η έγκριση της αλλαγής που έχει επέλθει τόσο στα μετοχολόγια του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Καβάλας ήταν και το μοναδικό θέμα που απασχόλησε την Επιτροπή, καθώς η νομιμότητα του νέου καθεστώτος αποτελεί προαπαιτούμενο από την ΕΠΟ ώστε εν συνεχεία να τοποθετηθούν οι δύο ομάδες σε επαγγελματική κατηγορία.

Κατά την συνεδρίασή της, η ΕΕΑ επικύρωσε την αγορά των μετοχών των δύο ομάδων από τους νέους επενδυτές, (του 58,11% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου στον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη και Την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Καβάλας στους: Γιώργο Τσοκταρίδη 48%,και στο ερασιτεχνικό σωματείο Α.Ο Καβάλας 47%), μεταφέροντας πλέον την υπόθεση στην ΕΠΟ, η οποία καλείται να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν οι δύο σύλλογοι πριν επιστρέψουν στην Επιτροπή για να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα επιθυμούν να αγωνιστούν τη νέα σεζόν στη Super League, απ’ όπου αποβλήθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο θεωρώντας ως χειρότερο σενάριο τη συμμετοχή τους στη Football League,

Πλέον το «μπαλάκι» πηγαίνει στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου ο πρόεδρος της Σοφοκλής Πιλάβιος, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη τη θέση του έστω και 11 μήνες μετά υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση για Ολυμπιακό και Καβάλα, αναγνωρίζοντας ότι οι δύο ομάδες έχουν αδικηθεί

Άλλωστε με παρέμβαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο υπουργείο Πολιτισμού και τον ΓΓΑ ορίσθηκε για σήμερα αυτή η θετική έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και έτσι φαίνεται να ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, παίρνοντας τη θετική γνωμοδότηση.

Προς το παρόν, η ΕΕΑ δεν θα χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς για να το κάνει αυτό έχει ζητήσει προηγουμένως από την ΕΠΟ να γνωστοποιηθεί η κατηγορία που θα αγωνίζονται οι δύο ομάδες του Βόλου και της Καβάλας.

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο ως ακατόρθωτο ο Ολυμπιακός να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα, εκεί δηλαδή που ήταν πριν την αδικία σε βάρος του, αλλά όλοι όσοι προσπαθούν για την αποκατάστασή του αυτό έχουν ως πρώτο ζήτημα και απαίτηση.

Σ’ αυτή την κατηγορία έπαιξε και σ’ αυτήν πρέπει να ξεκινήσει τη νέα χρονιά, διαμηνύουν φορείς, διοίκηση και φίλαθλοι και αναλαμβάνουν όλοι πρωτοβουλίες, ώστε να πειστεί η ΕΠΟ και να εκδώσει δίκαιη απόφαση για τον Ολυμπιακό.

Ο κ. Μποτσιβάλης τόνισε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ότι θα συνεχίσει όσο γίνεται τις προσπάθειες για να τοποθετηθεί η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, αν και παραδέχθηκε ότι αυτό είναι δύσκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα πρέπει να αυξηθούν στις 18. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει η ΕΠΟ και να συναινέσει και η Σούπερ Λιγκ. Το δεύτερο όμως φαντάζει πολύ δύσκολο από τη στιγμή που τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Σχεδόν αδύνατο θεωρείται οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ να δεχθούν να κοπεί η οικονομική… πίτα σε 18 κομμάτια, από 16 που είναι τώρα.

Με δήλωσή της η κ. Ζέττα Μακρή αναφέρει: «Επιτέλους μετά από 10 μήνες άνοιξε ο δρόμος για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου. Οι συνεχείς και μεθοδικές προσπάθειες των ανθρώπων της ΠΑΕ απέφεραν καρπούς και η ΕΕΑ ενέκρινε το μετοχολόγιο της ομάδας. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν χρειάζεται εφησυχασμός αλλά οφείλουμε ΟΛΟΙ με συντονισμένες πιέσεις προς την ΕΠΟ να διεκδικήσουμε την επαναφορά του Ολυμπιακού Βόλου στους αγωνιστικούς χώρους της Super League. Στην κατηγορία, που δικαιούται άλλωστε να αγωνίζεται με βάση την πετυχημένη πορεία του και την έξοδο του στο Εuropa League. Δεν διεκδικούμε τίποτε περισσότερο αλλά και τίποτε λιγότερο. Και αυτή θα είναι η δικαίωση για τους ανθρώπους της ΠΑΕ και η πλήρης ικανοποίηση για τους φιλάθλους, που στήριξαν όλο αυτό το διάστημα την ομάδα»

Γ.Σ. του Ερασιτέχνη.

Η Διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 καλεί τα μέλη της σε τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 19.00 μμ στο συνεδριακό κέντρο Forum του ξενοδοχείου Park.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο και ώρα 20.00.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=