Παίρνει θετική γνωμοδότηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-07, 15:39:41
Παίρνει θετική  γνωμοδότηση

Σήμερα στην ΕΕΑ ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου και το πρώτο βήμα για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Περιμένοντας   τη λύση του θέματος  και  την  αποκατάσταση  της  ομάδας,  έτσι  όπως  πρόσφατα  δεσμεύθηκε  ο πρόεδρος της ΕΠΟ  Σοφοκλής Πιλάβιος στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, έστω  και   χωρίς να αναφέρει σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα παίξει σήμερα  στον  Ολυμπιακό,  θεωρούν ότι  θα  έχουν  ένα  θετικό  βήμα  με   θετική  γνωμοδότηση  της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη τη θέση του, έστω και 11 μήνες μετά υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση για Ολυμπιακό και Καβάλα, αναγνωρίζοντας ότι οι δύο ομάδες έχουν αδικηθεί.

Έτσι με παρέμβαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο υπουργείο Πολιτισμού και τον ΓΓΑ ορίσθηκε για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και έτσι φαίνεται να ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, αρκεί βέβαια να πάρει και τη θετική γνωμοδότηση.

Η έγκριση της αλλαγής που έχει επέλθει τόσο στα μετοχολόγια του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Καβάλας, θα είναι και το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει την Επιτροπή, καθώς η νομιμότητα του νέου καθεστώτος αποτελεί προαπαιτούμενο από την ΕΠΟ ώστε εν συνεχεία να τοποθετηθούν οι δύο ομάδες σε επαγγελματική κατηγορία.

Εφόσον πάντως εγκριθεί το μετοχολόγιο από την ΕΕΑ, η ΕΠΟ θα πάρει απόφαση για να κατατάξει τον Ολυμπιακό σε επαγγελματική κατηγορία. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στον προέλεγχο που είχε κάνει η ΕΕΑ ο φάκελος του Ολυμπιακού ήταν άρτιος. Βέβαια δεν υπήρχαν εγγυητική επιστολή και συμβόλαια παικτών, αλλά αυτό είναι φυσικό, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστή η κατηγορία στην οποία θα παίξει η ομάδα, ενώ οι ποδοσφαιριστές έμειναν ελεύθεροι μετά την απόφαση που είχε πάρει η ΕΠΟ. Όσον αφορά στην άδεια μετόχου, ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κ. Μποτσιβάλης την έχει ζητήσει από την ΕΕΑ από τον περασμένο Αύγουστο.

Στην περίπτωση που όλα πάνε καλά σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου και πάρει τη θετική γνωμοδότηση από την ΕΕΑ, στη συνέχεια θα κληθεί να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ – αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των λιγκών – σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η βολιώτικη ομάδα.

Προς το παρόν η ΕΕΑ δεν θα χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς για να το κάνει αυτό έχει ζητήσει προηγουμένως από την ΕΠΟ να γνωστοποιηθεί η κατηγορία που θα αγωνίζονται οι δύο ομάδες.

Η ομοσπονδία από την πλευρά της έχει πει πως για να το κάνει αυτό πρέπει τουλάχιστον να έχει γίνει έλεγχος νομιμότητας του νέου μετοχολογίου και να έχει εγκριθεί η μεταβίβαση των μετοχών.

Αυτό ακριβώς αναμένεται να πράξει η ΕΕΑ σήμερα και το κάνει προφανέστατα μετά από κάποιου είδους συνεννόηση μεταξύ της ομοσπονδίας και της ΓΓΑ…

Ο κ. Μποτσιβάλης τόνισε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ότι θα συνεχίσει όσο γίνεται τις προσπάθειες για να τοποθετηθεί η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, αν και παραδέχθηκε ότι αυτό είναι δύσκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα πρέπει να αυξηθούν στις 18. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει η ΕΠΟ και να συναινέσει και η Σούπερ Λιγκ. Το δεύτερο όμως φαντάζει πολύ δύσκολο από τη στιγμή που τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Σχεδόν αδύνατο θεωρείται οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ να δεχθούν να κοπεί η οικονομική… πίτα σε 18 κομμάτια, από 16 που είναι τώρα.

Πάντως τόσο σήμερα, όσο και στη συνέχεια, η ΠΑΕ θα χρειαστεί τη στήριξη όλων των φορέων της Μαγνησίας, οι οποίοι στις επαφές τους δείχνουν θετικοί και όλοι περιμένουν τις πράξεις… καθώς και οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης της ΠΑΕ με την ΕΠΟ και τις λίγκες αναμένεται να είναι σκληρές για το καλύτερο του Ολυμπιακού Βόλου.

Συνέλευση φιλάθλων

Οι Διοικήσεις των ΣΦΟΒ, Lady’s Club και Κόκκινη Ν. Ιωνία, καλούν τα μέλη τους σε συνέλευση σήμερα Πέμπτη, ώρα 7.30 μ.μ. στα Γραφεία μας, Δημητριάδος- Εργ. Κέντρου.

Θέματα:

1. Παραιτήσεις.

2. Στάση μας απέναντι στην ΠΑΕ.

3. Έγκριση συστέγασης και με άλλους δύο Συνδέσμους, αυτούς των «Αργοναυτών» και «Οικονομικού Ομίλου», με σκοπό τη δημιουργία ενός μεγάλου Club με 5 Συνδέσμους.

Γ.Σ. του Ερασιτέχνη

Η Διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 καλεί τα μέλη της σε τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 19.00 μμ στο συνεδριακό κέντρο Forum του ξενοδοχείου Park.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο και ώρα 20.00.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=