Στην τελική ευθεία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-06-06, 13:55:33
Στην  τελική  ευθεία

Την Πέμπτη και την ΕΕΑ περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου

Επιμέλεια:  ΒΑΣΙΛΗΣ  ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διεργασίες στον Ολυμπιακό Βόλου για την αποκατάστασή του και  την  επιστροφή  του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα  και  όλοι  πλέον  περιμένουν  αρχικά  το  αύριο  που  είναι  η μέρα που  εκτάκτως  θα συνεδριάσει  η  Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για το Βόλο…

Στον Ολυμπιακό περιμένουν ΕΕΑ , ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, για να γίνουν πράξη οι όποιες δεσμεύσεις έχει λάβει και ό,τι του έχουν υποσχεθεί, με τις νέες ελπίδες να έρχονται μετά και τα για πρώτη φορά λεγόμενα επίσημα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για αποκατάσταση της αδικίας του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος δεσμεύτηκε ότι ο φάκελος του Βόλου θα εξεταστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε εμβόλιμή της συνεδρίαση και στη συνέχεια θα αποφασισθεί σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα παίξει η ομάδα.

Ο κ. Πιλάβιος είχε επικοινωνία με τον ΓΓΑ κ. Πάνο Μπιτσαξή και οι φάκελοι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα εξεταστούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου.

Πάντως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, που φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δε γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Βόλος και πως ο ίδιος πρόβαλε το ηθικό κομμάτι, όταν έκανε δήλωση περί αποκατάστασης των δύο ομάδων, όμως συμπλήρωσε πως όλα γίνονται βάσει νόμου: «Δίκαιο είχαν ηθικό κι όχι νομικό. Καλώς ή κακώς. Όλα αυτά περί αυτοδιοίκητου και οι κορώνες που ακούστηκαν δεν ισχύουν. Έχουν φτάσει μέχρι το CAS και έχουν χάσει όλα τα δικαστήρια. Έδωσα πίσω στον Ολυμπιακό Βόλου και τα χρήματα για τα δικαστικά του έξοδα. Βόλος και Καβάλα έπαθαν πάρα πολύ μεγάλη ζημιά» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ. «Υπάρχει το ηθικό και το νόμιμο. Εγώ προβάλλω το ηθικό σ’ αυτή την ιστορία, αλλά πρέπει να δούμε πώς θα γίνει. Δεν ξέρω πού θα παίξουν. Η Καβάλα ήδη παίζει στη Δ’ Εθνική. Όλα όμως θα γίνουν βάσει νόμου. Καλώς πέρσι οι δύο ομάδες δεν πήραν άδεια για τη μετοχική τους σύνθεση. Ήταν κάτι απολύτως νόμιμο. Αν πάρουν άδεια τώρα από την Ε.Ε.Α, το Δ.Σ της ομοσπονδίας θα αποφασίσει μαζί με τα συμβούλια των λιγκών».

Σε ερώτηση αν ο νόμος ορίζει πως Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα πρέπει, αν πάρουν άδεια, να παίξουν στη χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Δεν ήρθα να πω πού θα παίξουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Την ερμηνεία του κανονισμού θα τη δώσω στο Διοικητικό μου Συμβούλιο».

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο ως ακατόρθωτο ο Ολυμπιακός να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα, εκεί δηλαδή που ήταν πριν την αδικία σε βάρος του, αλλά όλοι όσοι προσπαθούν για την αποκατάστασή του αυτό έχουν ως πρώτο ζήτημα και

αυτό που προέχει πάντως είναι αύριο ο Ολυμπιακός να είναι εντάξει με το φάκελο,

αφού ο πρόεδρος της ΕΠΟ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ δεσμεύτηκε ότι μόλις μας έρθει πως το μετοχολόγιο είναι εντάξει, θα βρούμε λύση νόμιμη ή έστω νομότυπη

Oι φίλαθλοι

Οι Διοικήσεις των ΣΦΟΒ, Lady’s Club και Κόκκινη Ν. Ιωνία, καλούν τα μέλη τους σε συνέλευση την Πέμπτη, ώρα 7.30 μ.μ. στα Γραφεία μας, Δημητριάδος- Εργ. Κέντρου.

Θέματα:

1. Παραιτήσεις.

2. Στάση μας απέναντι στην ΠΑΕ.

3. Έγκριση συστέγασης και με άλλους δύο Συνδέσμους, αυτούς των «Αργοναυτών» και «Οικονομικού Ομίλου», με σκοπό τη δημιουργία ενός μεγάλου Club με 5 Συνδέσμους.

«Καλούμε να παρευρεθούν εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη, των Παλαιμάχων και όλων των άλλων Συνδέσμων οπαδών και όσων άλλων συγκλίνουν και συμφωνούν στην κοινή μας γραμμή και στην τρίπτυχη θέση μας, Super League και μόνο, αγωγές- μηνύσεις και επανεργοποίηση των καταγγελιών μας σε ΟΥΕΦΑ- FIFA.

Δε θα δεχτούμε οποιαδήποτε απόφαση που θα βγαίνει από τα συμφέροντα της Super League ή της ΕΠΟ και δε θα μας δικαιώνει πλήρως.

Να εφαρμοστεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ διαφορετικά να πάμε στη FIFA.

Αυτοί παρανόμησαν, αυτοί παραβίασαν το Αυτοδιοίκητο.

Η Διοίκηση να διεκδικήσει τα νόμιμα και όχι να συμβιβαστεί για να μην τους στεναχωρήσει.

Αν η Διοίκηση δεν παλέψει μέχρι τέλους και δεν χρησιμοποιήσει και τα τελευταία ένδικα μέσα, που είναι οι αγωγές- μηνύσεις και η ΟΥΕΦΑ με την FIFA, θα είναι υπόλογοι στο λαό του Ολυμπιακού που πάλεψε 11 μήνες, που βγήκε στους δρόμους δεκάδες φορές και έστειλε το μήνυμα της δικαιοσύνης, θα μιλάμε για μεγάλη ήττα και προδοσία.

Η Διοίκηση οφείλει να σεβαστεί το μήνυμα και την επιταγή των χιλιάδων οπαδών μας, διότι δυστυχώς η σύγκρουση μεταξύ μας θα είναι σκληρή.

Ζητάμε το αυτονόητο, να παλέψουμε για την δικαίωσή μας και κύρια να παίξουμε το χαρτί της FIFA, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=